ЗАД НОВИНИТЕ

ПОЗОРИЩЕ

ПОЗОРИЩЕ

03 Декември 2023

„...Някой, явно не си е пил лекарствата и като „послушното пуделче" подтичква покрай държавния секретар на САЩ, който се намира на хиляди километри от своята държавна граница, но дори и там, никога не би си позволил простотията, да отклони полет на външен министър от световна величина, та дори и „враг" – просто защото професията „дипломация" е изкуство за избрани. Това за Блинкен е политика, но нашите „памперси" – произведоха поредно позорище..."

Свободата е талант.
Може да имаш всичките богатства на света.
И всичката власт под слънцето.
И всичката слава и почести, и ордени даже.
Ако нямаш Свобода - нищо нямаш. Ти си никой.
И нищо.

Велислава Дърева

Омерзение е най-краткото обобщение на чувствата, които днес правят българите единни.

Всичко е унизено, духът - презрян. Невежеството е трамплин за лидерство и кариера, бездарието е на почит, безличието и предателството - на пиедестал. /Виж Велислава Дърева бр.10-12 сп. Сигурност/ Властта и парите, горди в своята евроатлантическа посредственост, разпродават държавното достолепие и сквернят олтара на народната памет. Родната святост превръщат в позорище... „Други сили имат интерес към нашата святост." Така се изрази наскоро НП Величкия Епископ Сионий и предопредели дългоочакваната, тежка, но вярна оценка на нашите православни йерарси за съдбата на националните ни духовни достойнства.

Народ без духовни водачи, сглобен в поредната корупционна схема на чужди интереси. Народ унизен, опростачен, обезверен и ограбен се влачи след бездуховници – заливан от чалга, футболни платени /нарко/ агитки, програмирани погроми и проектирани „свише" сблъсъци с полицията в центъра на София... Народ – ощетен от безскрупулно наложени медийни рамки и програмиран произвол. Народ без морални авторитети, защото всичко неморално е превъплътено от националните политически елити в „достойнство" в „норма за просперитет".
Народ без памет и пример за нормалност. Заличени критерии, идеология, ценности... Целият партиен небосклон под геополитическа диктовка събра „всичко безпринципно" в „СГЛОБКА" /глутница слуги, само провъзгласили се за пророци/, която гарантира ликвидацията на националните интереси. Заличаване!
Сравниха това „образувание" с Ковида – сглобиха в едно посолство „вредно Квазимодо", в което всички са продажници, предатели и престъпници, обречени на национално презрение. 85% от нас – българите, не сме гласували за „тях"!!! Това „Позорище" ли е лицето на България?! Някаква „кифла" /евтина закуска/, живееща десетилетия извън България, омъжена достойно за възможно най-големият „конфликт на интереси" за националния ни суверенитет и сигурност, инсталирана като външен министър и бъдещ премиер.., решава /от наше име – тези 85%българи/, че няма да присъства и да чуе /на среща на ОССЕ в отцепената българска национална светиня Македония/ – какво казва външният министър на Русия?! Страна с която имаме обща граница и обща история от хилядолетия и от която зависи войната в „задния ни двор"?! Външен министър, който може да й бъде баща – дипломат от кариерата, ерудит и световен фактор.?! Някой явно не си е пил лекарствата и като „послушното пуделче" подтичква покрай държавния секретар на САЩ, който се намира на хиляди километри от своята държавна граница, но дори и там, никога не би си позволил простотията, да отклони полет на външен министър от световна величина, та дори и „враг" – просто защото професията „дипломация" е изкуство за избрани. Това за Блинкен е политика, но нашите „памперси" – произведоха поредно позорище...  

След цял океан унижения, кръв, геноцид.., след 500 години робство, България се връща на картата на света – тогава /1878 г./ чрез „величествено“ триединство – революционери, учени, духовници и Русия.
Днес /осъзнато или не/ – отново сме на този рубеж.

Какво ни е създало и съхранило като нация, като народ..?
Азбуката и Вярата, Знанието и Духовността. 
Това е нашата национална идентичност, нашите Устои, нашата същност – основното градиво на българския народ.

Това е съзнание за Държавност!
„Държавност" преди държавата!

Днес, Българската държава е заличена от световната карта!

Христо Ботев казва – „поробеният български народ няма парламент, неговият парламент е публицистиката, свободното слово на свободния дух". Много по-късно, в друго време и в друга епоха, четем същото от Йосиф Хербст: „Истинският, постоянно действащият парламент на едно общество, това е неговата публицистика”.
Това е и нашата изначална мисия днес. Каузата на списание „Сигурност" /вече повече от 10 години/ – да бъдем парламента на обществената справедливост, да опазим „Държавата на духа" от ликвидация..! 

Откраднаха ни Македония!
Откраднаха ни България!
Децата ни откраднаха!
Откраднаха ни живота!

Затова, нека се идентифицираме извън „Сглобката" и позорището на чуждицата „Габриел".

Това е нашата Родина..! Това е нашата Земя!

   Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без разрешение от редакцията на БРОД за България

на горе