ЗАД НОВИНИТЕ

САЩ не са демокрация, а прецизно планирана Психокрация

САЩ не са демокрация, а прецизно планирана Психокрация
Aвтор:  Джо Лаурия

01 Юли 2024

Кати Воган, изпълнителен продуцент на уебпредаването на Consortium News „CN Live!“, въведе нов термин, с който да опише управлението на САЩ чрез псиопс или психологически операции: психокрация.

Според Уикипедия: „Психологическите операции (ПсихоОП) са операции за предаване на подбрана информация и сигнали на аудиторията, за да се повлияе на нейните емоции, мотиви и обективни разсъждения и в крайна сметка на поведението на правителства, организации, групи и отделни лица.

Целта на психологическите операции на Съединените щати е да предизвикат или засилят поведение и нагласи в обществото, които са благоприятни за целите на САЩ.“

Уилям Кейси, директор на ЦРУ при Роналд Рейгън, казва: „Ще разберем, че програмата ни за дезинформация е завършена, когато всичко, в което вярва американската общественост, е невярно.“

По този начин американският народ непрекъснато е обект на редица психологически операции, известни още като „новини“. Мисията на Consortium News е да се бори с тези фалшиви представи за света чрез медиите.

Служителите на американското разузнаване подават на журналистите дезинформация, за да създадат фалшив разказ, който има за цел да заблуди обществеността и да прикрие това, което се случва в действителност.

Постоянното подсилване на тези лъжи се затвърждава в общественото съзнание и след време се приема като неоспорима истина.

Чрез подобни операции американският народ години наред е убеждаван, че Съединените щати печелят във Виетнам, докато всъщност губят, както се доказва от „Документите на Пентагона“.

Оттогава са последвали много примери за напълно фалшиви истории, насаждани в съзнанието на хората, за да се започне и поддържа война, като най-известният е фалшивият разказ за ОМП в Ирак.

Днес войните, за които хората са заблуждавани, са в Украйна и Газа.

Понякога една психологическа операция не включва толкова вмъкване на фалшива информация, колкото пропускане на истинската.

Американският народ, а оттам и хората по целия свят, бяха накарани да повярват, че един непровокиран луд руснак е започнал войната в Украйна.

Това е така, защото умишлено не им се казва, че войната всъщност започна през 2014 г., след като подкрепяният от САЩ преврат в Киев накара рускоговорящите в Донбас да обявят независимост, след което правителството на превратаджиите ги нападна с военни средства.

Други факти са премахнати от историята, като например предложените от Русия договори със САЩ и НАТО през декември 2021 г., които биха предотвратили намесата на Русия в украинската гражданска война.

Историята на етническото прочистване на Палестина от страна на Израел също е избелена, за да накара американската общественост да повярва, че Израел е „жертвата“, която само се „защитава“.

Робърт Пари, основател на този уебсайт, през март 2017 г. написа статията „Как САЩ наводниха света с псиопси“, в която за първи път съобщава:

„Новоразсекретените документи от президентската библиотека на Рейгън помагат да се обясни как правителството на САЩ е разработило своите сложни възможности за психологически операции, които – през последните три десетилетия – са създали алтернативна реалност както за хората в набелязаните страни, така и за американските граждани, структура, която разширява влиянието на САЩ в чужбина и заглушава несъгласието у дома.

Документите разкриват формирането на бюрокрация за псиопсихически операции под ръководството на Уолтър Реймънд-младши, висш специалист по тайни операции на ЦРУ, който е назначен в щаба на Съвета за национална сигурност на президента Рейгън, за да засили значението на пропагандата и псиопсихиката за подкопаване на противниците на САЩ по света и за осигуряване на достатъчна обществена подкрепа за външната политика в Съединените щати.“

Толкова много хора са подложени на псиоп, че да ги убедите в истината се превръща в непосилна задача. В очите на облъченото мнозинство вие се превръщате в този, който не е в час. Може да сте прав, но вие сте луд.

Източник – Consortium News

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

на горе