brodbg.com | БРОД ЗА БЪЛГАРИЯ
   

Румен Ралчев представи книгата „Рицари на светлината“
Непознати детайли около Тайната книга на богомилите
Aвтор: Ваня Иванова   17 Юни 2016 

„Рицари на светлината“ е продължение на четиритомна енциклопедия на тайните общества – „Тамплиерство и масонство“. 


На 16 юни Руският културно-информационен център в София бе домакин на  предствянето на новата книга на ген.-майор /о.р./ проф. Румен Ралчев. Пред пълна зала, авторът, заедно с акад. Асен Богданов и проф. Валери Стефанов представиха „Рицари на светлината“.

В историческия труд е запечатан пътят на езотеричните доктрини от древен Египет до днес и влиянието, което те оказват върху развитието на европейската цивилизация. „Неизменна част от този път е учението на богомилите. С книгата  на база на историческите извори съм направил опит, сравнявайки редица повече и по-малко известни документи, да проведа изследване върху произхода на езотеричната доктрина на Ордена на Тамплиерите“, каза пред присъстващите авторът.

„Рицари на светлината“ е продължение на четиритомна енциклопедия на тайните общества – „Тамплиерство и масонство“. Езотеричната философия е вече на пазара.

 Ген.-майор /о.р./ Румен Ралчев е роден на 30 януари 1952 г. в София.  Завършил е „Право“ в Софийски университет, „Охрана на туризма“ в Университета за национално и световно стопанство и Академията на МВР. Професор по философия на Университета в Принстън, САЩ. 

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

  „Брод за България”   ©2018 Всички права запазени.
Общи условия | Рекламирайте тук