(БЕЗ) НАМЕСА

Николай Малинов: Русофилите на България са стожер на свободата!
/ВИДЕО/

Николай Малинов: Русофилите на България са стожер на свободата!
Aвтор:  Илиана Беновска

12 Май 2024

Николай Малинов – лидер на „Русофили за възраждане на Отечеството“, пред Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 11.05.2024

Атаките и репресиите срещу Малинов заради прокламираното от него русофилство.

   Николай Малинов поздрави водещата с Христос Воскресе, както и с Деня на светите братя Кирил и Методий! Тя благодари и продължи: „Като казахте за Христос, аз питам – чий Христос възкръсна на този Великден? Нашия или на онези, които блажат от властта?“. Малинов отвърна: „Препоръчвам Ви една книжка на моя съратник и другар Юрий Борисов, тя се казва „Христос не воскресе“! В тази книжка той прави един паралел между това за какво се е пожертвал Той на Кръста и какво се случва с всички тези неща сега! Той прави паралели, че саможертвата като че не довела до някакви сериозни следи в съзнанието и душите на сегашните жители на планетата!“.

  „Вие сте символ на, няма да го скрия, ще го кажа с гордост, на уважението и любовта към Русия у българина! Което е мръсна дума. Вие сте заклеймен, на хартия, на думи, защото няма как да стане на дела, по закона „Магнитски“. Спряха Ви имейлите, сметките, дейността, опитаха се да Ви спрат да пътувате! Такъв закон, лично аз съм питала Кьовеши, не е валиден за България и за Европа!“, продължи Беновска. Малинов отвърна: „Оценката на моите политически опоненти за мен е много важна. Защото, правейки си самооценка в личен план, гледаш как се отнасят към теб твоите приятели и твоите врагове, твоите опоненти. И ако от една страна моите противници, вчера Велизар Енчев се шегуваше с мен, че аз съм най-наказвания български политик в нашата съвременна история от американците и европейците, то в Русия съм най-награждавания и най-добре посрещания! Но въпросът е личен и ще Ви кажа нещо много интересно. На смъртния си одър баща ми ми каза – Николай, няма да се занимаваш с политика! Имам 5 партийни школи, но не ставаш за политик. Баща ми беше разузнавач от Първо главно, турско-френско направление. Питам го защо, първия ми работен ден е в комсомола в Киев 1988 г. Той ми каза – с жени, пари и власт не могат да те купят, могат само да те ликвидират! Така че те заклевам да не се занимаваш с политика. той почина 2004 г., през 2005 г. Сергей ме включи в политиката. Напуснах политиката през 2015 г., заедно с него, когато дойде Мишо Миков. Но след всички тези арести на русофилите реших, че културното русофилство не е достатъчно, трябва да се начертаят векторите, посоките на партийното русофилство!“.

   Водещата попита колко време е бил в ареста. Малинов отвърна, че само за 24 часа, но след това са наказали и съдията, който му е разрешил да пътува до Русия, за се срещне с Путин. След това са наказали жена му и детето му.

Оглавяваното от Малинов международно движение на русофилите.

   „Орденът, който Путин Ви връчи, е голяма чест! Как я заслужихте?“, попита водещата. Малинов отвърна, че българската русофилска организация, възникнала през 2003 г., е първата в света, нарекла се пред Бога и пред човечеството русофили. Той продължи: „През 2018 г. го реализирах, имаше и други желаещи, но Путин и моят съратник Лавров казаха – ти ще го правиш! Няма значение колко време няма да пътуваш. Ти това го правиш от 20 години, знаеш как се прави. И мисля, че основния удар срещу мен и нашите съратници е за това, че поставихме две основни задачи ред културното русофилство в България. Едното е борбата с българофобията в Русия, за което често с братушките влизам в доста сериозни сблъсъци. За съжаление тези мои публикации и борби в Русия често не се виждат!“.

   „Но нали често участвате в телевизионни предавания в Русия?“, попита Беновска. Малинов отвърна, че Вячеслав Никонов му е казал, че когато е в Москва го иска два пъти в седмицата в неговото предаване. Малинов обаче участва веднъж в седмицата, за да не омръзва на публиката и това е един от каналите, по които успява да каже нещо хубаво за България.

    Малинов разказа, че е председател на Международното движение на русофилите. Събрали 380 човека от 134 страни. В ръководството са хора като Де Гол, Мандела, Стивън Сегал. Предстои конференция в началото на юни във Верона. Има акредитирани 30 човека за форума в  Петербург, който е най-големия политически форум в Русия. През лятото е имало среща Русия – Африка, Дилма Русеф е водила финансовата част, а Малинов културната. Това е един доста динамичен международен живот, който е част от политиката.

Отношението към Русия на ЕС и САЩ.

  „Виждате, че Путин се укрепва, независимо от цялата атака на лагера на Байдън, нарочно го изолирам в САЩ, защото ако Тръмп дойде на власт, отношенията ще са други. Европа не може да претопи Путин! Разбира се с Китай!“, продължи Беновска. Малинов отвърна, че Путин му е обяснил, че дълбоката държава се дели на два момента. Едните са тези, които искат да се договарят с Русия с пистолет до слепоочието. Другите са тези, които искат да се договарят по нормален начин. Той продължи: „Администрацията на Тръмп приветстваше моето арестуване. Аз се надявам, че при следващия му мандат той ще се еманципира повече от това, което той нарича блато и следващата година ще тръгнат процеси на договаряне! Забелязваме последните дни, че Америка не иска да взима активите на Русия, призна Путин за президент. Америка се държи съвсем различен начин, не по този малоумен начин, като нашия съсед Европа. Това е и отговор на въпроса защо не участваме на европейските избори. Защото смятаме Европа за лош съсед!

Участието на изборите за 50 НС в коалиция „Неутрална България“.

   Николай Малинов заяви: „Ще участваме на парламентарните избори, защото си обичаме родината, въпреки тези шашкъни, които идват на власт, но те са български шашкъни. По този начин може би им даваме легитимация. На нашия терен ще има може би 10 формации, които говорят ляво, патриотично, русофилски. Но това е с  цел следващия златен пръст да бъде по-слаб! Това е умишлено създадено от тези, които дърпат конците в България, за да може да се размием и да отидем към модела златен пръст! Да съблазнят тези, които минат 4%, за да ги неглижират и маргинализират! Това е видно за хората, които се занимават с политика. Но избирателят продължава да гласува така наречения „полезен вот“, избира едни и същи шашкъни и после вика – леле, тия защо ни управляват! Ами има над 30 партии, изберете някой  друг!“.

    „Искам да Ви задам два въпроса. Какъв е процента, обема и енергията и синергията на русофилите в България?“, попита Беновска. Малинов отвърна, че ние продължаваме да сме русофилски народ. Той разказа, че през декември са направили социологическо проучване и 64% от хората са казали, че са за дружба и възстановяване на отношенията с Русия. 29% от тях са казали, че са русофили. Русофобите са между 4% и 8%. Останалите са колебаещи се. Това е потенциала. А иначе на политическото русофилство ще има много хора на терен, за да може този вот да бъде разбит. „Всички ще говорят, че искат възстановяване на отношенията с Русия. БСП имат договор с „Единна Русия“, а не са ходили от 10 години! Ами вдигнете си задниците и отидете!“, заяви Малинов.

   „Вие се разделихте с БСП отдавна?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отвърна, че се е разделил с БСП през 2015 г., когато са му казали, че темата за референдум за излизане от НАТО не е актуална за БСП, а темата за Палестина и Украйна е прекалено екзотична. Затова е преценил, че мястото му не е в БСП, където е изкарал 27 години!

   „Кое ви обединява в тази коалиция „Неутрална България“, русофили и комунисти?“, попита Беновска. Николай Малинов обясни, че в коалицията влизат трите комунистически партии в България – БКП, ПКБ и „Комунисти на България“. В коалицията влизат Александър Паунов, Иван Пенчев и Цеков. Това са автентични хора с ясно виждане за развитието на България! Той продължи: „Левият електорат съществува, но Русия ще я бият, без значение дали е Царска Русия, дали е СССР, дали е съвременна Русия. Разломът не е леви и десни а Русия срещу анти-Русия!“.

   „Кои са вашите противници сега на тези избори, опоненти? Само левия спектър, или ще бъдете критично настроени и към така наречените евроатлантици – Борисов, Пеевски, ПП-ДБ?“, попита Беновска. Малинов разказа, че в една партийна школа в Германия са им дали интересен пример как в Британския парламент един младеж от лейбъристките среди се оглежда в консерваторите. Един старец го попитал защо ги гледа. Младежът отговорил, че иска да познава враговете си. Старецът му отвърнал – моето момче, твоите врагове са тук в Лейбъристката партия, а там са твоите политически опоненти! Той продължи: „Затова казах, че на терен излизат все повече партии с нашето говорене. Ние, когато направихме първото шествие за мир преди няколко години ни казаха, че сме луди, че това са архаични неща. Аз казах тогава, че война в Украйна ще има, но това няма значение. Никой не слушаше тогава, но това е нашето предимство, добрите международни контакти!“.

   Николай Малинов заяви, че имат две основни червени линии. На първо място държат за излизане от НАТО. Той продължи: „И ние сме против тази гейска Европа! Както казах преди малко, това е един отвратителен лош съсед с име Европа, който ни пикае в двора, закрива ни АЕЦ и ТЕЦ, лишава ни от историческо и културно наследство, Македония била нация! Затова растем бавно. Велизар Енчев ми вика – хайде да се обединим! Как да се обединя с човек, който иска достойно членство в НАТО? Тази работа няма как да стане. В Европа 720 депутата, от тях 17 ще са от България, обаче ние ще диктуваме политиката в Европа? Как ще стане? Хайде да защитим българския интерес в Македония!

Геополитическата ориентация на България.

   „Искам да Ви пусна един кратък диалог, който проведох с президента на Украйна Зеленски и да чуя вашето мнение!“, продължил Беновска и пусна запис от пресконференцията на Зеленски от 6.07.2023 г.

Илиана Беновска: Президент Зеленски, можете ли да направите филм „Зеленски печели“?
Николай Денков: Извинявайте, може ли да следваме някакъв ред?

Илиана Беновска: Може ли да направите фирм „Зеленски печели“ след края на войната?
Володимир Зеленски: Може ли да ми зададете въпроса на микрофона, моля!

Илиана Беновска: Дайте ми микрофон, моля! Дайте ми микрофон, моля! Това е много интересен въпрос, защото той е актьор!
Николай Денков: Г-жо Бенатова, няма как да влизате в този разговор по този начин!

Илиана Беновска: За какво? Къде е микрофона?
Николай Денков: Моля Ви, нека да чуем въпроса на микрофон!

Илиана Беновска: Може ли някой да ми даде микрофон, моля? Г-н президент?
Володимир Зеленски: Може би този микрофон!

Илиана Беновска: Те не работят! Те не работят! Това не е възможно! Искам да Ви питам нещо! Ще ми дадете ли някакъв микрофон, моля? Г-н Зеленски, искам да Ви питам нещо! Нека някой да ми даде микрофон!
Володимир Зеленски: Искате да ме питате нещо ли? Питайте!

Илиана Беновска: Тези микрофони не работят! Чувате ли сега?
Володимир Зеленски: Да, питайте!

Илиана Беновска: Добре дошъл сте тук, в България!
Володимир Зеленски: Това не е въпрос! Благодаря ви много!

Илиана Беновска: Имаме интерес, може ли да направите филм „Зеленски печели“ след края на войната?
Володимир Зеленски: Благодаря Ви много за въпроса! Дали мога да направя филм след края? Но тук не става въпрос за филм, трябва да разберете! Вижте, ние загубихме хиляди хора в реалния живот! Разбирате ли? Тук не става въпрос за филм! Съжалявам, може би очаквахте друг отговор! Но това е истината! Благодаря!

Илиана Беновска: Както „Слуга на народа“!

   Беновска продължи: „Накрая си позволих да му подаря за сбогуване и „Слуга на народа“, филма с който стана президент. Напрегната беше обстановката, защото в МС бяха организирали някакви изявления, но нямаше микрофони за въпроси!“. Малинов отвърна: „Тях креативността Ви не ги устройва, дразни ги! Вижте, нашата коалиция, аз съм почетен председател на „Русофили за възраждане на отечеството“, след Магнитски трябваше да се оттегля, защото им закриват сметките, пречат им да работят, ние затова говорим за неутрална България, защото опитахме само с изтока, после само със запада и не става. Трябва да е ясно, че това, което прави Унгария, което правят Сърбия, Турция, в нашите ширини е изключително полезно за нашите отечества!“.

Отношенията с „Възраждане“.

   „Ще намерите ли сътрудничество с „Възраждане“ и техния председател Костадинов, който е особено активен говорител срещу американските бази в България и против членството ни в НАТО?“, попита Беновска. Николай Малинов отвърна, че „Възраждане“ смятат себе си за голям политически субект. Той продължи, че се разбира чисто човешки с Костадинов, но „Възраждане“ едва ли биха тръгнали да се коалират с „Неутрална България“! „Това е тяхна политика да са сами, сами да са големи, сами да управляват! Те ще са великия, голям „златен пръст“ на Бойко и Делян!“, категоричен бе той.

Подписването на обществен договор.

  Беновска даде на госта си бял лист, на който да напише какво гарантира на избирателите и да се подпише. Малинов прочете: „Аз, Николай Малинов, обещавам никога да не отстъпя от принципите си, така, както съм правил цял живот до днес!“. Така завърши разговорът между Николай Малинов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по “Радио К2” на 11-ми май 2024 година.

купуването и продаването на гласове е престъпление

на горе