БОДЕ.BG

Нещата от живота се повтарят, не мислите ли?

Нещата от живота се повтарят, не мислите ли?
Aвтор:  Ставри Сотиров

23 Юли 2023

От няколко дни различни представители на управляващата коалиция говорят за промяна на Конституцията. Наред с на пръв поглед добри предложения, като въвеждане на стандарт за избиране на независими регулаторни и контролни органи и възможност за подаване на конституционна жалба от всеки гражданин, се прокарват предложения за премахване на служебния кабинет, промяна датата на националния ни празник и т.н.
Учудва ме чувството за мярка на тези партийки във властта. Или може би вече нищо не може да ме впечатли от тяхното поведение. Да имаш самочувствие да предлагаш промяна на основния закон, при положение, че за цялата коалиция са гласували по – малко от 20 процента от българските граждани, едната от тези партии за 12 години във властта направи така, че хората да се отвратят от политиката е не просто кретенизъм и простащина, това е национално предателство и обслужване на чужди интереси.
Все повече почвам да правя аналогия между Богдан Филов и Николай Денков. Единия роден в Стара Загора и другия е роден в този красив град. Първия е с професорска титла, втория също. Филов е бил министър на просвещението, Денков е бил министър на образованието. После и двамата стават премиери.
Политическата неграмотност на Денков удивително наподобява тази на Филов. Но и двамата са самоуверени и вярващи, единия в силата и бъдещето на Третия райх, другия в евроатлантическите ценности. От Историята знаем, докъде доведоха и какво причиниха на страната ни действията на Богдан Филов, както и неговата съдба. За Николай Денков предстои да разберем. Нещата от живота се повтарят, не мислите ли?

на горе