СЪБИТИЯ

България в общата европейска отбрана
Конференция

България в общата европейска отбрана

22 Май 2018

На 22 май в Парк-хотел Москва се състоя конференция на тема „България в общата европейската отбрана“.

Организатори на конференцията са Фондация „Фридрих Еберт“ и Център за изследване на политиките в сигурността и отбраната  /ЦИПСО/. Конференцията откриха модераторът и директор на ЦИПСО полк. о.р. Иван Иванов, г-жа Корнелия Нинова, председател на ПГ БСП и полк. Илия Милушев, съветник по въпросите на сигурността и отбраната на президента на Република България, д-р Хелене Кортлендер, директор на Бюро България на Фондация „Фридрих Еберт“.

Сред присъстващите началници и експерти в областта бяха бившите военачалници на ГЩ на БА ген. Цветан Тотомиров и ген. Симеон Симеонов и бившия началник на отбраната вицеадмирал Николай Николов; бившият командващ на СВ ген.-майор Кирил Цветков; зам.-председателят на СОСЗР ген. Върбанов и др.

Сред лекторите на конференцията бяха полк. о.р. Пламен Халачев, полк. о.р. Иван Иванов, проф. Атанас Начев, полк. о.р. доц. д-р Георги Цветков /ЦИПСО/. Докладите им засегнаха проблемите с недокомплекта във въоръжените сили, научните изследвания за нуждите на армията, нейната модернизация и реинтеграцията на военнослужещите в обществото.

на горе