brodbg.com | БРОД ЗА БЪЛГАРИЯ
   

Достоен отговор на Президента
към необузданите тенденциозни атаки на Цв. Цв.
20 Април 2018 

„Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете.“


„Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават“.

Това заяви президентът Румен Радев след изказването на лидера на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че президентът „иска да извади България от Европейския съюз и НАТО“ с вчерашното заседание на КСНС.

„Не е достатъчно само да рецитираш: „Това е нашият евроатлантически път“, но да бъдеш лоялен към тези съюзници. Не може да предлагаш национален план за повишаване на разходите за достигане до 2% от Брутния вътрешен продукт – министър Каракачанов го внесе в началото на тази година – и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема – само предния ден, средносрочна бюджетна прогноза, която рязко се отличава от този план. Там за 2019 г. има 130 милиона по-малко, за 2020 г. – 280, за 2021 г. – 250. Ако тук се заблуждаваме, нека не заблуждаваме нашите съюзници“, коментира президентът.

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

  „Брод за България”   ©2019 Всички права запазени.
Общи условия | Рекламирайте тук