КАУЗИ И ИДЕИ

Протестна декларация: „Коледният подарък“ за Българския народ
от „партиите на войната“ в Народното събрание

Протестна декларация: „Коледният подарък“ за Българския народ

11 Декември 2022

НЕ НА ВОЙНАТА!

ДА НА БЪЛГАРИЯ - ЗОНА НА МИРА, БЪЛГАРИЯ - БРОД ЗА МИР!!!

На 9 декември 2022 г., в нарушение на правилника на Народното събрание, в дневния ред внезапно бе включено предложение да се гласува по секретен списък предоставянето на режима в Украйна на военна и военно-техническа помощ. Като гласуваха за това предложение, партиите ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, ДПС, „Демократична България“ и „Български възход“ на практика правят България част от войната.

Безвъзмездната военно-техническата помощ, както и военната, която означава изпращане на жива сила на фронта, вкарват пряко нашата Родина във военния конфликт на украинска земя. Такъв позорен, насочен срещу дългосрочните национални интереси акт на депутатите-войнолюбци не просто праща на заколение български момчета, но поставя България под риска да стане обект на ответни действия. Замислят ли се тези, вдигнали ръце за това решение какво са извършили?! Готови ли са отговарят утре пред майките с черни забрадки и пред целия български народ?!!!

Преди малко повече от 80 години подобни безумци в тогавашното Народно събрание също така възторжено гласуваха включването в най-страшната война на човечеството, в резултат от което България бе на една крачка от третата национална катастрофа. Днес техните последователи нагло действат по същия начин. Позор, трижди позор на тези нови херостратовци, готови да изпепелят Отечеството в угода на чужди интереси.

Ние от името на мнозинството българи заявяваме:

НЕ НА ВОЙНАТА!

ДА НА БЪЛГАРИЯ - ЗОНА НА МИРА, БЪЛГАРИЯ - БРОД ЗА МИР!!!

За Българския Национален съвет за мир: Проф. дфн, д-р ист. Нако Стефанов

За Брод за България: Лазар Мурджев

За Антифашистки форум България: Проф. дфн Минчо Минчев

VIII Национален дискусионен форум БРОД ЗА МИР

на горе