СЪБИТИЯ

XLV Конгрес на Международната комисия по военна история

XLV Конгрес на Международната комисия по военна история

19 Декември 2019

Oт 18-ти до 23-ти август в Централен военен клуб– София се проведе XLV Конгрес на Международната комисия по военна история, на което Република България е домакин за 4-ти път. Конгресът се провежда под егидата на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, а темата е „Нерешени проблеми след мирната конференция от 1919 г. Военни конфликти и дипломатически преговори“.

Oт 18-ти до 23-ти август в Централен военен клуб - София се проведе XLV Конгрес на Международната комисия по военна история, на което Република България е домакин за 4-ти път. Конгресът се провежда под егидата на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, а темата е „Нерешени проблеми след мирната конференция от 1919 г. Военни конфликти и дипломатически преговори“. Председател на Организационния комитет е Иво Антонов, директор на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание” в МО, а заместник-председател– полковник от запаса проф. Димитър Минчев, председател на Българската национална комисия по военна история, която е съорганизатор на форума. В работата ? участва и началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор д-р Груди Ангелов. В конгреса участват 140 делегати от 36 държави, начело с президента на Международната комисия по военна история проф. д-р Масимо де Леонардис от Италия.
Комисията под егидата на ЮНЕСКО е най-авторитетният международен форум за сътрудничество между историците и изследователите на военната история в дух на приятелство между народите, се посочва в приветствието на президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ген. Румен Радев, прочетено от неговия съветник по сигурност и отбрана полковник от запаса Илия Милушев.

на горе