ТАБУ

ЗАЛИЧАВАНЕ... /3 МАРТ/

ЗАЛИЧАВАНЕ... /3 МАРТ/

16 Март 2023

ИЗЛЕЗТЕ И НИ ПОВЕДЕТЕ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ДА СПРЕМ ЗАЛИЧАВАНЕТО – ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯТ ВИ ШАНС ДА ОСТАНЕТЕ В ИСТОРИЯТА!!! – /АКО НЕ КАТО ДЕ ГОЛ, ПОНЕ КАТО ЦАР БОРИС III/

Уважаеми дами и господа, ще си позволя в една по-достъпна форма, много обрано да въведа аудиторията в ... ЗАДЪНЕНАТА УЛИЦА НА НОВАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ.., където се озовахме през последните десетилетия, а ВОЙНАТА ЧУКА НА ВРАТАТА НИ...
И РЯЗКО СЕ ОЧЕРТАВА ЕДИН ДРАМАТИЧЕН ДЕФИЦИТ, ДЕФИЦИТ СВЕТОВЕН – ЛИПСАТА НА МИР..!

БЪЛГАРИЯ, КАТО НОСИТЕЛ НА ИСКОННИ ДУХОВНИ И ЦИВИЛИЗАЦИОННИ ЦЕННОСТИ Е ЕСТЕСТВЕНА ЗОНА, КОЯТО ДНЕС Е ДЛЪЖНА ДА СЕ ОПИТА ДА СЪХРАНИ МИРА И ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В СВОЕОБРАЗЕН ПРАВОСЛАВЕН БРОД ЗА МИРА.

ТОВА ЩЕ БЪДЕ И СЛЕДВАЩАТА ИНИЦИАТИВА НА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА МИР И БРОД ЗА БЪЛГАРИЯ.
ТРЪГВАМЕ !!!
"...ИЗ ЗАДЪНЕНАТА УЛИЦА НА НАЦИОНАЛНАТА НИ СЪДБА..."

...Пустите Клисурци станали Московци,
а Панагюрци - Донски казаци!
...Топчето пукна - Европа се стресна,
Русия скокна България да брани."


"...Отживелици /крещят медиите/, махайте този измислен "3 МАРТ"!!!
Затова, нарекох това експозе – въведение в днешната конференция, това обръщение към Вас го нарекох:
ЗАЛИЧАВАНЕ...

В шарж, близък до реалити/чалга/мотивите, характерни за новото ни лидерство, вероятно би звучало така:
СИНИТЕ БОЛШЕВИКИ, СТАНАЛИ ФАШИСТИ,
А АТЛАНТИЦИ – НАТОвски КАЗАЦИ
ВОЙВОДИ ИМ БЯХА "ПРОСТО-КИРО" И БОКО,
РАЗВЯЛА Е "МАГНИТСКИ"– "БАШ ЕЛЕНА" ПОПТОДОРОВА...

Атлантическите "родни" медии, днес озвучават шепа "психо-десни". Създават се идеологически образи и епигори – слуги, озвучени като герои от новия понятиен апарат на "Светофобите". Това са новите Фашисти, които насаждат Русофобия и говорят за Русия така, както 44-та говореха за Евреите. Ако спре това финансиране и плътно озвучаване на тази родна компрадорска шайка, както казва любимата ми професорка Дарина Григорова – те ще си останат едни екзотични "тихи градски луди"...  ТЕЗИ, "СЪЩИТЕ" – ДНЕС ИСКАТ ДА РУШАТ ПАМЕТ ! НАЦИОНАЛНА ПАМЕТ...

Тези изроди на социалния инженеринг /Партии, Лидери, Клонинги.../– протекторат на проекта "Глобална България", този "Типинг Пойнт –/Повратна точка/ формат" за заличаване на всякаква идентичност, православна вяра и връзката на нацията с духа и божественото, традиционни и исторически отношения, образование, национални ценности – днес посягат на Националната Памет. Следващата крачка е, тази "Коалиция на Войната" да ни обрече и вкара в пряко военно участие срещу Русия. По този "План", ние "Българите", попадаме към така наречените "Непълноценни народи"и имаме право единствено на "Колониална администрация". Тя не се създава от "Умни"хора, а от Послушни и Посредствени – т.е. нашите "Красиви и Умни Партии и Лидери", са просто "супергероите от проекта"– Предателите и компрадорите от оркестъра на "Върховния майчин съвет"– "Ориент НАТО" , по "принципа на Киплинг"– изповядвайки волята на своите началници ЗАЛИЧАВАТ НАЦИОНАЛНАТА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ. Ние сме нужни като територия. Към момента ни е предопределен статут на "Буферна държава"с колониална администрация и губейки всички видове суверенитет, вече сме част от т.нар. "Большая игра"на Геополитическия спектакъл. Това е желаният и планиран резултат на проекта "Глобална България", проектирал да превърне Родината ни в част от Глобалния свят, защото това беше "Краят на историята"и защото "Глобализмът  е днес, а не утре..!"/Спомняте си Фукуяма/

Но, след СВО на Русия, "Глобализмът стана ВЧЕРА"..!

България е нужна единствено като територия, като плацдарм за бъдещи военни действия. Буферна зона на НАТО. След СВО и ЕС, под давлението на САЩ на практика се превърна във "Военен съюз". България се заобикаля за всичко друго и извън стратегическите военни доктрини на Алянса и ЕС, тя не се вписва в интересите на Големите играчи.

Няма да коментирам състоянието на българите – икономиката, благосъстоянието, инфлацията, енергийните проекти и мафията около тях, продоволствената сигурност, демографията, здравеопазването, образователния суверенитет, боеспособността и състоянието на армията и въоръжените сили, олигархията и престъпността...– Това са целите на проекта "Глобална България",  вече изпълнени – вече комплексно и цялостно изпълваме понятието "Непълноценни Източно –Европейски народи"! /Между прочем, така са ни наричали и по времето на "Третия Райх"/

Тук бих допълнил още един страничен щрих. Понеже, нашата Конституция е "копи-пейст на Белгийската", /включително, до колкото знам и надписът на парламента/... Белгия е създадена  като "буферна държава", като получава международни гаранции за своя неутралитет.

Ние СЕГА! сме със статут на "буферна държава", но "неутралитетът ни" е близък до този на Руанда и Конго през 19 век...
България е "Стара държава"– единствена, запазила името си през вековете..! Това означава, че нашата идентичност е стратегическа за оцеляването ни. След 2000 та година, многократно, включително и в публикации на списание "Сигурност" съм обосновавал тежкия извод, че нашата държава губи и изгуби всички видове Суверенитет и най-важното, ЕДИНСТВЕНИЯ ЖАЛОН НА СУВЕРЕНИТЕТ ЩЕ ОСТАНЕ КИН /КУЛТУРНО ИСТОРИЧЕСКОТО НИ НАСЛЕДСТВО!!!/ Това се потвърди както от множество анализи и доклади /забележете – разработени от експертната и професионална колегия на списанието преди 10 и повече години/ , така също и от настоящото състояние на държавата, както и от факта – че "решението дали България ще участва във военни действия срещу Русия и дали от български снаряди ще умират руснаци и украинци.." зависи от това, какво ще кажат от "КОНАКА" /разбирай "КОЗЯК"/

По-същественото е, че тези от "КОНАКА", за разлика от нашите трубадури, от така наречената, "политическа класа"– внимателно са вниквали в анализите и същността на националните ни Устои и виждаме, че вече на дневен ред след унищожаването на образователния ни суверенитет, се посяга на ПАМЕТТА, ПОСЯГА СЕ НА ПАМЕТНИЦИТЕ, НА 3 МАРТ – ПРАКТИЧЕСКИ НА ПОСЛЕДНИЯ /И ЕДИНСТВЕН/ СТЪЛБ НА НАЦИОНАЛНИЯ НИ СУВЕРЕНИТЕТ – КИН !!!
За да може следващата стъпка, да има логика – и да бъде вкарана страната от новата колониална администрация, т.нар. "Коалиция на Войната" – във военни действия срещу Русия!

Защо е нужно това, точно в настоящия момент.?!       

За малка България враждебното говорене и поведение срещу  Русия ражда и произвежда омраза. Омразата е несъвместима с мира.  Това формулирахме на VIII Национален дискусионен форум БРОД ЗА МИР, под надслов „Защо така обичаме да ненавиждаме Русия“ – организиран и проведен На 15 септември 2019 г. в БТА от БРОД за България и Български национален съвет за мир.

Специален гост във форума беше г-н Ги Меттан (елитен журналист, президент и основател на „Presse Swiss“ (Швейцарския клуб на Пресата), депутат и общественик (консерватор)., който с посланието „Защо така обичаме да ненавиждаме Русия превръща в световен бестселър труда си „Запад-Русия: една хилядолетна война / Историята на русофобията от Карл Велики до Украинската криза“.
Представихме Автора и книгата за първи път в България, а той насочи вниманието на аудиторията към политическата система на запад, глобалните медийни манипулатори, представи и факти около изследването си за зараждането и формирането на изкривените представи за Русия.

Експерти на Клуб „Сигурност“ дадоха отговори на въпроса „Накъде?” в хаоса на асиметричната глобалност и поразена житейска цялост. Акцентирахме на общонационално значимата и все по-актуалната /2019/ теза за застрашеността на мира. Мирът като необходимост, гражданският мир, глобалните процеси – които видимо влияят на малка България за нейната нормалност. Сигурно прозвучахме твърде вярно, защото ни убиха с тишина..!

Защо ви връщам там?! В резултат на проведените дискусии и генерирани позиции през годините, БРОД за България и БНСМ  утвърдиха един стремеж към баланси в българското общество. Навременни баланси ! /МИРЪТ И ЕДИНЕНИЕТО НА НАЦИЯТА СА ОБЩОНАЦИОНАЛНИ ПРОБЛЕМИ!/

Призовахме и провокирахме път към единен национален процес за смяна, не модела на управление, а промяна модела на развитие на България като „национална кауза”. Форумът – с фокус към темата за мира и повишаване авторитета на България като миролюбива страна, независимо от действията на институциите, обърна специално внимание на призива за обявяване на България за „Зона на мира и свободна от ядрени оръжия“ – представен тогава /2019/от председателя на БНСМ в БТА пред авторитетна аудитория от научната, експертна и професионалните /отбрана и сигурност/ общности.

ТОГАВА, ТАЗИ ТЕЗА ПРОЗВУЧА НАВРЕМЕ, НО ХОРАТА НЕ ПРИЕМАХА СЕРИОЗНО ЗАПЛАХАТА, ЧЕ МИРЪТ Е ЗАСТРАШЕН.../ А МЕДИИТЕ, ПРОСТО ПОТВЪРДИХА ПРАВОТАТА НА ИЗВОДИТЕ НИ СЪС ЗАПОВЯДАНА ОТ "КОНАКА" ТИШИНА.../
Интересен, бих казал уникален пример – предвид днешните реалности, е призивът /обръщението/ към българите и България тогава, на онзи Швейцарски Консерватор. Цитирам Ви извадка от изказването на Ги Меттан:

Относно евентуална война и заплахата за страната ви – България е малка, точно както и Швейцария, която трябва да съществува и взаимодейства с по-мощни съседи, но и да запази своята независимост, като остане господар на собствените си решения! Тя трябва сама да избира собствената си съдба, а не да приема да й бъде налагана отвън. В съвременния контекст – на България се правят опити да бъде наложена роля, /както направиха с Черна Гора/ – на една страна исторически винаги близка с Русия.
И точно тук изкристализира големият американски маньовър /каза Ги Меттан/: да се пречупят, да се скъсат цивилизационните връзки между исторически близки славянски, православни народи /стари връзки, съюзнически и приятелски/, да бъдат наложени и трансформирани в бъдещи противници и врагове. В Украйна и Черна Гора – те успяха... Следваща в листата на „чакащите“ е България. Още повече, че тя е вече в НАТО. Достатъчно е САЩ да инсталират военна база."

ВОЕННИТЕ БАЗИ СА НАЛИЧНИ... СЛЕДВА ЗАЛИЧАВАНЕТО НА ПАМЕТТА... НИКОЙ В ЕВРОПА НЕ Е ГОСПОДАР НА СОБСТВЕНИТЕ СИ РЕШЕНИЯ..!

СЛЕДВА ВОЙНА..!
КАК ЩЕ СПАСИМ МИРА.?! ИЛИ МОЖЕ БИ, ВЪПРОСЪТ – КАКВО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ВОЙНАТА, Е ПО-ВЕРЕН.?!
ЕДИНСТВЕНО ПРИНАДЛЕЖНОСТА КЪМ ИЗНАЧАЛИЕТО НА ПИСМЕН
АТА И СЛАВЯНО-ПРАВОСЛАВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИОННА ОБЩНОСТ..!

СПАСЕНИЕТО НИ ДНЕС Е ВЪЗМОЖНО ЕДИНСТВЕНО ПРЕЗ /КИН/ И ПРОИЗВОДНИТЕ НЕМУ, ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ ИСТОРИЯТА И ПАМЕТТА СЛАВЯНО-ПРАВОСЛАВНИ ТРАДИЦИОННИ ВЗАИМНОСТИ И ОБЯЗАНОСТИ – ВРЪЗКИТЕ С ВЯРАТА И БОЖЕСТВЕНОТО, ПРЕЗ ПРИЗНАТЕЛНОСТТА И ДЪЛГЪТ КЪМ КРЪВТА НА МИНАЛОТО..!

НО..! ОТКАЗЪТ ОТ 3 МАРТ Е ОТКАЗ ОТ САМИТЕ НАС..!

ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА Е ФАКТ БЕЗ РУСКАТА ИМПЕРИЯ..! В тази връзка, НС Патриарх Кирил, при посещението си в България заяви:
"ИСТОРИЧЕСКИЯТ ДЪЛГ, КОЙТО ИЗПЪЛНИ РУСИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ НА 3 МАРТ Е ПОРАДИ ФАКТА, ЧЕ РУСКОТО ПРАВОСЛАВИЕ И ЦЪРКОВЕН ЕЗИК, НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА БЕЗ БЪЛГАРСКОТО..! КАКТО И ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА, НЕ МОЖЕ ДА Е ФАКТ БЕЗ РУСКАТА ИМПЕРИЯ..."

...Кат Русия няма втора
тъй могъща на света;
тя е нашата опора,
тя е нашта висота!

Руска сила, руска воля,
руска кръв и руский пот
ще избавят от неволя
наший падналий народ...

"Русия е нашият животворен народ..!
Русия е Държава, която може да се Възражда, защото има Ядро, което има Памет..!"– ясно и красиво формулира пътя към решението Дарина Григорова. И още една  историческа позиция, която тя отстоява е, че :
"3 МАРТ Е КРЪВНА ВРЪЗКА С РУСИЯ!
"ОТМЕНЕН"3 МАРТ Е САМОЗАЛИЧАВАНЕ..!
"ОТМЕНЕН"3 МАРТ В ГРАНИЦИТЕ НА САНСТЕФАНСКА /СВЕТА СТЕФАНОВА БЪЛГАРИЯ/ Е ОТКАЗ ОТ ВСИЧКО,
ОТКАЗ  ОТ ЗЕМИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ !
ОТКАЗ ОТ МАКЕДОНИЯ И ИЗТОЧНА РОМЕЛИЯ,
ОТ ОХРИД И БИТОЛЯ –
ОТКАЗ ОТ НАЦИОНАЛНАТА НИ МЕЧТА И ИДЕАЛ..!

ТОВА Е СИМВОЛИЧНО И ДОБРОВОЛНО ПРИЕМАНЕ НА БЕРЛИНСКИЯ ДОГОВОР И ГРАНИЦИТЕ – УСТАНОВЕНИ ОТ НЕГО..!

НЕ МИСЛЯ ДА ВЛИЗАМ В НАТРАПЕНИЯ ДЕБАТ ЗА ЗНАЧИМОСТТА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ЗА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА, ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ЕВРОПА.., И ЗАЩО ЛИ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА ЗАПАЗЕНИ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.?!

Хайде, всичко това да го съотнесем днес, със събитията от последната година – Македония, Проекта "Три морета", отказът на Европа за честване 9 май – денят на победата над фашизма, профашистките организации в Украйна – подкрепяни и въоръжавани от Запада срещу Русия, въвличането на България във войната, обезличаването ни и отнемането на всички форми на суверенитет, "...отказ от 3-ти март", решението за паметника на "Червената армия"... Предрешената политическа, икономическа, медицинска, продоволствена, мигрантска, демографска кризи...разбира се, няма как да пропуснем и нравствена, образователна и криза на идентичността..!
Предрешените резултати от предстоящите "така наречени"избори"... /ЗАТЪНАЛИ В БЛАГОДЕНСТВАЩАТА ТИРАНИЯ НА УТОПИЯТА... /
ОЛДЪС ХЪКСЛИ, дух. учител на Оруел/
Предрешената ни национална съдба...

В КАКВО ДНЕС СЕ ИЗРАЗЯВА НАШАТА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НАЦИОНАЛНО ОЦЕЛЯВАНЕ.?!
Има ли България решение и верен ход.?!
Има ли шанс, възможност въобще за "правилно и достойно" поведение.?!

В условията на нарастващо напрежение в света и усилващо се геополитическо противопоставяне въпросът за това, да се търсят канали и възможности за диалог, както и за търсене на компромиси и разумни решения се превръща в ключов. Православна България, член на НАТО ! – не е ли уникална даденост този факт и"ШАНС"за МИРА.?!
И за САЩ и за Русия и за Украйна и за Европа !!!
Трябва да са слепи, или тенденциозни военнолюбци – световните Западни държавни ръководители, за да не ползват този шанс...
А националните такиви – просто идиоти !
Ползването на Православна България, като територия за военни действия срещу Русия, а не като БРОД за МИР е тенденциозно престъпление, национално предателство и категорично доказателство за истинското отношение на НАТО и ЕС към България и българските национални интереси.

„Изключителният гражданин на Санкт Петербург, академик Димитрий Лихачов, нарече моята Родина „Държава на духа“, тъй като от България – Русия е получила своята писменост. От нашите земи в Русия е дошла християнската вяра и Старобългарския Църковно-Славянски език…Тази фраза на Румен Радев, на авторитетен световен форум, в компанията на Китайския и Руския държавни глави, който форум, обсъди глобални стратегии за устойчиво развитие, включи България в един нов изключителен „оркестър“ на световната сцена. Модераторът на форума в Санкт Петербург – Софико Шаварнадзе /международник „RT“ и внучка на Едуард Шаварнадзе/, характеризира речта на президента Радев с определението „потресаваща“!!!

Какво се случи в последствие и отне градивната позиция и единствено-възможното печелившо поведение на българския държавен глава, че не съумя да проведе тази линия на поведение – гарантираща неутралитета и мира за България.?! Кои обстоятелства го поставиха "в ъгъла"и обезличиха всяка нормална позиция – обезпечаваща дори частичен суверенитет на колонизираното ни "национално жизнено пространство".?!

Забележете ! На 26.04 2021 год. БНСМ и обществения форум "БРОД за България" призовават в "отворено писмо" президента на РБългария да оглави инициативата "България - Зона на мира", имайки предвид засилващото се напрежение и конфронтация в геополитически план между страните от НАТО и Руската федерация, в частност в Черноморския регион.

"Призоваваме Президента – се казва в него, като стожер на националните интереси и върховен главнокомандващ ВС, да инициира и оглави Общобългарска платформа - Инициатива за спасение и неучастие на страната във военни действия, които биха предопределили негативни последствия с унищожителен резултат за нашата Родина, ако тя бъде въвлечена в подобна авантюра.!

Г-н Президент, Вие  следва да предприемете инициатива, която да стопира възможността за превръщане на България в прифронтова държава /каквато вече сме!/ и създаде условия за изключване унищожителна катастрофа за Отечеството ни.

В тази връзка Ви призоваваме в името на българските национални интереси публично да инициирате и оглавите Общобългарска платформа – инициатива за спасение и неучастие на страната във военни действия под надслов: „България – Зона на мира“!

Като се основавате на Член 1 на Североатлантическия договор /ратифициран със закон, приет от 39-oто НС на 18.03.2004 г. - ДВ, бр. 22 от 18.03.2004 г., издаден от Министерството на външните работи, обн., ДВ, бр.22 от 18.03.2004 г., в сила от 29.03.2004 г./, в който член е заявено: 

Страните по Договора се задължават в съответствие с Устава на   Организацията на обединените нации, да уреждат всеки международен спор, в който могат да се окажат въвлечени, с мирни средства и по начин, който да не застрашава международния мир, сигурност и справедливост, и да се въздържат в международните си отношения от заплаха със сила или употреба на сила по какъвто и да е начин, несъвместим с целите на Организацията на обединените нации, да предложите:

България да излезе с Общобългарската платформа, Родината ни да се обяви за „Зона на мира“. Това означава, че нашето Отечество, предвид засилващото се напрежение и конфронтация в геополитически план, в частност в Черноморския регион, между страните от НАТО и Руската федерация, се обявява за зона, от която при никакви обстоятелства няма да се предприемат враждебни действия от какъвто и да е характер, както и няма да се разрешава нейната сухопътна, морска и въздушна територия да бъде източник на такива.  Съответно, чрез авторитета на президентската институция, призовете към диалог и сътрудничество по всички проблеми, създаващи напрежение между тях. Нашата столица София – „Градът на мъдростта“, да се предложи и реализира като място, за начало на диалог и неутрална зона за преговори и сътрудничество – "Хъб на МИРА".

Днес, гражданите на Р. България са на улицата и скандират под прозорците на Президентството "България – Зона на Мира"!

ИЗЛЕЗТЕ И НИ ПОВЕДЕТЕ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ДА СПРЕМ ЗАЛИЧАВАНЕТО – ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯТ ВИ ШАНС ДА ОСТАНЕТЕ В ИСТОРИЯТА!!! – /АКО НЕ КАТО ДЕ ГОЛ, ПОНЕ КАТО ЦАР БОРИС III/

...В този безпорядък от наложителни „прозрения“ в последните дни /пък било то и от дъното/, но със самочувствието на духовни хора, не ни остава друг избор, освен смело да изкрещим заглавието на автобиографичната книга на Шимон Перес – „Няма място за малки мечти“!!!

...И, както ни учи този пътеводител за бъдеще, нужно е не само да осъзнаем какво се е случило, но и защо..." – да мечтаем и да видим в себе си силата да СТОПИРАМЕ НАТРАПЕНОТО  НИ СВИШЕ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЗАЛИЧАВАНЕТО"...

„...Аз възприемам света единствено като поле за културно съревнование между народите“ – казва видният български революционер Гоце Делчев.

13 март 2023 год.
София

Виж още 

на горе