БОДЕ.BG

РУСЕ - АКТУАЛНО ЗА СПОРТА И ПАМЕТНИК НА КАНЕТИ
„…НЕ Е МУТРА !”

РУСЕ - АКТУАЛНО ЗА СПОРТА И ПАМЕТНИК НА КАНЕТИ

10 Юни 2014

„Няма такова спортно съоръжение в Русе! – коментират с благородна завист специалисти иновираната от „Титан – Златна Панега - Цимент” спортна зала в с. Пиргово.

Модерната, слънчева спортна база е дарена на пирговчани и община Иваново от Александър Чакмаков, който е и потомствен русенец. Разбираме, че това не е първия му жест към Русе. Инвестирани средства в Общината виждаме в реализацията на проект към „Пристанище Изток”, в изграждането и ремонта на църковния храм „Свят Светих”.

Особено впечатлява и факта, че Ал.Чакмаков е сред основните спомоществуватели, заедно с всеотдайния си приятел в мое лице, за осъществяване идеята /на „БРОД за БЪЛГАРИЯ“ и Център СИОНЕС/ за паметник на Канети, за който Центърът потвърди, че уникалната скулптурата /на Георги Чапкънов/ е готова за монтаж.

Дефицитът на доверие в България, логичен резултат от заобикалящата ни мизерия на ежедневието, изглежда вече ни пречи дори да разграничим видимо доброто, което се случва пред очите ни.

Явно в Русе се „появява” човек с европейски бизнес, с отношение към спорта и културната ни идентичност.

И забележете – Не е „мутра”!

А това може би.., притеснява Русенското представителство и фондация „Канети“?! Защото явно, очакват нещо да разпределят, усвоят и материализират...Практика..!

на горе