КАУЗИ И ИДЕИ

Мемориал - Диктатура на Съвестта
Филм за Поибренския кръст

Мемориал - Диктатура на Съвестта

29 Октомври 2018

Инициативата на БРОД за България за овековечаване на тази безценна реликва на България, Православния свят и Славянството.

Държавната телевизия на Русия снима филм за Поибренския кръст.
Майсторът на документалното кино в съвременна Русия Алексей Денисов, главен редактор на телевизионен канал "История" и неговият елитен екип, бяха очаровани, както от символа - посочен от БРОД за България като дар от Бога - Знак за национално единение във Вярата и Олицетворение за Съвестта на нацията, така също и силно впечатлени и развълнувани от светинята на Панагюрци - Знамето на Райна Княгиня.

Алексей Григориевич, задълбочено, с висок професионализъм и без почивки проведе сценария по заснемане на филма и приветства с благодарност инициативата и усилията на Лазар Мурджев - председател на БРОД за България, за овековечаване на тази безценна реликва на България, Православния свят и Славянството. Денисов даде и висока оценка за всеотдадеността на кмета на Панагюрище Николай Белишки.

Искрена признателност БРОД за България изразявя към председателя на НД Русофили Николай Малинов, за подкрепата и съдействието, идеята за този символ на единението и вярата, да бъде отразена от такъв елитен екип и стане достояне на целия православен свят!
Нека филмът, да бъде и онзи БРОД към решението - този свещен знак да отъждестви националната съвест и заедно да го превърнем в Мемориал - Диктатура на Съвестта!

на горе