КАУЗИ И ИДЕИ

Светлана Косева: В единението е силата на българския народ!
Този, който мълчи е съучастник в погазването на справедливостта

Светлана Косева: В единението е силата на българския народ!

14 Октомври 2021

Николай Малинов и съратниците му ги арестуваха на 9-ти септември...
Е, защо не го направиха на 10-ти?!
Това е фашизмът в нови доспехи. Вносен, атлантически, разделящ и конфронтиращ обществото ни от десетилетия.

Интервю със Светлана Косева
кандидат за Вицепрезидент от ПП „Русофили за Възраждане на Отечеството“


Името на ген. Кирил Косев е легенда. Баща Ви също е елитен офицер. Съгласувахте ли това Ваше решение, споделихте ли го с някого?
Определено ме притесни тази възможност и без категоричната позиция и намеса на баща ми не бих могла да стигна до решението да се кандидатирам и подкрепя тази кауза на „Русофили за Възраждане на Отечеството“. Още повече, дядо ми е един от учредителите на тази партия.

Как Ви насърчиха близките?
Синовете ми изведнъж станаха сериозни, да не кажа, че пораснаха за дни и видях в очите им вече големи мъже. Баща ми беше категоричен, че ако става дума за Николай Малинов – да не се двоумя и секунда дали да го последвам... После решението беше лесно.
Зная, че сега ще ми е много трудно да преодолея предизвикателствата на деня, аз съм определено скромен човек и не съм се стремяла към обществени изяви, но считам, че мога достойно да подкрепя достойна кауза.

Как виждате ситуацията в България днес?
Последните години в България не се осъществява нищо, всичко се случва. Подменят ни думите, подменят ни усещанията, подмениха ни живота.
Четох наскоро, в списание Сигурност, впечатляващи думи на Негово Светейшество Патриарх Неофит:
„Някои наши отговорни фактори –  казва Патриархът – сякаш изпитват притеснение от факта, че и ние имаме вяра, от която произтича безупречна ценностна система, воля и морал. И всячески се опитват да ги принизят и потиснат. Може би защото самите те са лишени от вяра и се боят от нейната сила...“

Смисълът е в истината. Винаги съм говорила дипломатично и съм избягвала конфликти. Днес ще кажа директно: От нас искат да нямаме лица, да сме заспали и ако не ръкопляскаме – да мълчим. Да не назоваваме нещата с истинските им имена и примиренчески да колонизираме духа си. Никога досега не е имало такава цензура и репресия на различното мнение и на алтернативните възможности и традиционните ценности. Русофобията се превърна във Фашизъм. Това е терор и война срещу свободния ум.
Някои считат това за нормално?! Вероятно натрапената на човечеството пандемия превърна света в психиатрия. Длъжни сме да търсим и защитим истината...

А бъдещето?
Военните бази срещу Русия ли е бъдещето на България?! И какво се случва всъщност с бъдещето на света?
Ако се върнем назад в истоията, ще видим, че именно решителният акт на Светия цар Борис Михаил Покръстител, чрез покръстването на българския народ, чрез мисията на Светите равноапостолни братя Кирил и Методий, техните ученици – Климент, Наум, Сава, Горазд, Ангеларий и всички техни продължители на делото са изградили българите като един народ на духа, който в моменти на изпитание и трудности се е опирал на тази твърда скала– ВЯРАТА!
Те завършват това дело с просвещението на народа, с именно тази своя велика мисия, за да могат всички славянски народи да четат словото Божие на понятен език.

Именно тази вяра е в основата на просперитета на нашия народ. Спомняме си думите на Великотърновския митрополит Климент – Васил Друмев, който казва, че докато има православие ще я има и България.
Тези думи звучат актуално в контекста на днешната глобализация, която иска и цели именно размиването не само на държавните граници, но и на моралните граници в нашето общество. Като че ли моралът, нравствеността, смирението са изместени на заден план от арогантността, наглостта, простащината, извратеността... И те подменят мястото на основните изконни добродетели.
В този контекст безчовечността на атлантическите практики арогантните и безскрупулни хора доминират нашето съвремие.

Когато „истината“ застане между убежденията и реалния ни живот не трябва ли да се смирим в името на добруването на общественото?
Никога няма да приема за нормално да преследват хора за убежденията им.
Хора, които призовават за открити дискусии и референдуми за ценности, залагат всичко, което са и всичко, което имат в името на каузата! В името на хората! Никога няма да се примиря, че шепа индивиди, стоящи начело на гигантски компании и клиентелистки медии се грижат за нашата истината. Те обслужват елити, с единствена цел да колонизират Родината ни...
Днес затриват хора без да им дават право на глас, без право на дискусии, без свобода на словото и различното мнение. Но тук идва моментът да ви кажа една истина, която е много страшна за всички тях. Да, страшна! Защото те умират от страх да не се събудим ние, българите – както ни нарича „страхът им“ – нас, обикновените хора.
Николай Малинов и съратниците му ги арестуваха на 9-ти септември...
Е, защо не го направиха на 10-ти?!
Това е фашизмът в нови доспехи. Вносен, атлантически, разделящ и конфронтиращ обществото ни от десетилетия.

Тази хибридна война за нашето бъдеще и бъдещето на децата ни не се води открито. Обливат ни с фалшива история, натрапват ни отровна храна, а малкото останала собствена мисъл в главите ни – обстрелват с измислени новини и фалшиви ценности. Живеем в измислен свят, не вярващи, не търсещи, отчаяни от безсилие, изкуствени вируси и страхове... Децата тънат в разголени селфита за „едните ИМ натрапени лайкове“. Тях не цензурират – те работят прекрасно за промиване на мозъците и принизяване на душите ни.

Тогава накъде!?
Хора, бдете! Заемете позиция, защото сте важни! Защото времето е сега.
И промяната е във вашите ръце. Не е важно кой ви говори, а какво казва.
Чуйте посланията ни!

Уважавам и се възхищавам дълбоко на хората с позиция и буден дух.
Истината е, че настъпи време разделно. Хората не се делят на черни и бели, комунисти и демократи и вярващи и невярващи, а на роби и свободни. Колонизирани и Колонизатори.
Истината е избор и борбата е избор.
Но няма как да разберем това, докато не вдигнем главите си от калта и не спрем да се взираме в онези, платените, кухи и празни мисионери на злото.
Много хора отказват да прогледнат и отказват да се борят – те са счупени от интересите си конформисти.
През Втората световна война също е имало хора, които са гледали как избиват евреите и са мълчали, а са могли да спасят животи. Мълчанието ни прави съучастници...
Разбира се, винаги е имало и винаги ще има и хора, които са на фронтовата линия, които, с цената на себе си и собствения си статут и дори живот, защитават истината и защитават хората. Такъв е Николай Малинов.
Истината има значение тогава, когато се казва, когато се отстоява. Този, който мълчи е съучастник в погазването на справедливостта.
Но тези, които отстояват истината докрай, ще са живели достойно.

Какво трябва да предприеме бъдещият /вице/президент днес? Има ли брод България, по който да поеме?
Нужно е да се заложат „Устоите за национално единение“.
Клуб „Сигурност“ и националният форум „БРОД за България“, в множество публикации и дискусии, са изработили стратегия за постигане на така нужното национално единство. Там участват идеолози и голяма експертна общност – участват доайени на философската мисъл като проф.Орлин Загоров, майстори на дълбокото слово като проф. Валери Стефанов, проф. Нако Стефанов, колеги и съратници на дядо ми и на баща ми – ген. Стоименов, ген. Бояджиев, ген. Симетчиев, уважавани имена и лидери като г-жа Маргарита Попова, опитни професионалисти като Тихомир Стойчев и още, и още... Всичко това е предоставено за да подпомогне президента Радев и аз нямам обяснение за неглижирането от него на най-съществения за нацията въпрос – а това е Единението. Националното Единение. Ще се обърнем към тези хора и техния труд.

Като отчитаме проблемите в социалната област, кризата в образованието, здравеопазването и демографската катастрофа, които застрашават самото съществуване на България като държава, разтревожени от засилващото се разединение на българската нация, от политическата конфронтация и противопоставяне в обществото, подчертавайки необходимостта от единение на нацията и общи действия за спасение на България,

Апелираме за Силна държава, Многополюсен свят и Традиционни ценности!
Бих изброила няколко приоритета:

1. Единството и единението на българското общество да се издигне като национална кауза.
2. Президентът на републиката да създаде държавно-обществена комисия „Бъдещето на Родината“, която да организира национални инициативи, да провежда национални форуми, посветени на единението и изготвянето проект на българска национална доктрина.
3. Държавните власти и институции, държавниците и политиците да дадат пример за толерантност и взаимно уважение и да работят в координация и взаимодействие при провеждане на  вътрешната и външната политика на страната, под мотото „България зона на Мира“.
4. По примера на нашите предци да отпочне организирана дейност за ново възраждане на българската нация. В това всенародно дело да участват държавните власти и институции, бизнесът, гражданското общество, медиите и всички български граждани, българите в чужбина и българските диаспори.
5. Научната и експертната общност да предложат национална инициатива за прекратяване на студената гражданска война и за осъществяване на национално помирение и утвърждаване на цивилизационните ценности, влог на българите за целия православен и славянски свят.
6. Гражданските организации с визия за просперитета и сигурността на страната да обединят усилията си като създадат съвместни работни екипи по приоритетни въпроси, свързани с управлението на страната, развитието в социално-политическата, информационно-комуникационната, технологичната и духовната област и в сферата на отбраната и сигурността.
7. Оторизираните държавни органи и институции, съвместно с експертната и научната общност, координирани от комисията „Бъдещето на Родината“ да разработят проекти и модели за обединяване усилията на семейството, училището, църквата и армията, насочени към подрастващото поколение.
Обединението на нацията, като условие и фактор за изграждане на сигурна и просперираща България – няма алтернатива.

В единението е силата на българския народ!

 

13 октомври 2021 г.
Интервю на Димитър Мурджев /сп. Сигурност/


Виж още: Светлана Косева – диамант от короната на България

на горе