ЗАД НОВИНИТЕaqmn->name

White House.gov: петиция за ареста на Джордж Сорос
Калейдоскопът на Георги Вацов


03 Април 2017

Сорос: „Въобще аз бях в тези страни, за да печеля пари и не мога да взимам под внимание социалните последствия от своите действия.“

На официалния сайт на Белия дом във Вашингтон, на другия ден след встъпването на Доналд Тръмп в длъжност, се появи петиция с искане за издаване на международна заповед за арест на Джордж Сорос. Автор е гражданин с инициали А.Б.

Issue an International Arrest          

Warrant for George Soros

Created by A.B. on January 21, 2017

Аргументите на автора на петицията за това искане са следните:

„Джордж Сорос е заплаха за свободния свят и възпрепятства превръщането на Америка отново във велика страна. Той е виновен за следните престъпления:

1. Материално поддържа открити бунтове в големите градове на Америка, с което нанася материален ущърб за милиони долари, а така също води и до загуба на човешки живот.

2. Опити за манипулиране на демократичните избори, жертвайки милиони долари за предпочитани кандидати.

3. Стреми се да намали американския суверинитет. Негови думи са: „основно препятствие за стабилността и справедливостта на световния ред са Съединените щати... Да променя отношението и политиката на Съединените щати е мой главен приоритет".

4. Той е валутен спекулант. Сорос е инициирал британската финансова криза, продавайки 10 милиарда стерлинги, като по този начин е девалвирал валутата и е получил печалба от милиарди долари“.

До крайния срок, 20 февруари, под петицията са се подписали над 58 хиляди души.

                                                     х       х        х       

На друг сайт, Change.org, се появи втора петиция, в която повече от 16 хиляди американци се обръщат към президента Тръмп с искане да лиши милиардера Джордж Сорос от гражданство, да го депортира от страната и да  бъде забранено на него и неговото семейство да упражняват бизнес в САЩ. Авторката на петицията, композиторката Ванеса Фертнер, пише: „Ние искаме да се издаде заповед за неговия (на Сорос) арест, заради умишлените му действия, насочени към дестабилизация и фалит на нашата икономика... Сорос планомерно продължава да работи за постигане на целите си, подкупвайки нашите власти, манипулирайки нашата валута и с помощта на подкупа отрицателно влияе на нашите национални ценности. Сорос финансира движението за правото на аборти, спонсорира атеизма, легализацията на наркотиците, сексуалната просвета, евтаназията, феминизма, масовата миграция и други радикални експерименти в областта на социалния инженеринг.“

Авторите на петицията казват, че те  „искат да останат християнска страна. А този човек (Сорос) и неговият син продължават да разрушават нашите ценности и нашата страна“.

Ванеса Фертнер заявява, че тя лично ще предаде петицията на Тръмп, когато набере достатъчно количество подписи.

                                                  х          х         х

На сайта http://kolokolrussia.ru/novosti/amerikanc-prosyat-trampa-deportirovat-djordja-sorosa/ бе публикувано видео с интервю на Джордж Сорос пред американската телевизия CBS от 1998 година в програмата „60 минути“, наречено от журналиста Алекс Джонс „изгубеното интервю“.

Тъй като казаното от Сорос в интервюто има пряко отношение към събитията у нас през 1996/97 година, то пубикуваме целия текст, излъчен от посочения по-горе сайт.

Въпрос: Вас Ви обвиняват, че през последните две години (1996 – 1998) сте предизвикали финансов колапс в Холандия, Малайзия, Индонезия, Япония и Русия! Крах на икономиките и много хора са били разорени, самоубийства, починали от глад?

(Към посочените страни си позволяваме да добавим и България, защото няма друго обяснение за светкавичната рязка промяна на курса на лева към долара през същия този период, освен прякото участие на Сорос или негови структури в страната в тези събития, разиграли се за няколко дни: на 1.01.1995 г. разменният курс на долара към лева е 1$:65лв.; 1.04.1996 е 1$:78лв.; 30.11.1996 е 1$:349 лв., 20.01.1997 е 1$:750лв; на 22.01.1997 е 1$:899лв.; 28.01.1997 е 1$:1300 лв. и така до 13.02.1997 – до падането на правителството на Виденов, когато за 1$ се дават 2936 лв. Това се случи, защото някой с големи инвеститорски възможности, при ниските курсове до октомври 1996 година, изкупуваше максимално количество долари, знаейки, че Националната Банка практически нямаше достатъчно твърда валута, за да се противопостави и търсенето стигна до небесата. При астрономическия курс на пазара излезе играч с много долари и само за един месец, до 14.03.1997 г., курсът на лева се повиши двойно, до 1569лв. за 1$. Как става това, откъде се появиха тези долари, ако икономическата и финансова криза е дълбока и структурна, а не ръкотворна? „Играчите" се приготвяха за идващата приватизацията, а тези, които бяха натрупали левова наличност при двойно по-ниския курс удвоиха вложените долари и реализираха огромна печалба в твърда валута. Пишман–бизнесмените и мераклиите за власт за дни нараснаха неимоверно бързо. За кратко време в банките се погасиха многомилионни левови кредити срещу многократно по-малка сума от първоначалната доларова равностойност. Лошите кредити на търговските банки, в т.ч. и тези на наши и чужди „бизнесмени“, при съвсем различни курсови нива: 1$ за 18 лв. (1991 г.); 1$ за 22 лв. (1992 г.); 1$ за 28 лв. (1993 г.) и 1$ за 32 лв. в началото на 1994 г. са на обща сума 281 млрд. лева??? Само за две години тази дългова лавина набира скорост и става неуправляема. Валутният резерв на страната през пролетта на 1996 г. е $479 млн., а валутните депозити на гражданите, които практически са източени от търговските банки, само на „книга“ са $322 млн. ПЧБ в момента на поставянето ѝ под особен надзор през пролетта на 1996 година е имала 1324 лоши кредити, половината от които необеспечени, на стойност 404 395 млрд.лв..

Това е истината за разграбването на България и генезиса на българските новобогаташи, олигарси и партийни милионери. Към 31 март 1994 г. е нелогично как доларът скача с над 100% и  достига ниво от 33 на 65 лв. за 1$. Явно, някъде по това време са се взимали решенията за българския „майдан“ и се е търсела, след провеждането на новите парламентарни избори, изкупителната жертва, която да поеме вината за източването на банките в България /Лилов и Луканов я намират! - б.м./

Отговорът на Сорос е с усмивка и гордост: Да, във всичките горепосочени страни! Мисля, че мен ме обвиняват във всичко. Въобще аз бях в тези страни, за да печеля пари и не мога да взимам под внимание социалните последствия от своите действия.

Американският журналист – автор на предаването пояснява: „След 1995 година за подготовката на мирните съглашения между Сърбия и бившите югославски републики, Джордж Сорос финансира в по-голяма степен американските интереси на Балканите, отколкото самото американско правителство".

Сорос продължава: Като участник на пазара, аз трябваше да се конкурирам, за да победя, а просто като човек аз се безпокоя за обществото, в което живея.

Въпрос: С кой Джордж Сорос разговарям в дадения момент? С аморалния Сорос или с моралния?

Сорос: Всичко е събрано в един човек. Вие говорите с един човек., който едновременно се занимава с аморална дейност, а в останалото време се опитва да се държи морално.

Въпрос: Във времето, когато хиляди унгарски евреи са били изпращани в лагери, Сорос е съпровождал бандитите, които са участвали в засадите и обиските и които са се занимавали с конфискацията на имуществото на евреите. Вие сте унгарски евреин и сте се спасили от холокост, превъплащавайки се в християнин?

Сорос: Да, аз бях на 14 години. И аз бих казал, че тогава се закали моя характер.

Въпрос: По какъв начин?

Сорос: С това, че аз трябваше да мисля, да разбирам всичко и да предвиждам събитията. Минах през страха, това беше огромна злина, много голям личен опит в процеса на опознаване на злото.

Въпрос: Това звучи като опит, който е можел да изпрати за много години напред много хора на кушетката на психиатъра. А за Вас това беше ли сложно?

Сорос: Въобще не. Ни най-малко сложно. Може би заради това, че бях дете не възприемах всичко това. Това не ми създаваше никакви проблеми.

Въпрос: Никакво чувство за вина?

Сорос: Не. Разбира се, аз можах да бъда и от другата страна, аз можех да бъда заедно с евреите, на които вземаха ценните вещи. Ако не аз бях с нацистите и не аз правех това, то тогава някой друг вместо мен щеше да бъде на моето място и щеше, при всички случаи, да конфискува тези вещи, независимо от мен. Аз тогава щях да бъда само зрител на това, как им вземаха имуществото. Аз не играех никаква роля в конфискацията на собствеността, затова аз не изпитвам никакво чувство за вина.

Аз или някой друг ще прави това, което се случва с финансовите пазари. Това никак няма да повлияе на резултата. Аз не чувствам вина за това, че се занимавам с аморална дейност, която няма нищо общо с чувството за вина !!!

Въпрос: Вие религиозен човек ли сте ?

Сорос: Не!

Въпрос: Вярвате ли в Бога ?

Сорос: Не. Вярвам, че Бог е създаден от хората. Аз бях в тези страни, за да изкарвам пари и не мога да взимам под внимание социалните последствия от своите действия. Защото ние не сме регистрирани пред Федералната комисия по ценните книжа и борсите на САЩ. На нас така ни е удобно да работим. 

Въпрос: Това се прави, за да бъдат заобиколени някои правила?

Сорос: Да, това е така.

 Въпрос: Но вие тук казвате, че са необходими правила?

Сорос: Да и ние ще изпълняваме всички правила, ако ни задължат. Ние вече съответстваме на всички правила.

Джордж Сорос (унг. Шорош Дьордь, истинската му фамилия е Шварц; род. на 12 август 1930 г. в Будапеща) е американски трейдър, финансист, инвеститор и филантроп. Привърженик е на теорията за откритите общества и противник на „пазарния фундаментализъм“. Създател е на мрежа от благотворителни организации, обединени от „Фондация Сорос“. Член е на изпълнителния комитет на International Crisis Group. За 2016 година личното му състояние се изчислява на $24,9 млрд.

N.B. „Осмислянето“ на света около нас е същината на съзнателните действия на човека, а злото е инстинкт, при това даже добре премисленото зло се възприема от субекта не като зло само по себе, а като „добро“ за себе си и за колектива. Това е мистификацията на филантропа Сорос!!

„Максимумът на това, което може Сатаната е, че той е главният властник в страната на атеистите, но съблазнява и душите на избраните" – Михаил Булгаков, 1937 г.

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България