Калейдоскоп

Дълбоката държава в действие!

Дълбоката държава в действие!

25 Юни 2020

Всичко, което днес се случва в Америка, явно или скрито, е подчинено на борбата за спечелване на ноемврийските президентски избори.

О

понирайки на агресивната хибридна политика и действия на американската „Дълбока държава и техните придворни в България, сп.„Сигурност“ и Форум „Брод за България“ винаги сме апелирали към здравия разум на българина и личната му преценка дали чуждите на вяра, народопсихология и традиции американски „мечти“ в холивудско изпълнение имат почва у нас и не трябва ли да търсим своята индентичност и утвърждаване като нация в древната ни култура, прекрасна природа и в морала на трудолюбивия ни народ? За съжаление, многото пари си вършат работа и промиването на мозъци продължава, като страната все по-дълбоко затъва в „банкянското блато“!

 Естествено, главният удар в тази война е насочен към дискредитиране самостоятелната, независима и печелеща световни аплодисменти политика на руския президент Владимир Путин като новите кръстоносци нямат спиране в разпространяването на „пост-истини“, откровени лъжи и инсинуации.

В една от последните си речи във връзка с предстоящите избори, президентът Тръмп заявява: „Това е кръстопът в историята на нашата цивилизация, който ще определи дали ние, хората, ще си върнем контрола над правителството ни... Нашата велика цивилизация, тук в Америка, и в целия цивилизационен свят достигна до мига на равносметката“.

В настъпилата планетарна колизия вече не може да има равнодушни и безучастни, защото става дума за тоталното превръщане на огромното болшинство от човечеството в роби на властелините на света. За това говори държавният ръководител на най-мощната и богата съвременна държава, който търси съюзници за да се справи с гиганткия октопод, задушаваш с пипалата си по–добрата част на човечеството.

„Не мога да дишам!“

Тази война вече тридесет години се води на територията и на нашата страна. Тя придобива ужасяващи, грозни и човеконенавистни форми! Нейните главни герои, клакьори и подстрекатели в „овчи кожи“ словоблудстват и не подбират средства за осъществяване на пъклените си планове – лустрация, декомунизация, дерусификация...!

Светът днес е в страстите на коронавлудяването и флойдоманията. От репортажите на световните медии през последните седмици имаме усещането, че не CNN, а „Animal planet“ предава от площадите на Сиатъл, Миниаполис или Ню Йорк. Днешната „американска трагедия“ от справедлив и мирен протест, много бързо прерасна в „обикновено“ разбойничество и грабежи, в издевателства над полиция, в неадекватност на националната гвардия и самоотстраняване на армията. Рязко засилващия се разкол в американския елит е определящата характеристика на днешното американско общество. Президентът Тръмп в речта си пред избирателите казва:

Централата на световната политическа власт е тук, в Америка. Тази корумпирана политическа власт е най-мощната сила, стояща зад усилията на радикалната Глобализация, която отнема властта от работещите хора.
Техните финансови ресурси са практически неограничени, техните политически ресурси са неограничени, техните медийни ресурси са ненадминати.
И най-важното! Дълбочината на тяхната аморалност е абсолютно безгранична!“

Президентът е ясен, конкретен и настъпателен. Той води битка за бъдещето на Америка, за добруването на народа си. Дали е прав да бъде толкова краен?

Разгръщаме книгата на живота, св.Библия, и четем: „Но Иисус като знаеше техните помисли, рече им: всяко царство , разделено на части една против друга, запустява, и всеки град или дом, разделен на части една против друга няма да устои.
И ако сатана изгонва сатана, той се е разделил сам против себе си: тогава как ще устои царството му!“
(Мат. 12: 25,26)

Това е и предупреждение, и присъда!

В последните сто години Съединените щати са най-мощния властови център на планетата. Разлюляването на този център води до „земетръси“ и „цунами“ по целия свят в т.ч. и в България. Българската политическа класа, сама намираща се в окаяно положение, занимаваща се само със собственото богатеене, принуждава здравомислещата част на българското общество да намери сили и разум в себе си и да поведе бърза, безкомпромисна и ефективна битка за спасение на народ и държава от задаващата се глобална унищожителна криза, без да се осланя, както винаги досега на „Big brother“, защото днешните негови проблемите са огромни и трудно решими!

За да си изясним, какво всъщност се случва в САЩ, трябва да си отговорим на въпроса: „Защо днес Америка се разпада?“ или по-точно: „Кое обединяваше Америка до скоро, правейки я силна и бленувана мечта за хората, което днес вече го няма?“ Още повече, че станалото и ставащото в огромна степен се отнася и за България, сравнявайки днешния ни живот с този отпреди тридесет години!

Първият фактор за стабилна и силна държава е нейната история и устойчивия навик гражданите ѝ да съществуват в едно общо единно политическо пространство. В цялата си история до преди четири десетилетия Съединените щати бяха единно политическо пространство с характерни инвариантни спицифики в отделните щати. Историята е велико нещо, но само в този случай, когато тя пази през вековете своята актуалност. Рушенето на паметници и мавзолеи, преименуването на улици и площади, опитът да се трактуват събития с многогодишна давност в услуга на временни користни интереси, напъните да се пренаписва историята и да се дописват нови страници – всичко това превръща историята на всяка нация в самоубийствен фактор за нейното разединение.

Вторият стълб, на който се крепи силата и авторитета на един народ са икономическите успехи на държавата. За САЩ избора на долара за световна резервна валута даде възможност на американската икономика да диктува „модата“ в целия капиталистически свят десетилетия наред, получавайки в резултат огромни дивиденти от привилигировано си положение. От средата на 70-те години на миналия век в САЩ заработиха две икономики– едната вътре в страната, а другата, глобалната, започна да изнася капитали и да произвежда стоки в чужбина, ползвайки евтина работна ръка т.е. реализирайки висока норма на печалба. Американските производители, работещи в страната получават субсидии от държавата и плащат данъците си в САЩ. Износителите на капитали също получаваха преференции от държавата, но те продават стоките в чужбина, генерират огромни печалби, разорявайки местните конкуренти, които отиват в офшорни зони. За този вид изнесена икономика и за ТНК е нужен свят без граници и без национални регулации т.е. единен глобален пазар. Тръмп рязко смени алгоритъма, отнемайки привилегии при износа на капитали и услуги и давайки приоритет на вътрешното производство. По този начин нито на наситената с банки и финансови конгломерати нова Англия, нито на препълнената с високотехнологични и IT-компании Калифорния „трампикономиката“ е нужна и те не желаят да правят „Америка отново велика!“.

Третият стълб, за да бъде Америка единна и велика през вековете е била двупартийната устойчива политическа система. Бащите - основатели, прекосявайки океана, са създали един Нов свят, в който човек да се радва на живота, на свободата и да следва стремежа си към щастие. Политическата система изначално е била така конструирана и законодателно закрепена, че да подтиква двете партии да проявяват максимални усилия всички политически спорове да се решават само и изключително при съблюдаването на специални процедури. Този подход е бил мотивиран и от силната вяра на политиците и гражданите на Америка в американския начин на живот и в мисията на САЩ като носители на идеалите за свобода и демокрация по света. Глобализацията завладявя умовете на финансовите властелини със своята неограничена възможност за нови богатства, удоволствия и пълно господство над човечеството. „Изключителните“ и „избраните“ вече 40 години търсят тотално признание и превъзходство, независимо от все по-трудния живот на средните американци от едноетажна Америка. С появята си Тръмп започна да говори за национална индентичност, за традициите и заветите на бащите-основатели, за национално производство, за правото на самоопределние за всяка нация, народ и държава. С тази програма той побеждава апологета на глабализацията г-жа Клинтън и стана 45-я президент на САЩ. За последните четири години непреставащите опити на двете враждуващи партии взаимно да се обвиняват във всички смъртни грехове, да блокират всички значими и разумни решения, превърнаха политическата система на САЩ от удобен и практичен модел за управление в скандално и раздирано от противоречия пространство. На всичко отгоре, редовите американци неочаквано разбраха, че тяхната армия не е чак толкова силна, че властта не е чак толкова мъдра, че техния съд не е чак толкова неутрален, че тяхната полиция не е чак толкова надеждна и законопослушна. Непрекъснатото взаимно ругаене доведе до деградиране доверието на обществото към държавната власт.

Всичко, което днес се случва в Америка, явно или скрито, е подчинено на борбата за спечелване на ноемврийските президентски избори. Резултатите от тези избори ще имат и огромно влияние върху развитието на международните отношения, за света като цяло и за всяка отделена страна. И двубоят на унищожение започна!

Кандидатът за президент от Демократическата партия Джо Байдън, в разгара на кампанията „Черните животи имат значение“ неочаквано заяви: „Това е моя най-голям проблем – мой проблем! Този президент ще се опита да ми открадне изборите. Но военните на САЩ ще извършат въоръжен преврат, ако главата на Белия дом откаже да признае поражението си на ноемврийските избори“.

Прес-секретарят на Белия дом Кейли Макинани определи изказването на Байдън като „нелепо заявление“.

Дали е толкова нелепо? Ако Байдън и демократите победят, то всичко ще бъде мирно и тихо, но ако Байдън загуби, ще изригне вулкан от протести, грабежи, саботажи, пожари и пр., така, както пише в наръчника за цветни революци на проф.Джим Шарп „От диктатура към демокрация. Стратегия и тактика на освобождението“. В нея Шарп изброява 198 метода за ненасилствени действия, като „№148.Метеж, №145. Общ отказ от административно сътрудничество в правителството, №161. Ненасилствено психологическо изтощаване на опонета“. Ню Йорк, Сиатъл, Миниаполис и още стотици градове изпитват вече „прелестите“ на методиката на американските специални служби, преди това намерили реализация в цветните революции в Източна Европа, Азия и арабските страни.

Комисарът на полицията на Ню Йорк Дърмот Ши на пресконференция в полицейското управление обяви, че разформирова елитните цивилни екипи– подразделенията за борба с престъпността, занимаващи се с изземването на оръжие и противодействието на насилствените престъпления. Градският съвет в Минеаполис единодушно гласува за разпускане на полицейските сили в града, заменяйки ги с новосъздаван общински отдел за безопасност. На територията на „Автономната зона на Капитолийския хълм“ в Сиатъл бе забранено да влизат полицай и т.н.

От 25 май, когато в Минеаполис по особено жесток начин бе удушен Джордж Флойд в над 600 американски града, като по заповед, започнаха протести и безредици. От екраните на „демократичните“ американски телеканали светът видя как млади адвокати предлагат на протестиращите своята юридическа защита срещу действията на полицията, пишейки телефонните си номера по ръцете им. Това означава , че в най-скоро време адвокатите на „антифашистките“ организиции, финансирани от Сорос ще започнат лов за полицейски истории, стараейки се да прикачат новите правила към старите събития, доказвайки в съдилищата,че полицията винаги е трябвало да се придържа към такова поведение, но тя не го е правила, защото е злонамерена към малцинствата и е недомократична. Половин година такива дела и обвинения, с осъдени, уволнени и напуснали полицаи биха деморализирали всеки служител на закона. Това е и целта. Към нощта срещу 4 ноември полицията да е недеспособна и да не може да реагира адекватно на уличните протести, грабежи, окупации, саботажи, бунтове и саморазправи, съпътстващи изявленията на Джо Байдън за откраднатата изборна победа.

На президентските избори през 2016 година кандидатката на Демократическата партия Клинтън получи над 400 000 гласа в повече от кандидата на републиканците Тръмп, но загуби изборите с гласовете на електорите от републиканските щати във Федералната Електоралната комисия. Точна такава, подобна ситуация, има предвид Байдън, когато говори за военен преврат срещу избрания за нов президентски срок Тръмп. За фон е отпор на тези „противоправни“ действия, „режисьорите“ на Сорос са определили събралите се в една „гърмяща смес“– „антифа“, чернокожите протестиращи, либералните кръжоци и левичарите, заляли улиците и площадите на големите градове на Америка. Но улицата тогава ще бъде друга. Тази улица ще е без боеспособна полиция, ръцете на която ще бъдат вързани от новите правила и материални ограничения. А самите протести ще бъдат отлично организирани, благодарение на днешните тренировки и проработени технологии. В състава на протестиращите ще се появят бойни отряди, готови за стълкновения с полицията и прекрасно екипирани с щитове, каски ,противогази, бронежилетки, оръжие.

Победата на Тръмп означава гарантиран масов протест на добре подготвени протестиращи в разделената на два съвършенно противоположни лагера Америка, което от своя страна ще сложи началото на поредица от локални граждански войни, защото единен фронт на битката между двете противоборстващи лагера няма да има. А факта, че Донълд Тръмп няма да стои със скръстени ръце са думите му в предизборната реч:“
Нашата кампания представлява реална ексизтенциална заплаха за тях! Каквато не са виждали!... Политическата организация, която се опитва да ни спре е същата тази, която е отговорна за катастрофата на търговските ни сделки, за масовата нелегална имиграция, за икономическата и външна политика, които пресушиха страната ни.

За тях това е ВОЙНА! Те няма да се спрат пред нищо! Това е борба за оцеляването на нацията ни! Повярвайте ми!“

И той действа!

Във военната академия Уест-Пойнт, в реч публикувана на сайта на Белия дом, 45 -я президент на САЩ декларира: „Войските на САЩ не са длъжни да решават древни конфликти в далечни страни, за каквито много хора даже не са и чували... САЩ завършват епохата на безкрайните войни и ще се съсредоточат върху собствената си защита... И когато ние ще се сражаваме, то отсега нататък, ние ще се бием само за да побеждаваме!“

Правителствто на САЩ отзова постановлението, прието от Барак Обама, касаещо защитата на транс-хората от дискриминация в системата на здраопазването. На 12 юни Министерството на здравеопазването на САЩ заяви, че правителството се връща към тълкуването на думата „пол“ като „мъжки“ и „женски“, определяни само от биологията на индивида.

На 16 юни президентът Доналд Тръмп подписа Указ, регулиращ действията на федералните органи на власт, насочени към повишаване ефективността в работата на полицията. Указът предвижда федерално целево финасиране за подготовката на местните и регионални полицейски сили и сътрудниците на правоохранителните органи.

При положение, че Демократично-либералната част на елита на САЩ се състои от апологетите на глобализацията, обединени във финансовия интернационал, а Републиканско-консервативната част са убедени антиглобалистите, то цялата „драма“ в тяхната жестока борба за оцеляване ще намери силен отзвук и в всички страни по света, в т.ч. и в България, „взривявайки“ стария световен ред на всички нива. А в Новия ред старата хегемония на Съединените щати, явно, вече няма да съществува.

 N.B. Съдбата на тримата лидери: Путин, Си Цзинпин и Тръмп, въпреки противоречията и съществуващата конкуренция между държавите е свързана, защото те по един или друг начин се борят с „дълбоката държава“. Това не означава, че тази особеност определя, кой от тях е добър и, кой лош. Не, това означава друго: общото мнение, че дълбоката държава се стреми да създаде нов световен ред, който е срещу хората и се гради върху костите на над 80% от населението на света.

на горе