ЗАД НОВИНИТЕ

Призив: „Не“ на войната! „Не“ на партиите и силите на войната у нас и по света!

Призив: „Не“ на войната! „Не“ на партиите и силите на войната у нас и по света!

06 Април 2023

Последна национална катастрофа, допусне ли се въвличането на България във въоръжения конфликт в Украйна на фона на ужасяващата социално-демографска катастрофа в Родината ни!

Мрачните облаци на бъдещ глобален конфликт се събират над украинска земя и изпращат своите черни мълнии по всички посоки на света. Ставаме свидетели на неотклонна ескалация, която в своите последни стъпки включва изпращането на британски снаряди с обеднен уран, явяващи се първи знак за предстоящ ядрен Апокалипсис.

Наред с това на Запад се чуват гласове вместо НАТО да се създаде паралелна организация, някаква „коалиция на желаещите“ от целия свят, която да се включи във войната на новия „Източен фронт“. Подобни предложения предизвикват подозрения, че самите подпалвачи на войната няма да пращат своите войници в „месомелачката“ на въоръжения конфликт в Украйна. Но с трудно скривано коварство и лицемерие ще натиснат своите сателити от Източна Европа и другаде по света да отправят своите чеда да гинат по бойните полета на „Източния фронт“ на ХХI век.

Ето защо ние се обръщаме към всички български граждани да не позволим нашите синове, братя, съпрузи и бащи да стават «пушечно месо» на чужди егоистични и експанзионистични интереси. Нашата Родина като страна-майка на Славяно-Православната Кирилска цивилизация има важен дълг към всички славяно-православни народи – да съдейства да се спре братоубийствената война. България трябва да стане не само «Зона на мира» – без чужди войски, бази и съоръжения на българска земя, без български войни, които да се бият далеч от родното място за чужди интереси, без изпращане на оръжия в огнища на конфликти. Отечеството ни следва да бъде «Брод за мир» – място за мирни инициативи от всякакъв род и вид по отношение на всички «горещи точки» по света, където умират граждански и военни лица. Това е нашият свещен дълг, Мисията на България.

Общонационалната платформа «България – зона на мира, Брод за мир» не само отговаря на коренните национални интереси. Тя е в пълно съответствие с общоевропейските интереси. Ако Европа за трети път стане бойно поле на Световна война, тя ще се самоунищожи, ще престане да съществува като самобитно цивилизационно огнище. Нещо повече – това е в интерес на цялото Човечество, което стои пред заплахата да изгори в пламъка на една Глобална термоядрена война.

В историята на нашата страна през ХХ век имаме трагичния опит на няколко национални катастофи. Днес даже и да се избегне ескалацията до равнище на глобален ядрен Апокалипсис, въвличането на България във въоръжения конфликт в Украйна може да стане не просто поредна, но и на фона на ужасяващата социално-демографска катастрофа на Родината ни – последна национална катастрофа. Затова призоваваме:

«НЕ» НА ВОЙНАТА! «НЕ» НА ПАРТИИТЕ И СИЛИТЕ НА ВОЙНАТА У НАС И ПО СВЕТА!

ПОДКРЕПЕТЕ ПРИЗИВА «ДА» НА МИРА!!! «ДА» НА БЪЛГАРИЯ – ЗОНА НА МИРА, БРОД ЗА МИР!!!

За сдружение „Справедлива България“ – Иван Павлов

За Българския Национален съвет за мир – Проф. Нако Стефанов

За Национално движение „Брод за България – Лазар Мурджев

За Движение „Ляв Поглед“ – Д-р Румен Петков

За Антифашисти форум – България – Проф. Минчо Минчев

За фондация „Гражданска коалиция“ – Катя Кирева

За фондация „Нови възможности“ – Анелия Дудинова

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

на горе