ТАБУ

Щурмът на Демокрацията и великото лицемерие на света

Щурмът на Демокрацията и великото лицемерие на света

30 Януари 2021

2021 година ще е фатална за мирът и устоите на на нашето бъдеще – ще бъдем ли древна, европейска, православна, славянска държава, балансираща неутрална територия, финансов хъб  между Изток, Запад и Турция или плацдарм на НАТО за агресия срещу Русия и военна зона за чужди интереси, превръщайки ни в цел. 

Новата 2021 година започна впечатляващо, дори за „продуцентите на бъдещето“ от списание „Икономист“. 

Щурмът на Капитолия не би освободил света от пандемията на „демокрацията“.

Световното информационно пространство е подгизнало от лицемерие и изстъпленията му през инструментариума на глобалния политически елит няма да приключат с отнемането правата в „Twitter“ на действащ американски президент. 

Днес столицата на световната демокрация е окупирана военна територия. 

Странно как, стратезите на „Майдана“ в Украйна, родителите и поддръжниците на „цветните революции“ по света - убеждавайки ни десетилетия в „демократичността“ и „благородството“ на тези процеси, утвърждаващи „гражданското общество и справедливостта“.., днес всичко това, на тяхна територия наричат „опит за преврат в сърцето на Америка“. 

Тези напъни звучат фалшиво, особено сред над 25 хиляди тежко въоръжени гвардейци - блокирали Вашингтон в „битка“ за демокрацията. Според удобната терминология на вашингтонския елит и обслужващия го истеблишмънт (върхушка) на дълбоката държава, чрез медийните си актьори, ни натрапват тезата, че „борците за демокрация“, които искат да свалят законни правителства в други държави, продуцирани и финансирани от служби и престъпни схеми са сторожници на свободата, докато тези гневни американци, срещу същата тази дълбока държава, пред  Капитолия, са „превратаджии“, „боклуци“, сган“... Лицемерието е непосилно да бъде преглътнато сред огромния контингент военно присъствие в пълно бойно снаряжение и безпрецедентно въоръжение по улиците на американската столица. 

Контингент, по-голям от този в Афганистан!
Какви ли са сигналите и очакванията за мащабите на„заплаха“, за да подготвиш такъв „отпор“ и срещу кого?!
Срещу американския народ... е видимият с просто око отговор.  

Същите тези, които през лятото на миналата година подстрекаваха и оправдаваха подпалвачите, грабителите и крадците – днес реват със страшна сила за „погазването на законността“. Този „двоен аршин“, двоен стандарт на новите (стари) властелини на Америка, ще бъде приложен и към света под благозвучието на абсурда„завръщане към нормалността“... И всеки, който се противопостави на тази „нормалност“ (включително и по света), ще бъде заклеймен като терорист, метежник, шпионин, шовинист... 

Американската нормалност е лицемерие, подкрепено с могъща военна сила. И с отказ от изконните ценности на реалната демокрация и заветите от Бащите на нацията, чиито паметници бяха осквернени и разрушени през СОVID лятото на миналата година.
В тази връзка, един от фаворитите на дълбоката държава, основател и президент на Световния икономически форум в Давос, Клаус Шваб, надари света за 2021 година с книгата си „COVID-19 ГОЛЯМОТО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ“и формулира рамките за нашите очаквания и нагласи към бъдещето. Той категорично заявява, че „световното население върви към единна, обща политическа система, а демокрацията ще изчезне...“ и още: „...Правителствата и народите ще останат в миналото. Вместо тях, ще бъде създадена „единна биомаса...“ Ще се разрушат структурите и суверенитетите на всяка държава и ще се занули пазарът като формат на обществените отношения. Ще се пристъпи към разгром на всички общностни системи, структури и огнища на съпротива. Алянс от корпорации ще диктува световните регулации – чрез /някои го нарекоха/ „Централно разпределително правителство“...

Каква идилия ни чака, Господи, на коя Тангра да се молим за България и за бъдещето человеческо през предстоящата нова обиколка около Слънцето, за да дари човечеството с разум и мъдрост.?! 

Но какво да очакваме през 2021 година за България, как да обозначим за читателите на списание „Сигурност“ истината и да отграничим реалното от въображаемото, очакваното и желаното от възможното.?! 

Как да приютим фермата на българската политика към стандартите, които ни вещаят големите герои на Оруел от световната сцена.?!  

За 30 години, под патронажа на „прехода към демокрация“ и чрез наложеното ни неолиберално понятие „пазарна икономика“, бе осъществен грабеж на страната. Политическите партии на  този престъпен модел са роби на неолибералната система, като функциите и предназначението им е да служат безропотно до цялостното обезличаване на националната държава, суверенитет и идентичност/дори полова/. Готови на безгранично /безгръбначно/ послушание, те – управляващите партии ни поставят в режим на изпълнение на всичко, което е решено във Вашингтон, Брюксел и Анкара. В това мултикултурно блато нацията се обезличи, а лицемерието на Великите превърна света в потребители, зомбирани консуматори на виртуални реалности – в биомаса за ваксиниране. 

„В обществото възниква въпрос - доколко този монопол на интернет-гигантите съответства на обществения интерес ?! Къде е границата между успешния глобален бизнес, добрите услуги и опитите за грубо управление на обществото, подмяната на легитимните институции, узурпирането им и ограничаването на правото на хората сами да решават как да живеят, кого да избират, какви позиции да споделят..?“– обърна се Владимир Путин към участниците в Давос. 

 

Но 12-те декара боклуци, концентрирани от дъждовете до Своге, не ги донесоха нито Тръмп, нито Байдън, нито неолиберална Европа. Всички боклуци в България, от най-големите до вносните, са си наш продукт, на самите нас. На нашия манталитет, девалвирали ценности, мърлящина, безотговорност и простотия...

И това да не мърсиш, да не рушиш и да си родолюбив, не зависи от политиците! Ескалира тежкият въпрос: „В тези изключително трудни за света времена останаха ли УСТОИ в нацията?!“ Докъде може да деградира мизерията на българския дух ?! Един народ може да надживее глупаците, които е натрапило времето, но не може да преживее предателите и съвокуплението на простотията с властта. Предателят на власт, сече корена на нацията /„Истанбулската конвенция“/, унищожава душата на народа си, заразява политиците и себеподобните и ги превръща в слуги и васали на чужди интереси. Убиецът /престъпникът/ е страшен в делата си, но безмерно по-опасен е предателят – той е проказата, разрухата, чумата. Възможно ли е да се окажем малодушен и безгръбначен – изроден народ от предатели, затънали в страх, безхаберие и алчност.?!   

Форумът Брод за България нееднократно поставя въпроса за съвестта на нацията. В рубриката „Диктатура на съвестта“ призовахме българите да се обърнат към себе си, към родителите и приятелите си, към възможността да живеем достойно.  Наложената медицинска реалност с пандемията и отнемането на гражданските свободи още по-крещящо ни накара да се обърнем към себе си... „Задавате ли си въпроса, скъпи съотечественици – искаме ли нашата страна да прилича на това, което е днес?! И без да обосновавам излишно познатата родна действителност от „демокрацията“ до пандемията, от избиването на животни и болестите по дивеча до изсичането на горите, от износа на полезни изкопаеми до състоянието на образованието, здравеопазването, сигурността... От състоянието на селското стопанство, бизнеса и пенсионерите до класациите ни на последните места в ЕС ...
И както каза преди дни проф. Иво Христов, „ако България ще бъде това, което е в момента, има ли смисъл въобще да съществува“ !!!
А как да погледнем великите наши мъртъвци и към очите на децата ни?! Какво  да пожелаем за България през новата 2021 година?! Слагам три удивителни след този въпрос на професора, асоциирайки с отчаяния повик към Апостола – „НАРОДЕЕЕ!!!“...Или Вапцаровото „Борбата е безмилостно жестока.., „където на границата между живота и смъртта, осъзнавайки еднопосочността на своята саможертва, в строфата“, но в бурята ще бъдем пак със теб народе мой, защото СЕ обичахме“ – задрасква „СЕ“ и дописва „защото ТЕ обичахме...“
Ако България ще бъде това, което е в момента, има ли смисъл въобще да съществува !!! Истинността на този реторичен въпрос убива с единствено възможния си отговор... 

Как да разрушим „вавилонската кула“ на националния манталитет.., на страха, на малодушието, на безгръбначието... Дали „Поибренският кръст“, номиниран от „БРОД за България“ и Клуб „Сигурност“ за символ на националната съвест, би могъл да бъде възможното опрощение на делата ни...– за бездействието и мизерията на националния дух.?!
Срамът, е гняв, обърнат към самите нас – „диктатурата на съвестта“.
Как да не бъдем като онзи предател на Бенковски (дядо Въльо), който после участва в изграждането на мемориала-паметник на „кървавото кладенче“ в Костина, или като Иванчо Хаджипенчович - участник в комисията, издала смъртната присъда на Левски, а след Освобождението като депутат и в комисията по изграждането на паметника му.?!
Дали ще е сложно да видим наоколо, а и в самите себе си /мултиплицирани из боклуците на деня/– прототипите на тези безгръбначни мизерници.?!
Нима сме удовлетворени днес да кретаме в евро-атлантическото си предназначение на една употребена евтино и презряна нация ! 

Време е да се разгневим гуд бойс енд гърлс, господа-другари, братя българи! Да се разгневим срещу самите себе си, срещу нашия робски манталитет, малодушие, мърлящина и безгръбначност... Бедите и боклукът, Съдбата на България, е наше производство. Оцеляване, ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО е възможно единствено, ако участваме. Ако сме единни България, ще има БРОД.

„Новият-стар курс на геополитическите ни господари е срещу Русия. Обременен от тежка русофобия, нашият политически елит е скопен и в невъзможност, да поиска да удържа равновесие между васалната позиция на нашата страна и достойнството ни да обитаваме националната общност“, заяви наскоро психиатърът д-р Михайлов...

България не бива да се превръща в плацдарм на агресия срещу Русия. „Има четири неща –  казва Атанас Буров, свети за всеки българин: Майката, Родината, Армията и Русия. Който не обича Русия – независимо какво управление има тя – той е враг на България.“

Основен външен геополитически приоритет за Русия, заяви в края на миналата година Лавров, ще бъдат териториите на бившия Съветски съюз и прилежащите страни. България попада в този списък.
Началника на обединените щабове на Руската Армия, ген. Валери Герасимов, в изказване за руската военна доктрина, включи едно изречение, което може би много хора не успяха да възприемат подобаващо, а то звучеше ясно: „Никога повече след 22 юни 1941 година Русия няма да води война на собствена територия! Запомнете го!! ...Този път няма да пожертваме нито един Руски войник за вашият живот “– обърна се той в отговора си към европейски журналист.

Нашите управляващи, готови на безгранично, безгръбначно послушание, от десетилетия ни поставят в режим на изпълнение на всичко, което е решено в Америка и Брюксел. „НОРМАЛНОСТТА и ДЕМОКРАЦИЯТА“ изисква и дава право на народите да се самоопределят. Днес, дори какви ваксини да ползваме ни определят от  чужди комисии. Кой стратегически въпрос за България е решен с национално допитване или референдум.?! 

2021 година ще е фатална за мира и устоите на нашето бъдеще – ще бъдем ли древна, европейска, православна, славянска държава, балансираща неутрална територия, финансов хъб  между Изток, Запад и Турция или плацдарм на НАТО за агресия срещу Русия и военна зона за чужди интереси, превръщайки ни в цел. 

България категорично трябва да запази своята територия, свободна от ядрено оръжие и чуждо военно присъствие.
Не бива да допускаме да превърнат родината ни в прифронтова държава.

В съвременния свят съществува опасност от глобален срив, от война на всички срещу всички - това заяви руският президент Владимир Путин в речта си на икономическия форум в Давос. 

Опорната точка на днешния свят за 2021та обиколка от новото летоброене на Земята около Слънцето изглежда не е намерена. Нескопосaността на актуалните събития и, по-точно, случвания по земния кръгозор, не надмогва човешките слепоти, наложени ни от социалните мрежи и медиите. Близкостоенето до нещата ни подлага на диктата на страха и неизвестността, формирайки във времето усещането, че разривът на обречеността е тактилен и е у всеки дом. Да обещаваш „форми“ на бъдещето в този болестнопреносим период означава, че някой ползва случващото се и то му е „очаквано“.

Експертната и професионална общност на Клуб „Сигурност“ и БРОД за България, както и колегията на списание „Сигурност“ в животворния дух на предизвикателствата и за 10 годишния ни юбилей, посягаме към нашата аудитория със самочувствието на своята цялост и ясното съзнание на носители на тежкия кръст на истината. С дълбокото убеждение, че нашето говорене има своите дълбоки основания – че то е свещен акт, полосата на качественото превъплащение – мечта,за тогава, когато от днес нататък Родът става Народ, Народът става Нация, Робът става Суверен – устремени в Ренесанса на Духът български, с презаверени идентичности, здрави във безкрайното пътуване към Възраждане на Отечеството. А всяка воля, проявена от нашата колегия в животворния дух на предизвикателствата, извървяна през културноисторическото време ни съзидава и обещава „посоки“, „цели“, градивност, устои...

С вездесъщият 10 годишен копнеж за авторство и бащинство, на достойния текст и за нататък.

 

Лазар Мурджев

януари 2021 г. София

на горе