КАУЗИ И ИДЕИ

НА МНОГАЯ ЛЕТА ЗА ДЯДО ДОМЕТИАН
Неподражаем в скромността си Божий служител, Стожер на духа ни и пример за национална гордост Митрополит Български

НА МНОГАЯ ЛЕТА ЗА ДЯДО ДОМЕТИАН

19 Август 2017

С уникално слово се обърна НВП Митрополит Дометиан към миряните и гостите след утринната служба по случай неговата 80+1 годишнина. Достолепният Владика превзе аудиторията с мъдро и всеобхватно слово. За пореден път, в преклонение и възхита всички присъстващи, воглаве с Негово Светейшество Патриарха на БПЦ Неофит и председателя на Народното събрание Михаил Михов, сведоха глави пред Род и Родина, пред Вярата и Доброто, пред Мира и Човечността в благоговение към Видинския Митрополит.

Магистър Стефан Николов, чрез Православното духовно войнство на рицарите от Ордена „Св. Равноапостолен цар Борис- Михаил Покръстител”, връчи в знак на преклонение и почит към своя духовен баща живописен портрет на НВП Митрополит Дометиан.

За своя юбилей, обичаният мирополит получи поздравителни адреси от Русия и Румъния, чиито Йерарси лично изразиха своето отношение към юбиляра. Поздрави и дарове поднесоха десетки представители на държавното ръководство, на бизнеса, обществени и неправителствени организации, граждани и миряни.

В този обрулен от бедността и участта си край, ние – гости на Дядо Дометиан от цяла България, с удивление и възторг засвидетелствахме, почувствахме и видяхме жизнеността на вярата и измеренията на Българската православна църква, изразени от стотиците миряни и граждани към достопочтения премъдър и неподражаем в скромността си Божий служител, Стожер на духа ни и пример за национална гордост Митрополит Български.

НА МНОГАЯ ЛЕТА, ДЯДО!

Лазар Мурджев

на горе