Калейдоскоп

Дълбоката държава
Това е важно за бъдещето на България

Дълбоката държава

11 Декември 2019

Парите и златото не „обичат“ светлината, гласността и откритостта – те се умножават чрез тайни спекуланивни сделки, чрез банкови деривати и сметки, скрити в офшорни зони, с даване на подкупи „под масата“, със сключване на междудържавни договори, с „тайни клаузи“, с демагогия, лъжи и пост-истини.

„Властта на парите“ и „парите на властта“ са две понятия и явления, които определят, силно и предметно, основния двигател на регреса през епохата на неолибералната пазарна икономика, характеризираща се с диалектичната обвързаност на „субекта“ в управлението на държавата, обществото и „бизнеса“, т.е. този, който дава парите с „обекта“ или този, който получава парите. Желанието на човек да бъде нещо повече от другия, да е над тълпата, да тъне в разкош например с асансьор в апартамента си, да гарантира вечно "щастие" на себе си и на поколения след него превръща парите и златото от средство–еквивалент за размяна във фетиш и цел на живота. За съжаление, тази човешка същност не отминава и служителите на култа, които в захлас повтарят „Не можете да служите на двама господар–на Бога и на Мамона!(Лука 16:13), а на практика също стават жертва на користолюбие и алчност. Двойните стандарти, тайните помисли, скритите от хорските очи заговори и дейността на тайните общества, зад които се крие неовладян стремеж към власт, пари и удоволствия получават своето "кръщение" и право на живот с булата на папа Лъв Х за отлъчване от църквата на августинския монах Мартин Лутер във връзка с позицията му за отказ от индулгенциите, т.е. от опростяването на греховете на миряните срещу заплащане!

Това е водоразделът между духовното и бездуховното! Това е началото на битката мeжду силите на светлината и тези на тъмнината!

Парите и златото не „обичат“ светлината, гласността и откритостта – те се умножават чрез тайни спекуланивни сделки, чрез банкови деривати и сметки, скрити в офшорни зони, с даване на подкупи „под масата“, със сключване на междудържавни договори, с „тайни клаузи“, с демагогия, лъжи и пост-истини.

За да може парите и богатствата да се увеличават, без да попадат под контрола на държавата и далеч от погледите на общественото мнение, е необходима друга, по-силна от видимата държавна власт система, която да е едновременно във всяка държава, която да има неограничена възможност да контролира държавните органи, да притежава цялата информация, гарантираща свободното движение на парите на властелините на света, прилагайки принципа на Олег Дерипаска: „Ние приемаме в структурите на държавното управление само онези бивши служители на силовите структури, които разбират приоритетността на финансовите механизми. Т.е. признават нашето лидерство (на едрия транснационален капитал – б.а.).

Тази система съществува отдавна, но с реализацията на доктрината „Третият път“ на Бил Клинтън тя получи своето нова название–„deep state“ („дълбоката държава“)

Трябва да се прави много ясна разлика между дейността на правоохранителните органи на една държава и подмолната дейност на „дълбоката държава“ В първия случай става дума за действия, които са призвани да защитават суверенитета и териториалната цялост на дадена държава, нейните тайни, нейната сигурност и сигурността и живота на нейните граждани и в такива случаи говорим за дълг пред Отечеството. Във втория случай експанзията на необвързаните с международни правни норми структури осъществяват тотален, глобален и повсеместен контрол върху цялата планета с цел предотвратяване в зародиш на всяка опасност за "властта на парите". В първия случай рицарите на „тихия фронт“ са герои, докато в другия–„герои“ стават онези граждани, които осъществяват незаконната дейност на подслушването, интригата, лъжата, измамата, моралното и физическо отстраняване на неудобните, цветните революции в неугодните държани, намирането на фалшив „казус бели“ за провеждане на усмирителни военни операции и т.н. В същото време из коридорите на дълбоката държава има честни и смели герои, които не се страхуват да излъчват за света истината за „дълбоката държава“–Джулиян Асандж, Едуард Сноудън, Джон Пъркинс, Челси Елизабет Менинг. Ако не бяха тези хора едва ли щяхме да узнаем за фейк-новините, свързани с епруветката на държавния секретар Колин Пауел, съдържаща „оръжието за масово поразяване“ на Садам и последвалата военна интервенция в Ирак, „Белите каски“ от Лондон и изстреляните американски „Тамагавки“ по Сирия, „отравянето“ на живите и до днес баща и дъщеря Скрипал и търговеца на оръжия Гебрев, свалянето на малаазийския „Бойнг“ над Украйна, така и неразкритият атентат в Сарафово и обявяването на „Хамас“ за терористична организация, многократните обвинения за участието на ген. Решетников в избора на Румен Радев за президент, опровергано в специално изявление на Главния прокурор на РБ и т.н.

Всеизвестни са държавните институти и мощно финансирани межуданародни неправителствени организации, които се занимават с обработката на общественото мнение в угода на властелините на света. Но благодарение на Едуард Сноудън светът узна, че Съединените щати са създали през 2007 година държавната програма „PRISM“, реализираща комплекс от мероприятия, имаща за цел негласно събиране на информация за нуждите на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ, формално класифицирана като съвършенно секретна. През юни 2013 година вестник „Вашингтон пост“ публикува откъси от секретната презентаиця на „PRISM“, в която се твърди, че от 2010 година АНС, посредством системата, ежедневно е прихващала и записвала над 1,7 милиарда телефонни разговори и съобщения и е фиксирала над 5 милиарда записа за местонахождението и придвижването на притежателите на мобилни телефони по целия свят. Атентатите в Ню Йорк през 2001 година предоставиха жадуваната възможност „дълбоката държава“ да легализира в огромна степен практическото обхващане на цялата планета в единна „мрежа“, която да контролира света в изпълнение постановките на доктрината „Третия път“ на Бил Клинтън. Споразумението между Великобритания и САЩ по този въпрос и, включващо Австралия, Канада и Нова Зеландия, се реализира чрез създаването на глобалната система за радиоелектронно разузнаване, известно под названието „Ешелон“ или „Five Eyes“, предоставящо възможност за прихващане и анализ на телефони разговори, факсове, електронни писма и други електронни потоци по целия свят чрез подвключване към каналите за спътникова връзка, телефонната мрежа и ВЧ-връзки.

Големият въпрос е: кой и как има достъп до тази информация и за какви цели се използва тя и от кого! Това че ръководителите на великите сили започнаха да говорят открито за съществуването в техните страни на „дълбока държава“, провеждаща политика, различна от официалната държавна политика, говори, че нещата, касаещи суверенитета на отделните страни са отишли твърде далеч.

На срещата си с посланиците на Франция по света, състояла се на 27 септември т.г. в Париж, френският президент Емануел Макрон заяви: „Аз знам, че, както биха казали някои чужди теоритици, у нас също съществува „дълбока държава. И се получава така, че президентът на Републиката прави определени изявления, пътува зад граница и произнася речи, но веднага в страната в отговор възниква колективна реакция: той си говори, но ние знаем истината и ще продължим да правим това, което винаги сме правили. Препоръчвачвам ви да не вървите по този път. Преди всичко поради това, че той е неефективен от гледна точка на колектива, защото дискредитира думите на президента на Републиката и следователно и позицията на всички онези, които той представлява. Но най-важното, че ни лишава от възможността да действаме“.

Във връзка с това изказване на президента Макрон, по време на Валдайския форум в Сочи т.г., един от участниците, френският професор Бонифас, запита президента Путин : „Защо дълбоките структури във Франция, а може би и в други европейски държави пречат на развитието на отношенията с Русия? Какво им пречи Русия?“ След като уточни, че става дума за френската, а не за американската президентска администрация, Путин задочно даде съвет на президента Макрон: „Той трябва да въведе ред!. Ако някой от подчинените му пречи, той трябва да ги сложи на мястото им. Или да ги смени. Да назначи в администрацията си свои подръжници и единомишленици и всички заедно да заработят резултатно и в екип“. Това, явно, е и индиректният съвет и към президента Тръмп, защото, както посочва в есето си „Анатомия на дълбоката държава“ военният анализатор Майк Лофрен, работил над 20 години в бюджетните комисии на Конгреса на САЩ: „Става дума за нещо, което е скрито. Ние знаем за него, но не можем да свържем отделните факти. Всички са чували и знаят за Уол-Стрийт и техните безчинства. Те измъкват парите на държавата, кой както може. И в техните ръце е управлението-и корпоративното и политическото. Това е най-важният въпрос на нашето време, пронизващ историята на света през последните тридисет години. И като че ли никой не свързва изчезването на нашата конституционна държава с появата на другата, „дълбоката държава“, действащата по неконституционните правила и без съпротива на управляваните.

Дълбоката държава е частната охранителна фирма.

на еднополярната Глобална държава с единствен център–САЩ, която все още е виртуална ,но в плановете на финансовите крале и властелини на света тя е реалната и близка перспектива на планетата Земя. Според неотдавнашните признания на 42-я президент на САЩ Бил Клинтън само убийството на министър-председателя Ицхак Рабин е възпрепятствало физическото създаването на Глобалната държава, на която най-много пречеше вековният арабо-израелски конфликт, който, след преговорите в Осло между Ясер Арафат и Ицхак Рабин, бе пред разрешаване. Дълбоката държава приближаваше момента на своя триумф в целия свят „Со кротце и со благо, но и с малко (или повече -б.а.) кютек “, за да може „кривата“ линия, нарушаваща плановете (Садам, Кадафи, Милошевич, Жан Виденов, Доменик Строс-Кан и др.) да може да се изправя! Така е вече 30 години и действията на „дълбоката държава“ днес показват ,че засега няма отказване от постигането на предначертаната цел!

Сергей Лавров, външният министър на Русия, заяви на пресконференция, след проведени преговори с американския си колега Помпео, че президентът на САЩ Тръмп и самият той не са били известени по повод решението на определени чиновници да бъдат отказани служебни входни визи на сенатори и отговорни сътрудници на Руското МВнР за участие в заседанията на Генералната асамблея на ООН от 23 до 29 септември т.г. От тази информация светът бе в шок! Ако първоизточникът, Майк Помпео, казва истината, то това означава, че в Съединените щати съществуват ешалони във властта, които на теория нямат легитимното право да вземат крайни решения и да поемат отговорност по въпроси от изключителна важност, в т.ч. и за взаимотоношенията между двете най-големи ядрени сили в света, но на практика го правят!

Ето една контрастна на действията на „дълбоката държава“ официална позиция на държавния глава на САЩ  Доналд Тръмп: „Мъдрите ръководители поставят на първо място благото на своя народ и на своята собствена страна. Бъдещето не принадлежи на глобалистите, бъдещето принадлежи на патриотите. Бъдещето принадлежи на суверенните и независими нации, които защитават своите граждани, уважават своите съседи и почитат различията, които правят всяка страна особена и уникална“. Верни и точни думи на ръководителя на най-мощната държава в света! Но в същото време Конгресът на САЩ отпуска милиарди долара за вмешателство във вътрешните работи на Русия и на страните от източна Европа, германското държавно радио „Дойче веле“ става координатор на антиправителствените демонстрации в Москва през август и септември т.г., а на сайта на американското посолство в РФ са публикувани маршрутите и местата за митинги на опозицията. Английското правителство гласува бюджет от 18 милиона фунта стерлинги за противодействие на официалната политика в самата Русия, в страните от Източна Европа и Западните Балкани. След всички тези факти възниква въпросът: това двуличие ли е от страна на легитимните ръководители на САЩ и Западна Европа или учудваща безпомощност на официалните власти пред „дълбоката държава“?

Изключително показателна в това отношение е 
историята с поканата към Северна Македония и Албания
за начало на преговори за влизането им в ЕС. Ако България е на последното място в ЕС по стандарт на живот, по обем на генерираща приходи икономика и самодостатъчност, то северна Македония и Албания, естествено ,ще заемат места след нас ,т.е. те ще бъдат поредните крайнонуждаещи се получатели на европейски фондове, но ще имат глас при решаването на важни въпроси в раздиращата се от противоречия Европа. По време на ротационното си председателство на ЕС българското правителство настойчиво лансира идеята за приобщаването на Западните Балкани към ЕС. Твърде нелогично ,както от чисто българския интерес така и предвид задаващата се търговска война на ЕС със САЩ и неминуемия Брекзит ,поне в настоящия момент. Тези страни само ще вземат ,а нищо не биха могли да дават ,освен работна ръка за застаряваща Европа.

Въпреки ,че България удържаше три десетилетия натиска да не допуска компромис с историята ,традициите ,самосъзнанието и езика на винаги българската Македония ,правителството ,в което участва като за подигравка и ВМРО ,прие македонската нация ,македонския език и цялата Вардарска Македония за самостоятелна и независимо етно-религиозна и езикова единица на Балканите и в Европа. А казват ,че този изкривен прочит на историята историческата вина я носи Коминтерна! Но в ония години българската държава никога не се е съгласявала с подобни твърдения и докрай е отстоявала българския корен на македонците и техния език. Сега вече ,след подписания Договор ,суверенната македонска държава може да търси правата на „македонско“ малцинство в Пиринска Македония. Играта загрубя ,когато на дневен ред бе поставен въпроса за поканата за започване на преговори за приемане в ЕС. Официалната българска позиция, изразена от президента и министър-председателя беше ,че трябва да се подпише анекс към Договора ,в който да се изяснят еднозначно редица исторически ,езикови и религиозни проблеми между двете страни ,както и да се гарантира непредявяването на претенции към българското население в Пиринска Македония ,след което РБ да даде съгласието си за встъпването на СМ в ЕС. С тази своя публично изразена позиция ,българският държавен глава замина за Ню Йорк за участие в заседанието на ГА на ООН. В състава на делегацията му бе включена и зам.председателят на МС и м-р на външните работи Ек.Захариева. Какво бе нашето недоумение ,когато на сайта МВнР на РБ бяха качени снимки и текст от частно мероприятие в Ню Йорк ,определено от Захариева като „една от най-ползотворните ми работни срещи до момента днес беше с генералния секретар на Международния азърбайджански център Низами Ганджеви“. Ровшан Мурадов и президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев“. Плонжът пред азърбейджанския чиновник Мурадов ,вероятно ,е заради това ,че той е приютил конференцията „Нови предизвикателства пред Балканите и ново лидерство на ЕС“ ,в която вземат участие девет(!!?) човека ,от които само двама са действащи политици: министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев и м-р Захариева. Другите седем участника са известни със своята проамериканска политика на Балканите и в Източна Европа-Р.Плевнелиев и П.Стоянов от РБ ,Борис Тадич от Сърбия ,Виктор Ющенко от Украина ,Вайра Фрайберга от Латвия ,Георгиус Папандреу от Гърция ,Ехуд Барак от Израел–все бивши „величия,загубили тотално авторитета си в собствените си страни. Модератор на „седянката е бившият външен министър на Босна и Херцеговина Златко Лагумджия. И така ,тези девет човека интимно обсъждат въпроса за приемането на Македония в ЕС. Това ,което направи потресаващо впечатление на анализаторите бе изцепката на Захариева ,отправила обвинение към своите 27 колеги–външните министри на ЕС: „ако не можем да спазваме обещанията си ,по-добре да не ги поемаме. А след тази недипломатична изява на дипломат №1 на България се учудваме ,защо Франция блокира поканата на двете страни-кандидатки за ЕС и споменаването от Макрон за българските нелегални емигрантки канали!!

Законен е въпросът коя е тази сила ,която принуждава висш служител на българската държавна администрация да пренебрегне официалната позиция на двамата ръкаводители на държавата и настойчиво и демонстративно да агитира за безусловното приемане на Северна Македония и Албания в ЕС при категорично заявената позиция на президента Радев и премиера Борисов ,че „България ще подкрепи Северна Македония ,но с условия“. Кой е вдъхновителят на тази арогантна позиция ,бламираща мнението на българските ръководители и това на висшите дипломати на ЕС? Явно това е някой ,който има властта да заповядва и да изисква безпрекословно подчинение? В нормалните държави за подобно служебно несъответствие се иска моментално оставка! В България това не се случва ,което означава ,че заповядващата сила е глобална сила ,но скрита от общественото мнение!!

Модераторът на „конференцията в центъра „Низами в Ню Йорк Златко Лагумджия е получил Свидетелството си за завършено средно образование като участник в програмата за обмен на студенти в Ален Парк ,щат Мичиган ,САЩ през 1973 година. През 1989 година е защитил докторската степен в Университета на Аризона ,САЩ ,в Департамента за информационни системи за управление и Центъра за управление на информацията. Няколко дена преди заминаването си за Ню Йорк и участието си в деветчленната конференция за Северна Македония ,той ,заедно с Росен Плевнелиев ,са участвали в заключителната церемония на проекта „Магистри от развиващите се страни-2019 в Пекинския педагогически университет. На този форум Росен Плевнелиев е направил следното изказване: „Ако погледнем глобално на въпроса ,то Китай (комунистически-б.а.) е прекрасен пример за целия свят. Студенти от различни страни на света се обучават в Китай ,а след това се връщат в родината си и използват получения опит(!?) в своите страни. Китай помага на другите държави ,както на големите ,така също и на малките“. Какво правят тези двама бивши висши чиновници в комунистически Китай на церемония по-случай завръщането на много млади хора в своите развиващи се страни. Явно някой ги е пратил да се запознават с тези млади магистри ,да установят контакти ,необходими впоследствие за определен вид дейност! Всичко е покрито с тайна и не е ясно ,кой командирова тези „специалисти по управление на информационните процеси!?!

Другата сфера ,която изключително много интересува „резидентите на „дълбоката държава в България и която показва антинародния характер в дейността на тази скрита власт е

хибридната война, която води РФ срещу България.

Тази тематика приоритетно се финансира от метрополията и затова има много желаещи да участвяват в нея и да регистрират активност! Ето някои примери от последно време.

Нота на МВнР на РБ до Посолството на РФ в РБ по повод изложбата ,посветена на 75-та годишнина от разгрома на монархофашизма в България. Изложбата „е намеса във вътрешно-политическия дебат в страната на и напомня ,че „освобождението е донесло половин век репресии ,заглушаване на гражданската съвест ,деформирано икономическо развитие и откъснатост от динамиката на процесите в развитите европейски държави.

Цв.Цветанов: „Надявам се ,че както всички парламентарни групи ,така и българският президент ,който ще направи изказване пред Народното събрание ,ще подкрепят позицията на външното ни министерство (по повод на изложбата -б.а.)

Цв.Цветанов ,след като бе освободен от различните властови постове във връзка с аферата „АпартаментгейтИмам предположения за руска връзка в сегашната атака срещу мен ,защото мога да кажа ,че съм единственият политик ,който е говорил конкретно за хибридните атаки. Говорил съм и за някои неща ,свързани с позицията на България по случая „Скрипал“.

Атлантическият съвет в България (АСБ) във връзка със „Стратегическия преглед на системата за защита на националната сигурност и отбраната: „Подривна дейност на Кремъл против българската национална сигурност ,вкл. и против отбраната ,е систематична и дългогодишна. Скоро тя няма да бъде прекратена ,а напротив–очаква се да се интензифицира. Затова в подкрепа на институциите трябва да участват всички структури на активното гражданско общество ,които работят за това България да бъде по-силен и достоен съюзник в НАТО и член на ЕС:

Русия третира НАТО като враг. Затова и България се приема от властите в Москва като вражеска държава. Това каза в „Здравей ,България“ по Нова телевизия вицепрезидентът на Асоциацията на атлантическия договор Елена Поптодорова.

Доклад на ДАНС за състоянието на националната сигурност на Република България за 2018 г., в който ясно се посочва Руската федерация като заплаха за националната и съюзната сигурност: „Средата на сигурност се формираше от опитите на Руската федерация да се утвърди като военен и политически фактор в регионален и глобален мащаб. Водената от Кремъл политика на противопоставяне с НАТО и ЕС продължи независимо от икономическите санкции и влошаващите се вътрешни социално-икономически условия.

Огнян Минчев:„ Руското присъствие в България е навсякъде и е все по-хегемонно. Кремъл контролира голям брой ключови медии и медийни рупори. Кремълската пета колона изпълзя до държавния връх-открито и настойчиво. Сглобяват коалиции на различни нива. Координират поведението на своите хора.

Росен Плевнелиев:Президентът Радев е популист ,той изпразни от съдържание консултативния съвет. Радев допусна няколко много големи грешки. Той се заигра популистки с русофилите и изгуби доверието на американците и на лидерите на ЕС.

Трите странни въпроса на АСБ във връзка с участието на „Росатом“ в строителството на АЕЦ „Белене“: „Може ли да допуснем компания от държава ,която във военната си доктрина разглежда НАТО (а следователно и България) като неприятел ,да строи ядрена централа у нас? Как би функционирала тази ядрена централа в случай на криза или конфликт с Русия? След като част от печалбите на „Росатом за изграждане на АЕЦ в други държави се използват за финансиране на руски военни ядрени проекти ,тогава България лоялен член ли е на НАТО?“

Това е една малка част от

тоталната агресия

на определени кръгове в България ,които искат да докажат ,че Русия води хибридна война срещу страната ни. Както се вижда от цитатите ,няма факти ,няма здрав разум ,няма и мисъл за духовното здраве на нацията ,за благополучието и спокойствието на обикновените българи! Има само личен интерес ,желание за трупане на „червени точки“пред поръчителите срещу заплащане ,нагнетяване на страх ,на враждебност към един народ и страна ,които винаги са помагали всестранно и безвъзмездно на България и българския народ!

Нито президентът Путин, нито други ръководни лица на РФ, не са наричали България враг или противник! Напротив ,винаги се подчертават традиционните и исторически сложили се приятелски и добросъседски отношения между двата народа, а взаимоотношенията на РФ с държавите от НАТО се определят като „партньорски. Съюзната държава Русия и Беларус понастоящем е обградена от десет съседни натовски държави ,а с още две НАТО води преговори за присъединяване. Във всичките тези страни има вече многобройни бази ,въоръжение и се провеждат непрекъснати военни учения. Риториката на определени НПО и държавни структури в страните членки на НАТО не е отбранителна ,а настъпателна ,обвиняваща ,провокираща! Тези хора ,подтиквани от скрити структури ,дали си дават сметка, какво би станало за броени минути с България ,ако войната от хибридна стане „гореща“? Едва ли! Тях ги интересува властта ,парите ,гаранциите от „спонсорите“ и охолството!

За финал, поредният „бисер на Винету“, хвърлен между двата тура на местните избори на жадната за сензации маргинална публика: „Скоро имам среща с президента на САЩ Доналд Тръмп и ще питам, какво е правил Цветан Цветанов там!

Единствената 15-минутна среща на Бойко Борисов с американски президент в Белия дом бе резултат от контактите на Цв.Цветанов с „дълбоката държава“ ,като отплата за свършената работа с „атентата“ в Сарафово. Днес, когато президентът Тръмп реже достъпа до квалифицирана информация на редица бивши ръководители на специалните служби–менторите на Цветанов, явно Борисов се преориентира и тръгва срещу „дълбоката държава“ ,демонстрирайки лоялност към 45-я президент на САЩ. Скоро ще разберем дали мимикрията ще успее или ще има „удар в гредата“ ,както се случи на украинския президент Володимир Зеленски!

Това е важно за бъдещото изправяне на България.

Още по темата
Откровено за повалена България - Част I
Многостранният свят -Част III

на горе