КАУЗИ И ИДЕИ

Политическата класа – шарлатаните на националната съдба
Никой няма интерес нас – българите да ни има, освен нас самите

Политическата класа – шарлатаните на националната съдба

21 Декември 2022

Нацията ни е дълбоко разединена, болна, бедстваща и опростачена, деградирала... Натикана в хладилника, консуматорска паплач от пазаруващи вносни стоки от небългарски търговски вериги – зомбирани поданници на ЕС.

Трудно е да си прост в България...
Защото конкуренцията е жестока !

 

За какво ми е свободата на словото, ако не мога да ви обидя.?! /казва един мъдрец/.     

През 2022 година доживяхме да нарекат България "бъдещо гробище"!!!

Негодни ли сме за достойна национална Съдба, или сме просто нация от дебили, управлявана от негодници.?! /Геополитически анализатори обосноваха поведението на народонаселението, като го обобщиха до квалификацията "дебили"/  . Ако съберем в диагноза тези заключения и както "умните списания", прогнозираме нашето бъдеще – след направената равносметка, за изтичащата 2022 година, позовавайки се частично и на определени оценки на президента на РБ,  тази диагноза за 2023 година би прозвучала като:
"ДЕБИЛИ – НЕГОДНИ/ЦИ/, УПРАВЛЯВАНИ ОТ ШАРЛАТАНИ". 

Нито един реален проблем на нацията не получава политическа проява !

Нито един реален въпрос, който тежи на нацията, хората го обсъждат и преживяват – не получава политическа проява...

Какво трябва да направят тези хора от нашето обществено блато, които не желаят да се чувстват политически дебили.?! Как трябва да изглежда българинът, който е решил да се занимава със собствената си съдба.?! 

Така наречената политическа класа, с безумието от юни 1913 година ни докара  Ньой. Днес сме заложници на 30 годишния колонизационен маскарад, който превръща България в гробище. 

Нацията ни е дълбоко разединена, болна, бедстваща и опростачена, деградирала... Натикана в хладилника, консуматорска паплач от пазаруващи вносни стоки от небългарски търговски вериги – зомбирани поданници на ЕС. Безплатни и неконтролируеми американски бази, обезпечават териториалната ни атлантическа колонизация. Секретни договори гарантират нелегалната дейност на Биолаборатории на САЩ във ВМИ София /...и Бог знае още къде/. Гласувахме поредните милиарди долари, в инвестиции за виртуални самолети /...за чертежите им/ и забележете за "нападателно оръжие"... /Няколко комплекса ПВО, за тези огромни пари, биха укрепили многократно по-ефективно защитата на българското небе../  Контрабанда на наркотици, оръжие и стоки преминава съгласувано границите ни, докато дилъри заливат родните училища с дрога и зависимости, а учителите въвеждат тихомълком безполова методика за осигуряване на джендърбъдещето на България... Мигрантските потоци заливат по команда "външната граница на Европа" – така наречената "Ограда", символа на глупостта и корупцията на българската политическа класа. Паметниците и националната памет са осквернени, а БПЦ и Православието е обект за унищожение – съгласно евроатлантическите ценности и американските стратегии още от времето на Бжежински...

НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ НИКОГА НЕ СА ИЗРАЗЯВАЛИ НАЦИЯТА СИ, НЯМАТ НАМЕРЕНИЕ И НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ГО НАПРАВЯТ. Те са празни, мъртвородени – със запушени уста и ампутирана съвест.

Вижте в настоящия момент, колко фрапиращи са примерите за липсващата политическа проява на всички актуални и стратегически за нацията въпроси:

 

  • ВЪПРОСЪТ ЗА УКРАЙНА

Бългагарската нация е русофилска. Винаги с Европа, никога против Русия е националният жалон от времето на Буров и Царство България за стабилността на международните ни отношения. И най-скептичните социолози и анализатори днес /вероятно за да бъдат допуснати до прайтайма на медийните господари/, отчитат, че поне "...1/3 от българите днес са за Русия, 1/3 не им пука и 1/3 са за Украйна". Дори да приемем това  балансирано твърдение за вярно, то е фактически доказателство за едно дълбоко разделение на нацията. Но за това не се говори ! Това не се обсъжда, защото ние сме лоялен съюзник на НАТО. Няма политическа сила и "национална" медия, която да си позволи да обсъжда и да задълбочи този жизнено важен дебат за нацията...

 

  • ВЪПРОСЪТ ЗА ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ И ЛГБТ "КУЛТУРАТА"

Българите са изначално гневни, а устоите на БПЦ и Православието дълбоко осквернени от безумието и елиминирането на изначални и традиционни ценности рубежи на нацията. Училища, общини и семейства се гърчат в безпомощност пред натрапваните многопосочно практики и инициативи, уронващи идентичноста на националния морал. Спомням си, как достойно реагира Вежди Рашидов, когато при гласуването на Конвенцията в Парламента, бе получил /както всички депутати/ sms- командата "НЕМА МЪРДАНЕ" от Премиера за "правилно гласуване"..! Тогава той бе написал красиви и достойни слова и дори бе заявил, че "ще подаде оставка, ако го принудят да гласува..." Сега е шеф на парламента, а никоя партия днес не обсъжда този въпрос, политическата класа мълчи, медиите усложливо ни уведомява, че ПЕС и Станишев трябва да убедят цялото "НОВО ЛЯВО, КОЕТО Е СТАРОТО ЛЯВО, НО СЕ НАРИЧА "НОВО", че по въпроса за "истамбулската конвенция, както казва Бойко Борисов "...нема мърдане"! Гневи се нацията, гърчи се безутешно, но политическата класа не може да си позволи да обсъжда това, защото ще ги изхвърлят от Брюксел... 

 

  • С ПРИЗНАВАНЕТО НА МАКЕДОНИЯ КАТО РАЗМЕННА МОНЕТА ЗА ШАНГЕН КАКВО СТАНА.?!

...Мълчи "Събрание народно" със страшна сила... Тишината на "изгодата" !

 

  • "ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА"

Експерти го определят като "най-голямото малоумие в историята на целия Европейски континент"! Кресливо малцинство от така наречените "Зелени" налагат линия на поведение и "поради наличие на червеи, се спира изграждане на магистрала. Безобразие и скандал, но не може да се обсъжда... ТЕЗИ БОКЛУЦИ НЕ ОБСЪЖДАТ НИТО ЕДИН ВАЖЕН НАЦИОНАЛЕН ВЪПРОС !" /сподели наскоро Андрей Райчев в национален ефир/. 

 

ВСЯКО ДВИЖЕНИЕ ПО ТЕЗИ ВЪПРОСИ, И НАС НИ НЯМА В ЕВРОПА..!

Политическата класа си е запушила устата по всички националнозначими въпроси.

България е поставена в "Златната клетка" на Европа. Друг е въпросът, дали е още "златна", но за политическото ни представителство, това шарлатанско поведение е жизнено необходимо и единствено възможно – неизменно! Ние, като нация, като национална политика сме влезли в "игра"– за изгода. НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ НЯМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА ИЗРАЗЯВАТ НАЦИЯТА СИ – ТЕ ПРОСТО ОЦЕЛЯВАТ! Печелят време и оцеляват... Печално – на никого не харесва ТОВА, дори и на тях – но имат изгода !

Шарлатаните в политиката, под атлантическа угроза, сега ще изнесат оръжие и "воена помощ"за Украйна. Медийните шарлатани ще допускат "свобода на словото",  но с произход – продуциран от демократичните ЦЕРБЕРИ НА ИСТИНАТА зад новата "желязна завеса".  

Никой няма интерес нас, българите да ни има, освен нас самите. 

За много от нашите сънародници не е проблем начинът, по който живеят. Много хора не разбират когато  говорим за държава, за национални интереси. Те не гледат на политиката и на държавата като на общо благо. 

Как да бъдем, да бъдем субекти на собствения си живот .?! 

Какво да правим сега?
Днешният българин, който изчезва, който обича единствено да потребява и консумира..!?
Застаряваща нация, любители на хладилници и телевизори...
МЪЛЧИ НАРОДЪТ СЪС СТРАШНА СИЛА..!

Ако не сме такива, каквито сме, какво трябва да направим? 

ДИКТАТУРА НА СЪВЕСТТА!!! /Мисля си.../

...Правя асоциация със Самуил, получил инфаркт пред ослепените си войни..!

Ако съществуваха днес такива личностни измерения /личностни носители на морална и емоционална отговорност и национална съвест/ – целият ни "политически елит" следваше да получи инфаркт пред ослепялата от погубени ценности нация...
Или да си направят "сепуко"..!

Не мога да приема, че България е гробище. И то планирано и осъществено именно от този "политически елит"  "Бъдещо гробище".  Без национални лидери, без национална доктрина, без национална идея, без национални ценности... НИЩО ДРУГО НЕ ОСТАВА, ОСВЕН ТАЗИ ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСКА КЛИКА, НАРЕЧЕНА ПАРТИЙНО-ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАНА – ЧРЕЗ НАРОДЕН СЪД, ЧРЕЗ НЯКАКВА ТАМ РЕВОЛЮЦИЯ...НАЛАГАЩА "ПРОСВЕТЕНО"ДИКТАТУРА – ДИКТАТУРА НА СЪВЕСТТА!!!

ИЛИ..,  СМЕ НЕГОДНИ ВЕЧЕ ДА БЪДЕМ НАЦИЯ.?!
НЕГОДНИ – ДА БЪДЕМ СВОБОДНИ.?1 

НЕСПОСОБНИ И НЕГОДНИ ВЪОБЩЕ – "ДА БЪДЕМ"..! 

ДА ОСТАНЕМ В ПРЕДОПРЕДЕЛЕНАТА НИ ПЕРСПЕКТИВА : 

ДЕБИЛИ ИЛИ НЕГОДНИ/ЦИ/..! 

Стремежът на глобализиращия се, либерален свят е националният интерес да загуби своята значимост. Това поставя в дълбоко противоречие основния принцип на държавата политика, която е средство за реализиране на националните интереси.

"Анализът на концептуално - доктриналните  документи, на публикации в социалните мрежи  и на медийни изяви на политици и публични личности показва и още нещо – казва ген.Стоименов /виж сп. Сигурност бр.12 2022/– също толкова нелогично и с вредни последици. В живия живот се къса и не се отчита неразривната връзка национални интереси – национални ценности.

И това е много сериозен проблем, защото националните интереси са изразителите на националните ценности. Непонятно е как може да се формулират истинските национални интереси, без да се експонират и отчитат националните ценности, които евроатлантиците и обслужващите медии обрекоха на забвение. 

И тук съвсем основателно е питането - Това общоевропейска тенденция ли е или е плод на родните "шарлатани" – евроатлантици?"

Ако не сме дебили, трябва да сме свободни да формулираме и отстояваме интересите си. 

Кой политик днес говори за български национален идеал? Кой се съобразява с факта, че този феномен всъщност представлява дългосрочната стратегическа цел на държавата и обществото, която следва да се стремим да постигнем в бъдеще – все елементи на доброто управление.

Кой от така наречената върхушка отчита обстоятелството, че националният идеал определя националните интереси и съдържанието на националната политика?! 

Отрицателните отговори на тези въпроси е обяснението на факта, че произтичащите от националния идеал национални интереси не са регламентирани с  фундаменталния документ, наречен Национална доктрина. Може би поради примитивизъм на мисълта и ниска политическа култура на националния елит през всичките години на прехода, та и до днес, не се прие  Българска национална доктрина, която да очертае идеята и основополагащите принципи за бъдещето на българската нация, за нейното развитие в перспектива до 40-50 и повече години напред./Виж "Български нац.интерес", сп.Сигурност бр12.2022/

Националната доктрина може да се определи като  система от официално възприети възгледи и принципи за историческите стремежи, целите, пътищата и средствата чрез които се осъществяват българския национален идеал и националните ни интереси. Може би поради липсата на Национална доктрина нямаме и официално приет и възприет от целокупния български народ, национален идеал. Никой не знае кой е днес нашия национален идеал./Виж "БРОД за България"проф. Орлин Загоров/

Някой явно има нужда от "дебили и идиоти", които заврели глави в хладилника , да не задават излишни въпроси, да не мислят, да си плащат данъците и... да гласуват "ЗА ТЯХ"..! Що за държава е това – без национална идея, без стратегическа цел, без представа кога и как ще постигнем друго, различно от това да окрадем фондовете и да вкараме Отечеството във война с Русия.?! Политическата класа бяга като "дявол от национален идеал", защото установяването на такъв, ще изнесе на показ  неглижирането на националния интерес и ще покаже, че за тях първостепенна роля играе личния им статус и интерес... Тоест, тяхната абсолютна зависимост и подчиненост на чужди господари – в преследване на противоконституционни, антибългарски интереси..!

„Традиционните ценности не са някакъв фиксиран набор от постулати, към които всеки трябва да се придържа. Разбира се, че не.  Тяхната разлика от така наречените неолиберални ценности е, че във всеки случай те са уникални, защото произтичат от традицията на дадено общество, неговата култура и исторически опит. Следователно традиционните ценности не могат да бъдат наложени на никого - те просто трябва да бъдат уважавани и внимателно третирани заради това, че даден народ е избрал да живее с тях от векове“. Почти две седмици след речта си на Валдайския форум /27 октомври 2022год./, Руският президент подписа указ с който одобри нов стратегически документ „Основи на държавната политика за запазване и укрепване на традиционните руски духовни и нравствени ценности“. Като цел на документа се посочва „…да се създаде в света образ на страна, която защитава, запазва и укрепва традиционните ценности, осигурява предаването им от поколение на поколение и противодейства на деструктивната идеология“.

По повод на Визията за традиционните ценности, споделяни от по-голямата част от човечеството, с риск да си навлека гнева на „правоверни“ опоненти и да бъда заклеймен като Путинист, ще кажа: За България, със своето КИН, като страна – Майка на Славяно-Православната цивилизация и като световен културен и духовен феномен – ТАЗИ СТРАТЕГИЯ И ВИЗИЯ ЗА ОПАЗВАНЕ И УКРЕПВАНЕ НА ТРАДИЦИОННИТЕ НРАВСТВЕНИ И ДУХОВНИ ЦЕННОСТИ Е "...И ПЪТЯ, И ИСТИНАТА, И СПАСЕНИЕТО" ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ !!! 

ТРЯБВА ДА СМЕ ГОЛЕМИ "ИДИОТИ И ДЕБИЛИ",  ДА СИ НАВРЕМ ГЛАВИТЕ В ХЛАДИЛНИКА И ДОКАТО ИЗНАСЯМЕ БЪЛГАРСКО ВЪОРЪЖЕНИЕ СРЕЩУ РУСИЯ, /ДАРЕНО НИ ОТ РУСИЯ, ПРОИЗВЕДЕНО  В ИЗГРАДЕНИТЕ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ РУСКИ ЗАВОДИ, С РУСКИ ЛИЦЕНЗИ, С РУСКА СТОМАНА И КОНСУМАТИВИ.../ , ДОКАТО СПИРАМЕ РУСКИТЕ БЛОКОВЕ НА АЕЦ "КОЗЛУДУЙ" И БЛОКИРАМЕ РАБОТАТА НА "НЕФТОХИМ БУРГАС".., ТАКА С ГЛАВИ В ХЛАДИЛНИЦИТЕ, СВИДЕТЕЛИ НА ПОРЕДНИТЕ МИЛЯРДИ ИЗТЕКЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА ЧЕРТЕЖИ НА САМОЛЕТИ – СПРЯНИ ОТ ПРОИЗВОДСТВО И ИЗКАРАНИ ОТ УПОТРЕБА ОТ "ВВС" НА САЩ 2012 ГОДИНА.., ТАКА – ЗАТЪНАЛИ В НЕОЛИБЕРАЛНАТА ПРЕСТЪПНА КОЧИНА НА БЪЛГАРСКОТО ШАРЛАТАНСКО ПОЛИТИЧЕСКО /КНИЖНО-МАШИННО/ ФИАСКО, ПРЕД КОЕТО "ФЕРМАТА" НА ОРУЕЛ БЛЕДНЕЕ В НЕВИННА СВИНСКА ПРЕЛЕСТ... – ТРЯБВА ДА СМЕ ГОЛЕМИ "ИДИОТИ И ДЕБИЛИ" ЗА ДА ПРОДЪЛЖИМ И ПРЕЗ 2023-та ДА ТЪРПИМ ТАЗИ НИСКОРАЗРЯДНА МАФИЯ ОТ БЕЗРОДНИЦИ И БЕЗБОЖНИЦИ, ТАЗИ ГАВРА С УСТОИТЕ И БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ И КАТО ШОПА, ПРЕД КЛЕТКАТА НА ЖИРАФА – /наврели главите си в ..."Бог знае къде"/ ДА ПОВТАРЯМЕ:
 "...ТЕ ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА..!"

Някъде между "Бачковския манастир", "Киево-Печорската Лавра" и джамиятя в квартал "Възрожденци", Кърджали – в "Блаженства за Истината":
Лазар Мурджев
 

на горе