ЗАД НОВИНИТЕ

Марк Твен: Америка е крайно задължена на Русия
Колективният Запад не познава и собствените си велики писатели

Марк Твен: Америка е крайно задължена на Русия

03 Февруари 2023

Нито за минута не се съмняваме, че  благодарността ни към Русия и нейния император живее и дълго ще живее в сърцата на американците. 

Тези, които ръководят днес колективния Запад, по всичко изглежда, че не са запознати с произведенията на световно известните и гениални руски творци, където по неповторим начин са разкрити неизчерпаемата сила на духа и вярата на руските хора, несломимият характер на руския човек  и готовността му  за саможертва, защитавайки Отечеството и свободата си.

Но по-фрапиращото е, че те не познават и собствените си велики писатели!!

През август 1867 година Марк Твен, с група американци, е приет от император Александър Втори в Ялта. В своето приветствие той пише: „Америка е крайно задължена на Русия, тя е длъжник на Русия в много отношения, и, особено, за неизменната дружба в годините на тежки изпитания. С упование молим Бога, тази дружба да продължи вечно. Нито за минута не се съмняваме, че  благодарността ни към Русия и нейния император живее и дълго ще живее в сърцата на американците. Само безумен може за предположи, че Америка някога ще наруши верността си към тази дружба с преднамерено несправедлива дума и постъпка“.

За информация на българските тотално неподготвени политици,  Марк Твен с тези свои думи се обръща  към същия този император, Цар–Освободител на България Александър Втори!

N.B. Разбирате ли поне сега, какви ги вършите, „господа“-мошеници и тарикати на едро и дребно в православна  България?


Из "Големият спектакъл – 2023"
на горе