(БЕЗ) НАМЕСА

Очевидно и невероятно!
/Путин, футбол, политика, бъдеще/

Очевидно и невероятно!

11 Октомври 2018

Още от първия ден на световното първенство по футбол в Русия се заредиха изненади: резултатът от мача на откриването се превърна в историческа сензация.

Още от първия ден на световното първенство по футбол в Русия се заредиха изненади: резултатът от мача на откриването се превърна в историческа сензация, защото за пръв път на старта на шампионата победата на единия отбор е толкова изразителна; преди това папа Франциск изпрати поздравително приветствие до всички футболни запалянковци по света: „Аз изпращам своите сърдечни пожелания до всички, които следят СП-2018, което стартира в Русия. Надявам се, че това спортно мероприятие ще донесе позитивна възможност за нови контакти и сътрудничество“; в церемонията по откриването участваха над 20 държавни глави, много министри и ръководителите на всички футболни федерации в света; участие в тържественото представление взе английската звезда Роби Уилямс, който под акордите на най-популярния си хит и под аплодисментите на 80-хилядната аудитория, показа среден пръст на всички онези и най-вече на английския парламентарист Стивън Доун, които го заклеймяваха за участието му в откриването на първенството в Москва, правейки промяна в текста на известната си песен „Rock DJ “: „Аз напривих това безплатно!“, визирайки участието си в откриването.

В официалната ложа стотиците милиони зрители видяха на телевизионните си екрани щастливия Джани Инфантино, на първия си световен шампионат като президент на ФИФА, заобиколен от две изключително влиятелни личности на планетата – домакина Владимир Путин и престолонаследния принц на Саудитска Арабия Салман ал Сауд.
След невероятният успех на руските спортисти по време на зимната олимпиада в Сочи, мозъчните русофобски „фабрики“ по целия свят направиха всичко възможно на следващата зимна олимпиада, през 2018 година, руският спорт, руската държава и най-вече президента Путин да бъдат унижени, дискредитирани и обявени за страна, която си служи с измами при постигането на своите спортни успехи. Мощна кампания, обезпечена с много пари, с планирана тотална медийна истерия, с „постистини“, извиращи от корумпирани олимпийски „величия“ – всичко това бе впрегнато за дискредитация на нищо неподозиращите изключителни руски спортисти и на една цяла нация. Скритата цел бе сриване авторитета на кандидат-президента Путин в навечерието на изборите. И както става с всяка неистина, с всяка манипулация и с всяко коварство, резултатът бе противоположен на планирания – Путин получи най-високия си резултат от всичките четири избора за ръководител на руската държава – 77% от гласувалите граждани на РФ в страната и в чужбина, които дадоха доверието си на своя лидер!!
Но тази разгромна победа не отрезви политическия „елит“ на Великобритания и американските „принцове“ на фейкполитиката и пропагандната индустрия и те отново развихриха тоталния си медиен и политически монстър от времето на Студената война, който ежечасно работеше за провала на световното първенство по футбол в РФ. Истерията с опита за „отравяне“ на баща и дъщеря Скрипал, демонстрацията с изгонването на стотици руски дипломати по целия свят, провокативната „фейк новина“ за химическата атака на правителствените войски в Сирия, максимално активизиране на украинската хунта против РФ и непризнатите ДНР и ЛНР, както и ежеседмичните скандали в Съвета за сигурност на ООН с каскадата от инсинуации, патетични скечове и жалки мизансцени имаха за цел да внушат на световното обществено мнение, че нова Русия е отново „империя на злото“ и трябва да бъде бойкотиран предстоящия световен футболен празник!

Спокойно, без видимо напрежение, но настъпателно и с нарастващ темп, руското ръководство и новият президент на ФИФА изпълняваха програмите си за провеждането за първи път в Русия на футболен фестивал на младостта и силата. Руската дипломация, под ръководството на Лавров, работеше в изключителен синхрон, смело и ефективно. Руската журналистика, особено „Россия сегодня“ и „RT”, показаха изключителен професионализъм, унижавайки маститите американски медиагиганти. Руският народ строеше спортни съоръжения и пътища в 11 града на страната, а десетки хиляди доброволци се готвеха да покажат изключителното гостоприемство на великата страна към младежта и обикновените запалянковци на планетата.
Единствено националният отбор на Русия показваше изключително слаби резултати в контролните си срещи! Отваряше се огромна ножица между гигантските усилия и колосални финансови средства, вложени в подготовката и провеждането на първенството, и възможностите на руските футболисти за достойно представяне. Силните и могъщи противници на Путин потриваха доволно ръце и, вероятно, прогнозираха: „Провалът е гарантиран, разочарованието в руското общество ще бъде пълно! Не се налага, особено след неочакваните решения на Спортния арбитраж в Женева, отново да се хвърлят пари и усилия за поредния допингов скандал!“ Вътрешната опозиция на Путин и либералите вършеха своята работа, сравнявайки разходите за строителството на спортните обекти и инфраструктурата с недостатъчните бюджетни средства, които държавата изразходва за пенсионерите, инвалидите и несправянето ѝ с ниските заплати и високи цени!

И настъпи денят на откриването! Политическите ръководства на страните от ЕС, на САЩ и техните сателити отсъстват, защото бойкотират първенството! Но за изненада на американските ръководители-русофоби, само от САЩ, чиито отбор не участва в надпреварата, са закупени, въпреки натрапчивата антируска пропаганда, над 86 хиляди билета, класирайки страната на второ място по брой закупени билети след домакините.

В официалната ложа на московския стадион „Лужники“ са: италианеца Инфантини, доказал, че ФИФА е достатъчно мощна организация, за да не се поддава на шантаж и да отстоява недопускането на политиката в спорта; руският президент Путин, заставил властелините на света най-накрая да проумеят, че Русия е отново велика и мощна страна, която няма да позволи да се разговаря с нея от позиция на силата и с менторски тон; престолонаследния принц на Саудитска Арабия Мухамед Бен Салман Ал Сауд, провеждащ невероятна либерализация в страната си и водещ безкомпромисна битка с корупцията и привилегиите сред управляващата династия. Тези трима силни мъже излъчваха добронамереност и симпатия един към друг, въпреки че на терена се водеше безкомпромисна битка между отборите на Русия и Саудитска Арабия.
Малко предистория. Годината е 1985. Горбачов е сложен на поста Генерален секретар на ЦК на КПСС и започва своята „перестройка“. Явно, очаквана от Белия дом и ЦРУ промяна, защото веднага стартира реализацията на тайните директиви на президента Рейгън от 1982 и 1983 година по дестабилизация на Съветския съюз. Уилям Кейси става чест гост в столицата Ер-Риад. До средата на 80-те години Саудитска Арабия добива по 2 млн. барела суров петрол ежедневно. През лятото на 1985 година това количество става 6 млн. барела, а през 1986 година „Арамко“ добива вече по 10 млн. барела в денонощие. През ноември с.г. цената за един барел е 30 долара, а само след два месеца, тя вече е 12$. Ниските цени на суровия петрол се запазват до разпадането на СССР през 1991 г., като за период от шест години съветският бюджет и икономиката като цяло ежегодно губят над 50% от приходите, което си е истинска национална катастрофа. Когато американците се почувстваха пълни господари на територията на бившия Съветски съюз и преди всичко в Русия, то цените на нефта тръгнаха нагоре, за да достигнат през 2008 година 150$ за барел. РФ при Елцин с нефтодоларите внасяше всичките си стоки за вътрешния си пазар само от Запада и не произвеждаше почти нищо свое, трупайки резерви в американски съкровищни бонове! Всички бяха доволни! Но скоро западният балон от надути акции, ипотеки и финансови деривати се спука! Настъпи тежка криза и путинова Русия бе оставена без внимание и контрол от своите западни куратори! Даже след обявената независимост на Абхазия и Южна Осетия след войната с Грузия, Западът, и най-вече САЩ, поради собствените си проблеми, не успя ваха да реагират адекватно и бяха принудени да приемат фактите – Русия защитава въстаналите срещу статуквото народнопатриотични сили и „изключителните“ не реагираха нервно, защото президент бе „техният“ Медведев! Това бе времето на възраждането на руската военна промишленост! Тихо и без шум, защото премиер бе Путин! Когато през 2012 година „изключителните“ се усетиха и, пооправили се частично от глобалната криза, Държавният департамент и ЦРУ започнаха операцията за рязкото противопоставяне на Украйна срещу Русия по рецептите на Збигнев Бжежински. И успяха!

Но загубиха Крим – мечтана и планирана територия за военноморска база на НАТО! Обама въведе санкции, всички западни страни солидарно го подкрепиха! Вкупом обявиха, че Путин и РФ са в изолация! Вече без Русия Г8 стана отново Г7!
На 28 март 2014 година, само десет дни след присъединяването на Крим към РФ, Обама лично посещава Ер-Риад за преговори със саудитския крал Абдала. Резултатът не е както при Рейгън, защото и самата Саудитска Арабия има проблеми. Но явно има договорка, защото цените от 114.99 $/за барел на 19 юни 2014 година за няколко месеца стигат до 30 $ и бюджета на РФ от профицитен става дефицитен със заложена в него експортна цена за барел руски петрол – 40 долара.
Въпреки всички препятствия Русия се справи! През 2017 година икономиката регистрира ръст на БВП. Инфлацията спадна до рекордно ниво от десетилетия – 2.7%. Президентът Путин в Посланието си до Държавната дума, през 2018 година, представи пет вида нови оръжия, сред които ракети и торпеда с хиперзвукова скорост и с ядрени двигатели.
За да дойде 14 юни 2018 година и светът да види как престолонаследният принц на нефтения гигант Саудитска Арабия се прегръща с Президента на военния гигант Русия, взаимно се поздравяват и общуват като най-близки приятели! Невероятно!
На 13 юни, т.г., Путин прие принц Салман ал Сауд в Кремъл, като гостът между другото заяви: „....Искам да ви предам топлото приветствие на Пазителя на двете светини ... Опековските и неопековските държави съвместно работят. И ние много се надяваме, че първата среща на най-високо равнище на ОПЕК+ ще се състои в ЕР-Риад във Ваша чест. Колкото до днешната среща между нашите национални отбори – нека да победи по-силния. Както и да завърши този мач, ние винаги ще бъдем доволни,защото благодарение на нашата съвместна работа постигаме успехи в различни области. Даже и да загубим, ние ще отнесем със себе си политическия, икономически и постигнатия от преговорите капитал в своята страна“. Владимир Путин, след като оцени като топли отношенията между двамата, в края на срещата заяви: „Напълно съм съгласен с Вашите оценки. И по най-важното за нас направление, ние ще работим заедно и по-нататък“.
Анализаторите се питат: Кое е това направление? Дали е планираното закупуване от Саудитска Арабия на комплексите С-400? Или нови договорки по Сирия? Или по-нататъшното пълно съгласуване на обемите за добив на суров петрол в света и съвместно регулиране на цените? По който и въпрос да е постигнато пълно съгласие, то това е невероятен пробив!
И информация за размисъл в различни посоки: за САЩ – заради намаляващите възможности на нефтодолара; за Турция – заради непризнаването на Крим; за Иран – заради огромните търговски и инвестиционни договори със страните от Западна Европа!

Руският национален отбор, с потресаващото 5:0, превърна една шеста от сушата на планета в океан от радост, възторг и достойнство, във вулкан от невероятен прилив на патриотизъм и надежда за народ и Родина, с каквито руската нация отдавна не е избликвала така спонтанно и бурно ! И за наша радост!

Как е възможно един отбор, месеци наред показвал изключително слаби резултати, само за няколко дни да се преобрази така, че да разгроми един сериозно финансиран противник, изпратил трима свои футболисти срещу солидно заплащане на едногодишна стажировка в Испания. Явносе е случило чудо! Руската страна умело и целенасочено е въвеждала в заблуждение готвещите допингови провокации майстори на „наметалото и кинжала“, като паралелно с това е водила сериозна и многостранна подготовка за първия, изключително престижен мач на световното. Сега даже този млад футболен състав и да не постигне много в класирането си, (а той продължава да побеждава), то футболистите ще останат герои, защото показаха на света, че руската нация не само може добре да посреща гостите си, но е съставена от силни професионалисти и истински патриоти!

Тази „маневра“ с много напомня начина, по който генерал фелдмаршал Михаил Кутузов разгромява великия Наполеон през 1812 година. Отстъпвайки и опожарявайки Москва, той демобилизира армията на френския император, предоставяйки възможност на войниците да грабят, пиянстват и мародерстват, след което отрязва пътя им за отстъпление и всява паника сред самозабравилите се „победители“!
 

N.B. С други думи, когато отвън се въздейства върху отработения режим на функциониране и реакция на една система и тя придобива усещането за изключителност, то в нейната структура възникват процеси на саморазрушение и тя е обречена! Така великата армия се саморазпада, а Наполеон се спасява с бягство и до края на дните си така и не проумява какво се случва за времето, разделящо битката при Бородино, която руската армия губи и битката при Березино, която руската армия печели!

А е толкова просто: Русия се съсредоточава и прави пробив! Очевидно и невероятно!

на горе