ЗАД НОВИНИТЕaqmn->name

Калейдоскоп
Май 2017

Калейдоскоп
Aвтор:  Георги Вацов 

29 Юни 2017

Да се спрем, да се огледаме, да се ослушаме и тогава да преминем през брода на времето, търсейки и намирайки своя Път!

Изборите във Франция и глобализацията

Чрез колажите на картите Таро от сп. „The Economist“ в януарския брой бе направено внушението, че съдбата на 45-я президент на САЩ в голяма степен ще зависи и от изхода на парламентарните избори в Холандия и Германия, и президентските във Франция. Както и накъде през 2017 година ще бъдат насочени усилията на „властелините на света“ в противопоставянето им на несистемния антиглобалист Доналд Тръмп.

Глобалисткото холандско правителство демонстрира твърдост и антитолерантност към турските и другите етнически малцинства, успокоявайки по този начин коренното население на страната, докато Ердоган за пореден път потвърди имиджа си на патриот и борец за велика Турция, печелейки гласовете на турската диаспора в Европа. Така резултатът в Европа от „мача“ на глобалистите с Тръмп стана 1:0, а ако вземем под внимание референдума във Великобритания и Брекзит, то той бе 1:1!

Втората битка бе с изключителен залог - избор на президент на Франция. Емануел Макрон бе „измъкнат от ръкава“ на Жак Атали, виден апологет на глобализацията и „Новия световен ред“. С декларирана толерантност към емигрантите и мощна социална демагогия в предизборната си кампания Макрон направи резултата срещу Доналд Тръмп вече 2:1.

Здраве и откровения

Във вечната борба между законите на духа и морала и нагона към властта и богатството се ражда атеизма. Когато срещаме доказателства за необяснимата и съвършена сила на Създателя, разбираме, че чрез оръдията на „падналите ангели“- власт, пари и материализъм, или казано с други думи, чрез разбулване на „тленното“, бихме могли да откроим и извисим духовното, божественото у човека, като единствено възможно и правилно свидетелство за негово предназначение на земята! Предлагаме на читателите уникално интервю с един неврохирург, който в ежедневието си, навярно, „общува“ с Господа, спасявайки стотици човешки животи – Академик, проф., д.м.н. Арнолд Смеянович, завеждащ неврохирургичната клиника на Републиканския научно-приложен център по неврология и неврохирургия на Република Беларус! Може да намерите интервюто в брой 5 на сп. „Сигурност“.

За любовта, вечността и пътя

Поглеждайки на политиката и живота като цяло през друг поглед – а именно този на комика, който кара зрителите и читателите си да мислят,  да търсят и намират отговори на големите въпроси, а не да мразят и да трупат злоба и гняв към всичко извън тях, с черния си хумор, интелигентно  гарниран с ненормативна лексика – срещаме читателя с изключителния американски комик Джордж Карлин. Носител на 4 премии „Грами“ и една на името на великия Марк Твен, автор на 5 книги и 20 музикални албума, участвал в 16 игрални филма. Неговите мисли са изложени на страниците на сп. „Сигурност“.

N.B. Да се спрем, да се огледаме, да се ослушаме и тогава да преминем през брода на времето, търсейки и намирайки своя Път!

ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ЧЕТЕТЕ В БРОЙ 5/2017 НА СП. „СИГУРНОСТ“

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

на горе