(БЕЗ) НАМЕСА

Доналд Тръмп... за нов свят!
Чудото продължава.....

Доналд Тръмп... за нов свят!
Aвтор:  Георги Вацов 

24 Февруари 2017

„... Доналд Тръмп много скоро ще се превърне в обичан световен лидер и заедно с Владимир Путин действително ще се стремят към създаването на един по-добър и справедлив свят.“

След невероятната победа на Доналд Тръмп в президентската надпревара в САЩ дойде момента, когато той трябваше да произнесе „тронното си слово“ след произнасянето на клетвата си пред американския народ. Да, той говореше така, както го е  правил стотици пъти пред многохилядни зали и по площадите на Северна Америка, но сега бе по-друго – президентът на САЩ говореше със своя народ и с народите по света –  говореше така, както са говорели преди него Махатма Ганди, Фидел Кастро, Владимир Ленин, Робеспиер и Уйнстън Чърчил за Отечеството, за важните за обикновените хора неща, за справедливостта и за вярата в Бога!

Всеки цивилизован народ би изпитвал гордост да чуе такава  изповед – клетва на своя лидер. И понеже новоизбраният ни президент не го каза така, а на българския народ за последните 27 години му бе втълпено и показано, че за всичко трябва да  се слуша „големия началник“ отвърд океана, то сега ни е лесно и с двойно по-голямо внимание четем и препрочитаме казаното от Тръмп, за да го запомним завинаги:

1.„Право на всяка нация е да се грижи  преди всичко за собствените си интереси. Ние не искаме да натрапваме нашия начин на живот никому!“

Това означава за нас, българите, че занапред трябва не само да следваме, но и ни задължава занапред да се борим и да  отстояваме собствените си български интереси, в т.ч. и във взаимоотношенията с великите сили!

2. Години наред, отвсякъде и на всички езици, и най-вече социалистите, ни внушаваха, че светът обича различността  и многообразието, сексуалните малцинства, еднополовите бракове, „открити общества“ и всякакви лекари без граници, че няма разлика между неолибералите, глобалистите и американците и че ние, българите, трябва да ги следваме във всичко и навсякъде. Но дойде Тръмп и като че ли каза: „Сменяме модела. Преустройство. Никакъв глобализъм. Само Америка!“

„Прислужниците“, агентите за влияние, доларовите грантополучатели – всички те „вкупом се оказват непотребни“, без работа, без цел и смъсъл в живота. Остават им „спечелените пари“, Сорос и прекрасните спомени за неограничените им възможности!  Адмирации за новия американски президент!

 А за нас, като ехо от Америка достигна „България над всичко!“ – легитимен и първостепенен девиз и за управляващи, и за управляеми!

3. Голямата сензация от Тръмп: „Днес се извършва не просто предаване на властта от една администрация на друга, от една партия на друга. Днес предаваме властта от Вашингтон и ви я връщаме на вас, хората!

Това не е една от многото прекрасни метафори на Тръмп. Това е признание, че властта в най-демократичната държава в света през последните десетилятия не е била притежание на народа. Някой друг я е притежавал и се е разпореждал с нея от името и за сметка на народа. И това е сектата „глобалисти“ в Америка и по целия свяг, превърнали демокрацията в празен лозунг и „пост-истина“.

Страшно признание! Разтърсващо, защото то бе направено от Президента на САЩ.

4. Но с това истините не свършват. От думите в речта на Тръмп пред нас изниква Америка на бедните, на безработните, на нелегалните имигранти, на държавата без граници и на народ без мечти. Такава Америка светът не познава, тя е другата,  едноетажната Америка, скрита и страдаща от насилие и произвол. Когото човек слуша или препрочита тази реч, остава с впечатлението, че Америка е била нападната, превзета, разчленена, заставена да служи на зъл и подъл враг! И Тръмп възкликва: „Тази кланица трябва да бъде незабавно ликвидирана, тук и сега!

Колко позната родна картинка! Оказва се, че „Вашингтонският консенсус“, обогатявайки се, е разорявал не само Латинска Америка, Азия и Източна Европа, но и населението от щатите в „ръждив пояс“ на Америка“!

5. „Ние, гражданите на Америка, сега сме обединени от националния порив да възродим нашата страна и да възстановим нейния потенциал... Забравените мъже и жени в нашата страна няма да бъдат повече забравяни... Ние сме една нация и тяхната болка е наша болка. Техните мечти са наши мечти. Техният успех е и наш успех. Ние имаме едно сърце, един дом и една славна съдба. Днешната моя клетва е клетва за вярност към всички американци!“​​​​​​​

За Тръмп, както и за нас, народът не е либерална абстракция, той е жива историческа реалност, това са гражданите на страната, обединени от общата си съдба. Това е този народ, който обича своята родина и нейните традиции. 45-ят американски президент иска Америка да се върне към корените си и да намери националната си индентичност такава, каквато е завещана от бащите-основатели. За тази Америка и с тази Америка новият американски лидер тръгва на тежка историческа битка!

6. „Библията ни показва, колко е добре и приятно, когато людете божии живеят заедно в единство. Ние трябва открито да споделяме мислите си, честно да обсъждаме разногласията си, но винаги да проявяваме солидарност. Когато Америка е единна, тя е непобедима.“​​​​​​​

Ние, православните християни, вярваме и следваме чувствата си за съборност, колективизъм и взаимопомощ като определящи българската народопсихология и мироглед. Във времето ние констатирахме различността си с протестантския рационален ум и проявения от американците егоцентризъм. Затова за нас е откровение, когато президентът на космополитна Америка търси духовно родство с християните и представителите на другите религии, призовавайки ги към съблюдаване на традиционните им ценности и морал. Това е и гаранция, че Доналд Тръмп много скоро ще се превърне в обичан световен лидер и заедно с Владимир Путин действително ще се стремят към създаването на един по-добър и справедлив свят. Защото когато един доказал себе си човек, постигнал практически всичко в живота си, се обрича на велика идея, за да възроди изпадналото в беда Отечество, то всяка казана дума под клетва има силата на обет пред Бога.

Не позволявайте на никой да ви казва, че да се направи всичко това е невъзможно. Със своето сърце, боен дух и духовно начало Америка ще преодолее всички предизвикателства. Ние няма да загубим. Нашата страна отново ще процъфтява и преуспява... Вашият глас, вашите надежди, вашите мечти ще определят нашата американска мечта. Вашето мъжество, доброта и любов вечно ще ни показват пътя.“​​​​​​​

Да пожелаем успех на Президента Доналд Тръмп! Защото неговата победа ще бъде и наша победа за благото на нашата България!

За вас подбра и коментира
Георги Вацов

на горе