КАУЗИ И ИДЕИ

БРОД за България – обръщение

БРОД за България – обръщение

03 Януари 2018

В очакване на 2018
...България е болна от омраза.
Утешават я, че някъде има бяла лястовица...
Но тя не вярва в чудеса...

... 2018…                                                                                                                                            
Очакване...
Носи ни времето в поредната /обиколка/ разходка около Слънцето... Планетите безупречно и безпрекословно в космическа принадлежност и в най-пълна тишина изпълниха „новия” кръговрат...
               ... Ние, хората – ... шумни, напрегнати, весели, тъжни и объркани... консумирахме поредната порция празници с емоциите на човешките си същности, загледани с вяра, надежди и тъга в така непредсказуемия, нелогичен и объркан свят на живота ни...
               Устремени във възможното „нататък”, посягайки към бъдещето с мислите си за добри дни, ние търсим взаимност... Онзи естествен баланс на разбиране..., каузата на съзаклятието, заверата на онова духовно общуване, което кове устои за нашето единение... и го превръща в мироглед.
                Вдъхновени от тези нагласи, надделявайки над конформизма си, натрапените предразсъдъци и деградацията на отговорността, нека заложим нашата принадлежност в тези Устои! И заедно, като вдъхновители на ново пробуждане, да превъзмогнем този труден път и да превъплътим 2018-та обиколка на Земята около Слънцето в БРОД на нормалността  и благоденствието .
               „...Единственото сигурно нещо в България е сп. „Сигурност”...”, заяви на поредния дискусионен форум посланик Любомир Шопов.
               „...Срещу Диктатурата на пошлостта...”- приоритетно насочи огъня на изданието проф. Орлин Загоров...
               „...Погледът мрачен, умът не види добро ли, зло ли насреща иде...“ – звучи актуално Ботев, като “Будилник“ пред 44 /най-обикновено/ НС...
               „...Поставя ли България националните си интереси над колективните в рамките на НАТО и ЕС..?!”, пита ген. Стоименов в дебрите на полуфабрикáта „Стратегия за национална сигурност”.
               „...България е болна от омраза. Утешават я, че някъде има бяла лястовица... Но тя не вярва в чудеса...”, болезнено и точно стреля проф. Валери Стефанов, а ехото мобилизира и амбицира колегията на списание „Сигурност” упорито, последователно, с хъс и интелект да утвърждава изданието като зона за каузи и идеи, като суверенна територия на национално отговорен мироглед.

                „...Нека през 2018 г. бъдем към себе си, поне толкова взискателни, колкото и към другите, да ползваме мъдро свободата си, да осъзнаем силата на единението, да надмогнем безверието и да бъдем огромния потенциал на нашия народ...”, призова президентът Румен Радев в новогодишното си обръщение.

                С признателност и благодарност към творческия състав, авторите и читателите на сп. Сигурност и пожелание за благоденствие през 2018 г.

Л. Мурджев
3 Януари, 2018 г.
София
 

на горе