КАУЗИ И ИДЕИ

НАТО вкарва България във война с Русия

НАТО вкарва България във война с Русия

17 Юли 2021

„Единствената надежда на България е да напусне ЕС, да затвори американското посолство и стане съюзник на Русия“

Пол Крейг Робъртс

Пол Крейг Робъртс, републиканец, научен сътрудник в института Хувър, редактор на Уолстрийт джърнал, зам. финансов министър на САЩ при Рейгън, Кавалер на Ордена на Почетния легион, заявява категорично:

„САЩ не са демокрация, те са олигархия. Финансовата система е най-голямата форма на тероризъм. Тя е най-голямата измама на американския империализъм и работи, за да експлоатира другите държави...“   /zen.yandex.ru; pogled.info/ 

„Американците имат малко източници на надеждна информация, с изключение на няколко уебсайта, за които малцина знаят нещо. Американците не знаят, че нискокачествените идиоти, които в момента ги управляват и дезинформират от Вашингтон, са дали американска военна гаранция на неонацистите, инсталирани в Украйна с „революцията на Майдан“, организирана от Вашингтон.

Правителството на Украйна, ако то въобще е такова, всъщност обяви война на Русия, обещавайки да си върне Крим и двете републики на Донбас.

Никога не съм мислил, че някое правителство ще се окаже толкова глупаво като британското правителство, което през 1939 г. даде военна гаранция на Полша, което накара полската военна диктатура да прекрати дискусиите с Германия за връщане на германска територия и хора, откраднати от Версайския договор. Тази британска гаранция беше причината за Втората световна война. Сега идиотите от Вашингтон са надминали британските идиоти. Те дадоха военна гаранция на едно толкова глупаво украинско правителство, точно както в Полша през 1939 г.

Ако американските марионетки в Украйна повярват на американската „гаранция“ и действат по нея, Украйна ще престане да съществува като независима държава. Ако Вашингтон се включи, САЩ ще престанат да съществуват.

Как може хората да са толкова глупави, че да попаднат в такава ситуация? – категоричен е Пол Крейг Робъртс.

Както подчертавах от години, вината на Кремъл за част от опасната ситуация /за която малцина са наясно/ – Президентът Путин, външният министър Лавров и техните говорители реагираха на обидите и провокативните действия на Вашингтон с въздържаност и лекота, за да избегнат ескалация на ситуацията, провокирана от военните акции на Вашингтон. За това трябва да уважаваме руското ръководство. За Вашингтон обаче отговорният отговор и поведение на Кремъл се тълкува погрешно като липса на гръбнак.

Вашингтон е толкова уверен в плашещата си военна мощ, че е изпратил два военни кораба в руското Черно море като предупреждение към Русия, в случай че Украйна поднови атаките си срещу Донбас ./Видяхме, колко бързо се отказаха от това си прибързано решение /бл.р./

Вашингтон изчисли неправилно руския отговор, който този път не беше пасивен. Русия заяви, че Вашингтон трябва да премахне военните си кораби „за тяхна собствена защита“.

Ако погледнете в очите на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, вие гледате в очите, желаещи и способни да ви унищожат. Ако погледнете в очите на Байдън, Камала, Остин, Блинкин, вие гледате в очите, които мразят белите патриотични американци.

Режимът на „будните“ във Вашингтон е безсилен срещу Шойгу, който може да премине през „събудените“ /будни и събудени в смисъл на крайни либерали, джендъри, ЛГБТ и т.н.., бл.р./ екземпляри по-лесно, отколкото да мине през мокри хартиени торби.

Вашингтон може и да разчита погрешно Владимир Путин като лидер с липсваща вътрешна сила /т.е. без кураж, бл.р./, но е невъзможно да повторят тази грешка с Шойгу.

На 13 април руският министър на отбраната обяви, че са активирани достатъчно руски военни, за да се справят с Украйна, НАТО и американците. Ако искат окървавен нос, той гарантира, че ще получат един в повече.

Шойгу разбира, че това е единственият начин „...да се справим с „изключителните, незаменими“ хора, които считат хегемонията за свое право“. Шойгу казва, че „...ако изпробвате хегемонията си на бойното поле с Москва, Русия ще ви покаже колко сте „невероятни“.

Русия държи всички карти, освен ако президентът Путин и Сергей Лавров отново не отстъпят на почитащите запада руски атлантически интеграционисти. Мистерия е, че Путин не може да се освободи от тези предатели. Сталин щеше да екзекутира всеки един от тях. Те са пета колона в Русия и са надеждата на Вашингтон. Ако Вашингтон надделее над Русия, това ще бъде заради руската пета колона - атлантическите интеграционисти“ – В България, тези атлантици, изобщо не се наричат пета колона. Те са конституирани и налагат дневният ред на българското общество и националните институции.

Но да продължим с Пол Робъртс: „...Без подкрепата на въоръжените структури, нито едно правителство няма власт. За разлика от Байдън, който прочиства най-добрите елементи от американската армия, Владимир Путин разбира, че в лицето на западната враждебност – руската армия е решаващата структура.

Шойгу обяви, че руските военни са в пълна готовност и в пълна способност да се разпразправят с всякаква заплаха от която и да е зона .

Могат ли нискокачествените идиоти, управляващи във Вашингтон, да разбират този език..?“

В друг експертен материал, също ползващ анализи и оценки на авторитети от мястото на събитията /Черноморската зона и Украйна/– личности, популярни със своята експертиза и компетентност /от Германия и Украина/– потвърждават изводите на американския анализатор.

„Украйна, след военните гаранции от Вашингтон, е на ръба да предизвика война с Русия, от което последиците за цяла Евразия и света може да са ужасяващи – четем в www.unz.com/pescobar/ ukraine-redux-war-russophobia-and-pipelineistan/, със заглавие: „Украйна – Война, Русофобия и Pipelineistan“

Севастопол е едно от най-силно защитените места на планетата, което не пропуска дори атака на НАТО. В своя указ Зеленски конкретно определя Севастопол като основна цел.

Зеленски произнесе ключовата фраза: „НАТО е единственият начин да се сложи край на войната в Донбас“ – което означава на практика НАТО да разшири своето „присъствие“ в Черно море.

И това се подхранва от бясната русофобия – майсторски деконструирана от незаменимия  Андрей Мартянов, един от най-добрите световни военни анализатори.

Проблемът е, че Меркел и Макрон не контролират НАТО. И все пак Меркел и Макрон са напълно наясно, че ако експонираната комбинация САЩ / НАТО атакува руски сили или притежатели на руски паспорти, които живеят в Донбас, опустошителният отговор ще бъде насочен към командните центрове, които координират атаките.

Поредица от информирани дискусии - се сближават по въпроса кои може да са първите три цели за хегемона сред цялата тази провокирана опасна бъркотия:
· Да предизвика под НАТО егидата непоправима пукнатина между Русия и ЕС,;
· Да разбие тръбопровода Nord Steam 2;
· Да увеличи печалбите от оръжейния бизнес за военно-индустриалния комплекс.

Така че ключовият въпрос е дали Москва ще може да приложи ход на Сун Дзъ, за да не бъде привлечена в гореща война в Донбас.

Изключително противоречивият Игор Стрелков, който може да бъде определен като изразител на „ортодоксалния социализъм“, остър критик на политиката на Кремъл, който е един от малкото военачалници, оцелели след 2014 г. категорично заявява, че при настоящата ситуация, единственият шанс за мир е Руската армия да контролира украинска територия поне до река Днепър. Той подчертава, че война през април е „много вероятна“...За Русия войната „сега“ е по-добра от войната по-късно, като 99% е вероятността Вашингтон да не се бие за Украйна.

„Между другото – добавя Ростислав Ищенко, най-добрият руски анализатор на Украйна: американците не им пука дали Украйна ще издържи по-дълго време, или ще бъде взривена на парчета за миг. Те вярват, че могат да спечелят и от двата резултата“.

Трябва, но как да защитим Европа.?!

Нужно е да припомним, че в Черно море няма контактна зона. Това означава, че Русия може да изпрати всички свои усъвършенствани подводници плюс наземния флот навсякъде около „Руското езеро“: Те така или иначе вече са разположени.

За пореден път Мартянов определя ясно и атрактивно ситуацията, като прогнозира: По принцип целият украински „флот“ струва по- малко от залпа на 3M54 или 3M14, който ще бъде необходим за потапянето му. И това ни води до откритата „тайна“, прошепната само на неформални вечери в Брюксел и канцелариите в Евразия: марионетките на НАТО нямат топките, за да влязат в открит конфликт с Русия. Различно е от това да имаш кучета като Полша, Румъния, балтийската банда и Украйна, подсилени от корпоративни медии върху изтъркания сценарий за „руска агресия“. /Прави впечатление, че е пропусната България, но може би е достатъчно незначителна, а и самолетите ни още са Миг 29 от 1978 год. /Когато всичко се провали, митът надделява. Влезте в американската стратегия на НАТО, окупираща части от Европа, за да я „защитите“като истински европейци от /кой друг?/ – онези досадни руснаци.

Това е обосновката на американската армия за провеждането на DEFENDER-Europe 21, който ще се реализира до края на юни, мобилизирайки 28000 войници от САЩ и 25 съюзници и „партньори“ на НАТО.

Успоредно с това Берлин много добре знае, че отмяната на NS2 ще бъде изключително сериозно нарушение на договора - включващо стотици милиарди евро; Германия беше тази, която поиска да бъде изграден тръбопроводът на първо място. Германската енергетика (политика на „енергиен преход“) е катастрофа. Германските индустриалци много добре знаят, че природният газ е единствената алтернатива на ядрената енергия. Те няма да приемат, точно Берлин да се превърне в обикновен заложник, осъден да купува нелепо скъп шистов газ от хегемона...

Зад мъглата на войната обаче се очертава ясен сценарий: комбинацията на дълбоката държава – НАТО, използващо Киев, за да започне война сякаш „Здравей, Мария, нищо не се е случило“ – за да погребе в крайна сметка NS2/Северен поток–2/ и по този начин германско-руските отношения.

В същото време ситуацията се развива към евентуално ново подреждане в сърцето на „Запада“: САЩ и Обединеното кралство се изправят срещу Германия и Франция. Някои сфери от англосаксонски изключения със сигурност са по- русофобски от други.

Токсичната среща между русофобия и Pipelineistan няма да приключи, дори ако NS2 бъде завършен. Ще има още санкции. Ще има опит да се изключи Русия от SWIFT. Прокси войната в Сирия ще се засили. Хегемонът няма да има задръжки, за да продължи да създава всякакъв вид геополитически тормоз срещу Русия.

Каква хубава опция за отклоняване на кучетата, за да се отвлече вниманието на местното обществено мнение от масирания печат на пари, маскиращ задаващия се икономически колапс. Тъй като империята се руши, разказът е вкаменен в: всичко е по вина на „руската агресия“.

„Eвpoпa тpябвa дa ocъзнae, чe миpът нa ĸoнтинeнтa нe мoжe дa cъщecтвyвa бeз пpиятeлcтвo и cътpyдничecтвo c Pycия. Toвa нe e „лoшaтa“ дъpжaвa, тя нe ни e вpaг.

Bcичĸи твъpдeния, чe тя тpябвa дa бъдe пocтaвeнa и дъpжaнa в изoлaция, ca cмeшни и бeзпoчвeни. Aз ce пocтaвям ĸaтeгopичнo пpoтив дoпълнитeлни и caмoцeлни caнĸции“.

Себастиан Курц

на горе