ТАБУ

Мокрите розови сънища на Атлантическия съвет в България
Кой си ти, що плачеш?

Мокрите розови сънища на Атлантическия съвет в България

21 Март 2018

Новото съдържание, фейковите методи и „гьобелсовите форми“ на новата идеологическа „хибридна война“ на Запада с Изтока.

През 1993 година американският  Институт „Алберт Айнщайн“, гр. Бостън, (The Albert Einstein Institution)  издава книгата на Джин Шарп  „От диктатура към демокрация. Стратегия и тактика на освобождението“. Според оценките на  видни политици, политолози и анализатори именно написаното в тази книга е „алфата и омегата“  на „революционните преобразувания“ в Централна и Източна Европа в края на ХХ-ти и началото на ХХI-ви  век , особено в разигралите се трагедии  в Сърбия, Грузия  и Украйна. Нашиге доморасли  демократи, особено след метежа през зимата на 1996/97 година, изпълнили   „успешно“ препоръките на Джим Шарп за ликвидирането на  „диктатурата на пролетариата“, а  заедно с нея и рушенето на  благополучието на народа и мощта на българската държава, продължиха  идеологически да  преформатират освободилото се пространство, според указанията на „началниците“ и препоръчаното от Джим Шарп:  

  • „На новата демократична система ще е нужна нова конституция (Изпълнено! – б.а.), ще са ѝ необходими външни групи, които да ѝ оказват подкрепа - неправителствени организации (обществени движения ,религиозни  или политически групи, профсъюзи, и т.н) , правителства, и/или ООН с нейните различни органи и т.н.“ (Изпълнено! – б.а.)
  • „Ще е необходимо безкомпромисно да се ограничи дейността на полицията, разузнавателните  служби и въоръжените сили, забранявайки им всякакво легално участие в политиката“. (Преизпълнено!  – нямаме  армия, има корупция и престъпност, във външната политика следват гаф след гаф!–б.а.)
  • „Освободената страна ще се сблъска  с чужди заплахи, което ще изисква повишена отбранителна способност“. (Изпълнено! – България е в НАТО и на нейна територия има чужди армии! – б.а)
  • „Възлагайки защитата непосредствено на гражданите, освободените от диктатурата държави не трябва да създават мощна армия, която само по себе си може да бъде заплаха за демокрацията  и изисква огромни разходи“. (Изпълнено! – държавата е в състояние на пълна васалност – б.а.)
  • „Хората, притежаващи опит в политическото неподчинение по-трудно ще станат жертва на нова диктатура. След свалянето на старата диктатура, техния опит в политическото противопоставяне ще им открие пътя за защитата на демокрацията, на гражданските свободи, правата на малцинствата,  на пълномощията на правителствата и неправителствените организации в регионите и на местно ниво“. (В процес на изпълнение! – след „края на историята“ се оказа ,че е нужна нова идеология в т.ч. и джендърна, която идейно да подсигурява неолиберализма и глобализацията –б.а.)

(Джим Шарп,1993г)

Особена, главна роля в тези процеси, вече дълги години играе  Атлантическия съвет във Вашингтон. Мощна, богато финансирана неправителствена организация, с огромен щат и филиали в десетки страни, този фортпост на американската  военно-политическа доктрина, чрез своите хора в България се опитва арогантно и бездоказателствено да дава тон на грубите инсинуации и русофобските кампании. Така, в края на януари т.г. в обществената буря, надигнала се по повод Истамбулската Конвенция, някой си Димитрин (не Димитър или Димитрина!) Вичев (http://atlantic-council.bg) се изцепи с текст, който може да бъде разглеждан в учебниците като образец на „фейк“, „пост-истина“ или чиста манипулация. Съдете сами: „Чрез мобилизиране на петата руска колона, в страната ни бе организирана и проведена операция за спиране процеса по ратификация на Истанбулската конвенция. Москва тества доколко инвестицията в руските агенти за влияние, чрез които държи в зависимост партии, политици, медии, вероизповедания, неправителствени организации и институции, е ефективна и успешна. Чрез активизирането на проруските политици, журналисти, политолози, социолози, владици, академици и гръмогласни активисти у нас, Кремъл успя да провокира недоверие у българските граждани в европейските норми, правила и институции чрез отричането на общочовешки ценности и принципи на солидарност със слабите и нуждаещите се от закрила хора.

Какво ни казва Димитрин? В България има пета колона и тя е руска! Предполага се, че останалите четири са евроатлантически! Проведена е операция ! Кога? От кого? Как? С какви методи, форми, ресурси? В държавата има ли специални служби, контролни органи, многочислени евроатлантически посолства, които да се противопоставят на „диверсията? Те нищо ли не знаят по случая? В натовската и член на ЕС българска държава се оказва, че Москва държи в зависимост партии, медии, вероизповедания, НПО и институции, както и политици, журналисти, политолози, социолози, владици, академици и гръмогласни активисти! Ами то положението е както в САЩ по време на президентските избори – Русия е с неограничени възможности! Само дето не е ясно ,как Русия допуска  България да се управлява от отявлени русофоби, които спират най-изгодни за самата страна газопроводи, нефтопроводи, строителство на АЕЦ! Е, как става тая работа, само на Димитрин е известно!!!

В заглавието на Конвенцията се набляга на насилието върху жените!! Странно защо Димитрин говори за слабите и нуждаещи се от закрила не жени, а въобще, неопределено – хора. Защо е това генерализирано обобщение и защо не е ясно за кои точно  хора ще става дума впоследствие! За третия социален пол, вероятно! Лично аз се съмнявам, че българските пенсионери, инвалиди, хората с низки доходи, безработните, милионите български гастарбайтери по света  са в полезрението на нашите евроатлантици! Важни за  тях са джендърите и ЛГБТ-тата! Съпредседателя на Атлантическия съвет у нас продължава:       „Тактическата цел бе България да стане първата страна от ЕС, която да не ратифицира Истанбулската Конвенция?“ Ядец, не познаха! От 48 държави, членове на Съвета на Европа, Конвенцията е подписана от 27. От 27-те  члена на ЕС, подписали Конвенцията към 30 януари 2018 година, ратифициралите я са17. „Главната стратегическа цел на Кремъл – отслабването на НАТО и ЕС до последващото им разпадане и националните държави останали без колективна защита и подкрепа да се превърнат в лесна плячка на Империята“. Ако България излезе от НАТО и ЕС няма да е заради интересите на РФ, а заради собствените си национални интереси, защото за 13-те и съответно 10-те години членство в тези организации България се превърна, по същество, в страна без армия и най-бедната  в ЕС! Така че отново ядец с констатациите!

Сега да видим, какви изводи, според мокрите  розовите сънища на Димитрин си прави Москва?

„Първо. Инвестицията в агентура за руско влияние в България .... е успешна и ефективна“.  Съзнава ли Димитрин, че ако е вярно това, което той сънува в розово, би следвало цялата кохорта от агенти за влияние на „Америка за България, та чак до Атлантическия съвет да бъдат уволнени и заставени да върнат стотиците  милиони долари неефективно изхарчени средства, а техните ръководители и наблюдаващи офицери – разжалвани за несправяне с работата!

„Второ. Доставката на енергийни суровини, поддръжката на въоръженията на българската армия, туристическия  поток и други важни за страната икономически дейности, са контролирани и подчинени на политиката и волята на Кремъл“. Невероятно глупав  по неадекватността си извод! И РФ, и България, и САЩ са страни с призната пазарна икономика. Благодарение  на програмата „Ран-Ът бяха променени или отменени десетки нормативни актове, вкл. Конституцията на страната. Появиха се олигарсите, корупцията, обществените поръчки, финансовите деривати, заменките на гори и земи, необезпечените банкови кредити и т.н. Димитрин и евроатлантиците би трябвало да знаят, че поради липса на икономика, доставките на газ за България не представляват почти никакъв търговски интерес за Русия, поради което и няма  да има и „хъб, а ще има „Турски поток; частната фирма „Лукойл внася петрол в България по възможно най-изгодната, а следователно и низка  цена, а доставките на ядрено гориво драстично са намалели поради закриването на 4-те реактора на АЕЦ „Козлодуй. Българската армия купува резерни части от РФ, защото няма пари за скъпите американски въоръжения и резервни части, по признанието на Бойко Борисов, а след невероятните кандърми от българска страна, руските туристи и купувачи на недвижими имоти са едни от най-желаните от българските собственици на хотели и недвижими имоти.

„Трето. Огромната част от медиите, включително социалните мрежи, са под контрола на задкулисни кръгове, зависими от Русия и направлявани умело в интерес на политиката на Кремъл“. Както казва Тръмп: лъжливи новини  и лъжливи медии – става дума за CNN, „Ню Йорк тайс“, „Вашингтон пост“ и много други. НАТО въведе толкова много нови технологии и апаратура за контрол над руската „хибридна война“, че едва ли е проблем за Димитрин и компания да направят мониторинг и да разобличат задкулисните кръгове, но при положение ,че ги има , а не са само призраци от новите, розови сериали на евроатлантиците!

„Четвърто...Службите за сигурност са партийно и задкулисно зависими и по този начин – парализирани и неефективни...“ Отново бълнувания в розово! Освен ако Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които над 13 години имат най-пряко отношение върху работата на специалните служби се окажат задкулисно зависими от Кремъл! Въпросът отново е: КОЙ е задкулисието? Но едва ли е Кремъл! Май, твърде много сами си вдигаме цената!

„Пето. Гражданската общност в България, която защитава евроатлантическите ценности... е слаба, не е добре организирана, разпокъсана и без сериозно влияние върху управлението на страната…“ Е, тук едва ли можем да бъдем полезни. Ако този извод не е начин да се изпросят нови  пари и ходатайство за високи държавни длъжности за ръководството на Атлантическия Съвет, то тогава всички евроатлантици трябва  да бъдат уволнени и заставени да върнат доларите, похарчени в последни 30 години с цел осезаема промяна на политическата и сексуална ориентация на българите.

„Шесто. В България мнозинството от хората са податливи на внушения и масова психоза. ...Бранейки , например, своите християнски и консервативни възгледи част от тях се поддават на общата истерия и изиграват неосъзнато ,но перфектно, предварително планираната им роля на „полезни идиоти. Е, тука вече трябва спешно да се вика психиатър! Настъпва пълна шизофрения! Напомняме, че шестте извода са направени според Димитрин, от аналитичните центрове на  Москва. Но напълно неразбираемо е, как Москва хем  е постигнала пълна победа в „хибридната война“ срещу демократите в България, хем Кремъл счита, че болшинството от  населението на  страната  са необразовани и невежи, които след продължително телевизионно и интернет облъчване са се превърнали в зомбита и „полезни идиоти“, в т.ч. и интелигентните и образовани хора. По-скоро, шестата точка от пасквила на Димитрин е заимствана от регулярен отчет-анализ-оправдание на местния Атлантически съвет до централа във Вашингтон, с цел получаване на последващи указания и допълнително финансиране?!

Цялото „творчество“ на Димитрин Вичев не заслужава това внимание, което му отделяме, ако не говореше за нещо съвсем друго! В последните месеци глобалистката аристокрация, откритите и тайни общества, банкстерите и финасовата олигархия, медийните неолиберални гиганти, мозъчните тръстове и щедро финансираните НПО и „демократични“ институти търсят алгоритъма на новото планетарно идеологическо стълкновение, което да гарантира завоеванията на „доктрината Третия път“ на Клинтън в епохата на националиста-консерватор Доналд Тръмп. Настървението и откритата инфантилност на българския Атлантически съвет по въпроса на Истанбулската  Конвенция на Съвета на Европа ясно показва новото съдържание, фейковите методи и „гьобелсовите форми“ на новата идеологическа „хибридна война“ на Запада с Изтока! Най-странното в случая е, че опиянени от победата си в Студената война, както и би трябвало да се очаква, САЩ не откриват идеен фронт срещу социалистически Китай, Виетнам и Лаос, изповядващи марксистко-ленинската философия и довели до съвършенство диктатурата на пролетариата  като държавно-правова форма на управление, а планират да изхарчат милиарди долари, за да успеят отвътре да ерозират и дестабилизират  Русия, нейните съюзници, обществените и политически проруски организации и  личности в отделните страни, обявявайки ги за врагове на демокрацията. В тази грандиозна, но последна планетарна  битка на „тъмнината“ със „светлината“ главния опиат на содомиските сили няма да бъде изкушението на Човека от Мамона и преклонението пред „Златния телец“, а съблазънта на сексуалното сладострастие на Содом и Гомора. Главен двигател на кампанията за  промиване на мозъците на младото поколение ще бъде ЛГБТ – феминисткото съобщество, охранявано от „джендърските“ закони и  конвенции и с информационното подкрепа на „джендърската“ масова пропаганда, излъчвана от подконтролните световни медии.

Но и това не е всичко! В очертаващия се цивилизационен сблъсък между войнстващия атеизъм с последователите на Авраамовите религии и будизма, отношението към Русия и православието ще бъдат разделителната линия  в битката между световете. В близките десетина години, по законите на диалектиката и с Божията промисъл, с голяма вероятност, човечеството ще стане свидетел и участник във възхода на духовността, съчетан с грижата за малкия човек, констатирайки и безвъзвратното сгромолясване на съпътстващата ни днес бездуховност и олигархически неолиберализъм, както и упадък на  „джендърската“ идеология!

N.B. „Нека сега нашата журналистика задържи сълзите си, както ще ги задържи и европейската – за да оплаче (с едри, евроатлантически сълзи  б.м.) други столици, други варварства и страдания, кога робът извика на господаря си: кой си ти, що плачеш? Мъж ли си, жена ли, или хермафродит – звяр или риба?... И ще бъде ден - ден първий!“.

Христо Ботев, Смешен плач  1871, „Дума на българските емигранти“

За вас подбра и коментира

Георги Вацов

на горе