Русия

Ноевият ковчег, наречен Русия. Създадено бе Международно русофилско движение

Ноевият ковчег, наречен Русия. Създадено бе Международно русофилско движение
Снимка: rusofili.bg
17 Март 2023

 Проведеният в Москва учредителен конгрес на Международното движение на русофилите показа, че руснаците дори не подозират колко са обичани и как се надяват на тях по целия свят.

„Всички държави граничат помежду си и само Русия граничи с Бог.“
Австрийският поет Райнер Мария Рилке

Посейте разумно, добро, вечно


Вероятно едва след известно време ще можем напълно да оценим съдбовното значение на състоялия се в Москва учредителен конгрес на Международното движение на русофилите (МДР), който събра 87 участници от 42 страни от Европа, Азия, Африка и Америка.

Но дори и сега, без да чакаме окончателната присъда на историята, нека приемем с голяма степен на сигурност, че сме свидетели на раждането на „световно движение на здравия разум“, което – по силата на самата си същност – след кратък времето ще обедини около себе си всички здрави сили на света, които искат „да спасят Земята като планета от хора“, а не като общност, създадена от глобалистите, където понятията „майка“ и „баща“ са заменени с фразите „родител 1“ и „родител 2“.

Както каза при откриването на форума един от неговите идейни вдъхновители, лидерът на Българско национално движение „Русофили“ Николай Малинов, „светът днес е разделен на добро и зло, на светла и тъмна страна“.

„Да си русофил означава да си патриот на собствената си страна. Защото именно Русия олицетворява традиционните ценности, идеята за силна държава и желанието за многополюсен свят - всичко, което искаме да видим в собствените си страни. Антиподът на Русия е светът на сатанизма, който иска да ни унищожи. Ние не сме нито десни, нито леви. Ние сме за разумното, доброто, вечното. И затова сме русофили“, подчерта Малинов.

Пътят на любовта, добротата и верността

За да декларира ясно и кратко пред света своите цели, конгресът единодушно прие „Манифеста на основателите на международното движение на русофилите“. В него се казва, че Русия „поради исторически, цивилизационни и културни причини предизвиква искрена симпатия, уважение и дори любов далеч отвъд своите граници“.

„Много хора по света, водени от топли чувства към Русия и руския народ, се интересуват от нейния език и култура, стремят се към общуване и по-добро разбирателство с руския народ, търсят достоверна и идеологически необременена информация за икономическия и политически живот на Русия“, се отбелязва в манифеста.

Изразявайки „убедеността, че без активен и добронамерен диалог с Русия, нашият глобален свят е непълноценен и нестабилен“, русофилите от различни страни решават да създадат МДР и чрез постоянното му укрепване и разширяване „да насърчават разпространението на руската култура“, „подпомагантое на разпространението на достоверна информация за Русия и нейното отношение към актуалните проблеми на нашето време“, „да се противопоставят на русофобията във всичките й проявления“, „да засилват народната дипломация в защита на един многополюсен, мирен и хармоничен свят“.

„Нашият път е пътят на любовта, добротата и верността. Стоейки по този път,... можем да бъдем изключително полезни за културните, икономическите и социалните институции в нашите страни, да насърчаваме търсенето на взаимно разбирателство и да работим за преодоляване на враждебността, дезинформация и недоверие в съвременния свят на конфликти“, се казва в манифеста на МДР.

Русия оцени

Русия оцени порива на своите приятели по света. Руският външен министър Сергей Лавров, който участва във форума, обяви поздравленията на руския президент Владимир Путин към неговите делегати.

„Участниците в конгреса са обединени от искрена любов към Русия, нейната история и култура, интерес към всичко, свързано с нашата страна. Високо ценим Вашата твърда решимост да се противопоставите на русофобската кампания, желанието Ви за развитие на диалог и взаимноизгодно хуманитарно сътрудничество“, предава Путин.

„Няма съмнение, че вашият форум ще се проведе по конструктивен, съзидателен начин, ще стартира обещаващи съвместни проекти и инициативи, насочени към укрепване на приятелството, доверието и взаимното разбирателство“, се казва в съобщението на президента на Русия.

Основателят на „Първи руски“, заместник-председателят на Световния руски народен съвет Константин Малофеев обяви приветствието на Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил.

„В Москва се събраха хора, които искрено обичат Русия, нейната многовековна култура и руски език. Пред сериозни предизвикателства пред съвременното общество, като войнстващ секуларизъм, морален релативизъм, чувство за национално превъзходство и откровена русофобия, защитниците на традиционните ценности повече от всякога трябва да усещат подкрепата на съмишленици. Това е необходимо, за да отстояваме заедно истината, която се състои в правото на човек да остане себе си, да запази вярата и традициите на своите предци“, се отбелязва в посланието на патриарха.

От трибуната на конгреса бяха прочетени приветствия към участниците във форума и от председателя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко и председателя на Държавната дума Вячеслав Володин.

Ярки щрихи на форума

Речта на ръководителя на руското министерство на външните работи Сергей Лавров, който високо оцени значението на създаването на МДР и чиито целенасочени и ярки оценки не се нуждаят от специални коментари, привлече голямо внимание на участниците в конгреса.

Той отбеляза, че сега на Запада му е трудно да признае новата реалност, обективния ход на историята, но това ще трябва да се направи.

„Обективният ход на историята отразява позицията на огромното мнозинство от населението на Земята извън "златния милиард". Но дори и в неговите рамки, както виждаме в хода на днешното събитие, има много хора, които добре осъзнават пагубността на курса, към който се стремят онези, които днес ръководят западния свят, които го изградиха със собствена власт, за да тласнат цялото човечество към него", каза руският министър.

„Всички знаем, публично се прокламира, че Съединените щати - англосаксонците, нека бъдем честни - са взели управлението в свои ръце и директно, без колебание, казват на Европа, че трябва да забрави за стратегическата автономия. Каква е стратегическата автономия там? Всички вие, казват те, ще направите, както сме решили", каза той.

„В тази ситуация, разбира се, огромен брой европейци, тези, които са възпитани на традициите на класиците на общ, огромен континент, не искат да се откажат от завоеванията на нашата обща култура, история, от борбата за правата, от които наистина се нуждаят хората, които населяват планетата, включително и нашия огромен общ евразийски континент, каза Сергей Лавров

Обръщайки се директно към участниците в конгреса, Лавров каза:

„Фактът, че сте дошли в Москва в толкова напрегнато време, заслужава най-дълбоко уважение. Днес това наистина е проява на смелост".

„Ето как лидерите на западния свят гледат на подобни събития - като предизвикателство към хегемонията, и то не само към световния ред, който с всички сили се опитват отново да направят едностранчив, но и към ценностите, които лидерите на съвременния западен свят грубо, насилствено въвеждат в ежедневието на своите страни, общества, като дори отказват на семействата в определени ситуации правото да отглеждат децата си", заяви още той.

Заедно с руснаците

Един от вдъхновителите на новото сдружение Константин Малофеев в обръщение към участниците каза, че Международното движение на русофилите е съюз на всички страни и народи по света в борбата за собствен суверенитет, за собствените си традиции, за въстание срещу тоталитарния диктат на глобалния Содом, който е обявил война на традиционните ценности на всички народи.

„Хората от много страни виждат много добре, че Русия и руснаците днес са повели съпротивата срещу новия либерален фашизъм, който по своята русофобия и мизантропия е сравним с нацизма на Хитлер. За тези хора, русофили, страната ни вече е станала символ на техния суверенитет", каза Малофеев.

„Русофилите са тези, които обичат преди всичко родината си. Тези, които обичат Русия и руснаците като отражение на собствената им мечта за свобода и независимост", подчерта той.

„С такива хора ще изградим много по-добър свят от този, с който влязохме в 21 век. Многополюсен свят на свободни народи и традиционни ценности, а не диктата на една държава, налагаща антихристиянски, античовешки, сатанински мерзости. Сигурен съм, че ние, руснаците и русофилите, със сигурност ще победим. Защото Бог е с нас!" – разви идеята си Малофеев.

Процедурни въпроси

Говорейки за това изключително събитие, е необходимо да се каже за формалностите. Конгресът единодушно избра за председател на МДР Николай Малинов, който, макар да е двигател на вече въплътената идея на МДР, не е единственият, който стои зад създаването на това движение.

На конгреса дойдоха и други инициатори за раждането на МДР, които подкрепиха идеята на Малинов. Сред тях например известният бразилски публицист и политолог Пепе Ескобар, известният американски актьор и режисьор Стивън Сегал, лидерът на Международния съвет на руските германци Валдемар Гердт, писателят и преводач принцеса Витория Алиата (Италия), внукът на френския президент Шарл дьо Гол и основателя на фондация „За мир, хармония и просперитет на народите“ Пиер дьо Гол (Швейцария), френския политолог Фабрис Сорлин, пенсионираният дипломат, публицист и преводач Ндиайе Сюлейман Анте (Сенегал), ливанският адвокат Ели Хатем, индийският общественик, докторът по математика Рави Кроввиди.

МДР все още няма собствена харта. Инициаторите-учредители започнаха нейното развитие. Преди приемането на Хартата, съгласно правилата на форума, всички гласувания ще се провеждат открито. Текущата организационна работа на МДР ще се извършва от Координационния съвет на МДР, избран на конгреса.

Какво им предстои?

Както каза министърът на външните работи Сергей Лавров, в съвсем близко бъдеще Западът ще започне да хвърля кал по Международното движение на русофилите.

„Утре или вдругиден ще прочетем и чуем оценките за това събитие. Със сигурност, както при последните събития в Молдова, в Грузия ще се каже, че това отново са машинации на Москва, интрига, която цели да привлече хората на тяхна страна с обещания, подкупи. Сигурен съм, че ще започне такава кампания срещу нашето движение", каза министърът.

Но трябва да се каже още. Участниците във форума, завръщайки се у дома, със сигурност ще се сблъскат с трудности от много различен ред. Николай Малинов например беше сравнително скоро арестуван за приятелството си с руснаците. Да си русофил и да го декларираш публично е реална опасност и в България, и във Франция, и в Германия, и в Италия. Особено като се има предвид, че участниците в конгреса решиха да създадат официални клонове на МДР в своите страни.

Но, както каза един от ораторите на конгреса, „ние се нуждаем от антиглобалистки съюз и Русия играе решаваща роля в това“.

Всички прекрасно разбират, че е възможно да победим световния глобалистки елит при едно условие – като се обединим около Русия, издигайки знамето на Бога, знамето на Любовта. Това е същината на събитието.

„Да, ще има проблеми. Но ние съзнателно избираме този път. На друг е невъзможно", каза за Цариград принцеса Витория Аллиата, един от инициаторите за създаването на МДР.

„Може ли някой да предложи нещо по-ефективно? Този път няма как да не е трънлив. Но защо трябва да се страхуваме, ако Бог е с нас?" - казва Николай Малинов.

Осъзнайте отговорността

Нямаше оратор на конгреса, който да не подчертае, че русофобията е изобретение на управляващите глобалистки елити и че обикновените хора на Запад и по света нямат нищо общо с това.

Живеейки в Русия, ние като че ли не осъзнаваме щастието си да сме граждани на страна, която е крепост на разума и традиционните ценности. И ние не разбираме напълно каква отговорност ни е поверена, ако нормалните хора по целия свят гледат на Русия като на остров на спасение от мерзостта, която цари в света. Може би конгресът на МДР ще ни помогне да разберем това.

Превод: СМ

Източник: Поглед.инфо

Тема Русия

Aвтор: Из...Мрежата 

на горе