КАУЗИ И ИДЕИ

Декларация „България-Зона на мира!“

Декларация „България-Зона на мира!“

17 Юли 2021

Конфликтът „Запад-Русия“ ескалира. Има дипломатически и шпионски скандали. 

Декларация на ПП „Възраждане на Отечеството“ (ППВО), ПП „Нова сила“ (ППНС), Национално движение за ляво обединение (НДЛО), Български национален съвет за мир (БНСМ) и Християн – социален съюз (ХСС) във връзка с опасността България да бъде въвлечена във война с цивилизационната ни сестра Русия

По време на предизборната борба за 45 Народно събрание ние няколкократно излизахме с позиции, с които предупреждавахме колко опасно за народа ни е поведението на България в сблъсъка „Запад – Русия“, доближаващ се до военен конфликт. По този въпрос парламентарните партии, в предишния и в сегашния парламент, не реагираха и продължават да не реагират по никакъв начин. Тези партии, занимавайки се с общодемократични, а понякога и с чисто реваншистки задачи, не виждат или се правят, че не виждат опасността България да бъде превърната в прифронтова държава с насочени руски ракети към нея.

Конфликтът „Запад – Русия“ ескалира с всеки изминал ден. Вихрят се дипломатически и шпионски скандали. Западните медии са пълни с внушения, че „агресивна“ Русия всеки момент може да нападне Украйна и че застрашава военно страните от бившия източен блок. Информационната война на Запада с Русия добива уродливи размери, като езикът на омразата стана повсеместен и отровен. САЩ обявиха Русия за враг. Брюксел и европейски страни пригласят на тази квалификация. България се оказа много „старателна“ в демонизирането на Русия. Украйна насочи сериозни военни сили към Донбас. НАТО провежда мащабни военни учения до границите на Русия. Русия отговаря, повтаряме – отговаря, със струпване на войски на границата с Украйна и с мащабни учения в Крим и в Черно море. Бивш военен министър на САЩ призова своето правителство да прати войски в България. Вътре в нашата страна услужливи НПО- та подгряват допълнително омразата и истерията по отношение на Русия. Т. нар. „Атлантически съвет“ в своето заслепение или в своето престараване стигна до там, че иска закриването на руските телевизии и интернет сайтове на територията на България. Това са напъни, които историята помни от най-мрачните си времена на конфронтация. Атлантиците се опитват да прикрият мракобесния привкус на всякакви свои антируски желания в опаковката на някакви известни само на тях „евроатлантически ценности“.

В момента има известно разхлабване на „военния възел“ – Джо Байдън предлага среща на Путин; Вл. Зеленски също предлага среща на Путин в Донбас, като руският президент му отговаря с покана за среща в Москва. Американците се отказаха да вкарват свои военни кораби в Черно море, а Русия изтегля свои войски от границата с Украйна. Тези симптоми на благоразумие обаче преценяваме като тактически – те не намаляват огромното напрежение между Запада и Русия и не ни отдалечават трайно от военен конликт.

Обръщаме се отново по този въпрос към българските партии и неправителствени организации:
– Страната ни трябва да се освободи от присъствието на чужди войски на територията си!
– Страната ни трябва да направи невъзможно разполагането на чуждо оръжие в България!
– България не трябва да участва във военни учения в Черно море, които Русия възприема като враждебни!

Не сме съгласни да защитаваме чужди интереси, срещу което нашите роднини да получават наведени глави и траурни ленти!
Не приемаме включване на нашата страна в престъпни инициативи, нарушаващи международното право и общочовешкия морал, насочени срещу мирни народи!
 Не можем да останем равнодушни пред ужасяващата перспектива – българи да участват в братоубийствени военни действия срещу наши кръвни братя, включително срещу етнически българи, населяващи застрашени от война райони!

„БЪЛГАРИЯ – ЗОНА НА МИРА!“

Това е истинската екзистенциална политическа задача, пред която са изправени днес всички български политици и общественици!

23.04.2021 г.

Подписали: Николай Малинов (ППВО), Антон Сираков (ППНС), Боян Дуранкев (НДЛО), Нако Стефанов (БНСМ), Стефан Урумов (ХСС)

„Работете само през доброто и единствено в интерес на България “.

Владимир Путин

Нас ни обединява този вятър на промените, който виждаме ние и целият свят, че идва от Русия. Това са идеите за традиционните ценности. Това са идеите за многополюсния свят. И на трето, но не на последно място, идеите за силна държава. Тези идеи променят света. Променят света към по-добро.

Разбира се, без значение какви сили се борят срещу нас, мога да ви уверя както от мое име, така и от името на моите съратници, че няма да променим пътя си и че в България, надявам се и в Русия, винаги ще има хора, които ще положат душата си „за други своя“, както е било през последните 1500 години.

на горе