КАУЗИ И ИДЕИ

Интервю на Петър Волгин с Ги Метан в предаването „12+3“
Превод в ефир: Олга Ганева /откривател на ГИ Меттан за България/

Интервю на Петър Волгин с Ги Метан в предаването „12+3“

05 Октомври 2022

Швейцарският политик, журналист и общественик, подкрепи инициативата „България БРОД за Мир“. Ето няколко негови изяви, организирани от клуб "Сигурност" и обществения форум "БРОД за България".

"Колкото по-силна е Русия, толкова повече се увеличава русофобията. Западните страни винаги са имали необходимостта да имат определен враг, който да оправдае техните хегемонични претенции и агресивни действия".
Това каза пред БНР швейцарският журналист и общественик Ги Метан.

По думите му трябва да се гледат корените на руската реакция спрямо Украйна, а не повърхността, тъй като конфликтът е роден назад в годините.

"Когато Русия започна военната операция, нямаше намерение бойните действия да се разширяват извън Херсон и Запорожие... Началото на преговорите за мир бяха спрени от Борис Джонсън. Бившият британски премиер заповяда на украинския президент да спре преговорите. Военните действия промениха природата си и се превърнаха във война".

В предаването "12+3" Метан посочи, че Русия е реагирала, за да не бъде ликвидирана.

"Войната се превръща в генерализирана, почти световна, която конфронтира две визии за света, диаметрално противоположни - западната глобалистка визия, според която Западът трябва да управлява целия свят, и източната визия, която предполага многополюсен свят със съществуването на всички цивилизации до западната, а не под нейната хегемония".

Според информация на literaturensviat.com Ги Метан е швейцарски обществено-политически деятел и журналист, роден през 1956 г. в Швейцария. Учил е политология, работи в различни издания. От 1999 г. се занимава професионално с политика. Редовен колумнист във водещите френскоезични вестници на Швейцария. През 1997 г. създава и оттогава ръководи Швейцарския клуб на пресата в Женева. Има швейцарско и руско гражданство.

Автор е на девет книги, сред които "Запад-Росия. Хилядолетната война. История на русофобията от Карл Велики до украинската криза", "Изгубеният континент", "Да пледираме за свободна и суверенна Европа", "Тиранията на доброто", "Речник на неправилната мисъл".

Цялото интервю на Петър Волгин с Ги Метан в предаването ''12+3'' може да чуете тук.

Източник: БНР

Тема Русия

Aвтор: Из...Мрежата 

на горе