КАУЗИ И ИДЕИ

БРОД ЗА МИР
„Защо така обичаме да ненавиждаме Русия“

БРОД ЗА МИР

13 Септември 2019

VIII Национален дискусионен форум
15 септември 2019 г. /неделя/ • 11:00 часа • БТА /бул. Цариградско шосе 49/

Уважаеми съмишленици,
На 15 септември 2019 г. /неделя/, от 11:00 часа в БТА /бул. Цариградско шосе 49/,
ще се проведе
VIII Национален дискусионен форум

БРОД ЗА МИР
„Защо така обичаме да ненавиждаме Русия“

• „Не е необходимо задължително да се мрази Русия, за да се води диалог с нея“ – това е посланието на специалния гост във форума г-н Ги Меттан (Швейцария), което превръща в световен бестселър неговата книга „Запад-Русия: една хилядолетна война / Историята на русофобията от Карл Велики до Украинската криза“.
Авторът ще представи своя труд за първи път в България и ще насочи вниманието към политическата система на запад, глобалните медийни манипулатори и ще разкрие факти около своето изследване за зараждането и формирането на изкривените представи за Русия.
Ги Меттан е елитен журналист, президент и основател на „Presse Swiss“ (Швейцарския клуб на Пресата), председател на Швейцарско-руската търговско-промишлена палата, депутат и общественик (консерватор).

• VIII-мият Форум е с фокус към темата за мира и повишаване авторитета на България като миролюбива страна, независимо от действията на институциите, провокиращи гражданския мир. Ще бъде обърнато специално внимание на призива за обявяване на България за „Зона свободна от ядрени оръжия“ от председателят на Българския национален съвет за мир проф. Нако Стефанов.

• Експерти на Клуб „Сигурност“ ще дадат отговор на въпроса „Накъде?” в хаоса на асиметричната глобалност и поразена житейска цялост

• В резултат на проведените дискусии и генерирани позиции през годините, БРОД за България ще утвърди и в рамките на този форум стремежа към баланс на българското общество по пътя към единен национален процес за смяна, не модела на управление, а промяна модела на развитие на България като „национална кауза”.

VIII Национален дискусионен форум БРОД ЗА МИР се организира съвместно от
БРОД за България и Български национален съвет за мир.

 

13 септември 2019 г.
Лазар Мурджев
БРОД ЗА БЪЛГАРИЯ

на горе