(БЕЗ) НАМЕСА

Армия 7мо поколение

Армия 7мо поколение
Снимка: wallpapercave.com
25 Март 2022

За първи път този метод беше тестван в Крим, когато дори се роди мемът „Вежливи хора“. В настоящата операция Русия демонстрира същата философия, но в по-голям мащаб.

Русия за първи път в историята на човечеството демонстрира армия от 7-мо поколение (и дори не става дума за оръжия).

Армиите като цяло (като изтребители, подводници или ядрени бомби) също са разделени на поколения. Доскоро имаше само 6 такива поколения. В същото време,  притежаването на ядрени оръжия приписва армията „само“ на 5-то поколение.

На нашата планета няма толкова много армии от 5-то поколението и нагоре. Не повече от дузина. Това са например Русия, САЩ, Китай, Великобритания, Франция и др.

Страна като Украйна е „заседнала“ на ниво армии от 3-4 поколения . Това са армиите, които се ръководят от танкови клинове, артилерия, минохвъргачки и т.н.

Само Русия и САЩ могат да се похвалят с армии от 6-то поколение. Освен това Китай бавно се доближава до този топ клуб.

6-то поколение, освен ядрени оръжия, изисква прецизни оръжия (крилати ракети, тип „Калибър“), сронове от напреднал клас, системи за противовъздушна отбрана от нивото на нашите С-500 и по-високо, усъвършенствани системи за електронна война, противосателитни оръжия, лазерни, хиперзвукови и други оръжия, базирани на нови физически принципи.

Накратко, 6-то поколение означава възможността за нанасяне на удар по противника едновременно по цялата му територия (както видяхме в Украйна). Тоест, самата концепция за „фронт“ изчезва, където живата сила директно се сблъсква. Войната на армиите от 6-то поколение се води „дистанционно“.

Русия изпреварва САЩ по много от тези точки (например в хиперзвука). Освен това след специалната операция в Украйна стана особено очевидно, че Русия започва да преминава към 7-мо поколение.

Какво е това 7-мо поколение

На това ниво става важно не само самото оръжие, но и информацията, или по-скоро способността на армията да работи с него.

„Има сила - не е нужен ум" - тази добра руска поговорка описва същността доста точно, само че трябва да се приложи обратното:

„Ако имаш ум, нямаш нужда от много сили."

Да видим колко светкавично протича операцията в Украйна. В същото време руската армия не нанася мощни удари, но е изключително точна – в най-чувствителните точки. В резултат на това виждаме, че:

Няма бомбардировки на килими (както беше в Югославия)

Няма мащабно унищожаване на цивилна инфраструктура (както беше в Либия)

Няма прояви на екоцид (който американците организираха във Виетнам срещу тропическите гори)

Няма мащабни загуби сред цивилни и дори военни (както в Ирак, където американците унищожиха, според средните оценки, 900 000 жители).

Руската армия действа с хирургическа прецизност и за това ниво е необходимо да се установи изключително ефективна работа с информация (включително събирането и разпространението й сред военните).

Освен това, нека да видим какви новини създава армията:

Украинските военни се третират възможно най-хуманно. Хранят ги, стоплят ги и просто изпращат вкъщи.

Не всички разбират, но това също е нашето оръжие. А украинските нацисти нямат тези оръжия.

Само си представете, такъв украински наборник седи в окоп, не му трябва този Зеленски, този Бандера и това „Още не е мъртъв“ за нищо. Той просто иска да живее като нас останалите. Без правада, без удари в гърдите.

И вижда, че ако се предаде, просто ще го извадят от окопа, ще го заведат в топла стая, ще го нахранят, ще го оставят да се обади на майка си и да го изпратят у дома. Още повече, че къщата му е непокътната и никой не го бомбардира.

Ако не се предаде, с голяма вероятност ще остане там, в този студен окоп. Не се знае за какво.

Естествено, това е изключително деморализиращо. Той не вижда никакви „брутални врагове” в Руската армия. Военни не му бомбардираха къщата, не убиха близките му, не изгладиха някое село с Градами и Торнадо. Колегите му не са били измъчвани. Те не са обесвали цивилни на стълбове.

И така, с кого и защо трябва да се бие?

Нека сравним това с 1941 г., когато руснаците са се борили именно срещу немския звяр – който бомбардира, ограбва, изгаря, изнасилва, кара в лагерите.

Именно това зверство изигра срещу Хитлер, защото, както каза генерал Лебед, няма по-добър войник от този, който се върна при семейството си.

Украинските военни не виждат кратери у дома. Те не виждат мъченията на военнопленниците. Те виждат изключително хуманни действия, когато, например, вместо да превърне Змийския остров до състоянието на обработваема земя, Русия просто приема предадените военни и ги изпраща при семействата им.

Накратко, виждаме съвсем различна философия на войната. В тази война от 7-мо поколение няма цел физическото унищожаване на врага. Има си цел – просто да се неутрализира.

За първи път този метод беше тестван в Крим, когато дори се роди мемът „Вежливи хора“. В настоящата операция Русия демонстрира същата философия, но в по-голям мащаб.

Тема Армия

Aвтор: Из...Мрежата 

на горе