БОДЕ.BG

Русия боде.bg

Русия боде.bg
Aвтор:  Мария Точкова

15 Ноември 2022

Толкова ли е страшно за споменем, че Русия ни е освободила от турско робство. 

УВАЖАЕМА Г-ЖО АНКОВА,

Гледах и не вярвах на очите си. Нито една българска телевизия не отрази това грандиозно събитие на 5-ти септември 2015г. – събора на „Приятелите на Русия” на яз. Копринка. И това се случва в „демократична” България, където има „свобода на словото”.

Защо, Г-жо Анкова, поне с едно изречение не съобщихте, че на 5-ти септември край яз. Копринка имаше събор на „Приятелите на Русия”, на който присъствуваха над 10 000 души. Нима 10 хиляди българи, които не са принудени на сила да дойдат на Копринка, на които не им е платено да викат: „Русия! Русия!” са нищо за нашите медии, особено за Българската национална телевизия? Защо БНТ дори с една дума не съобщи, че в България се е случило нещо хубаво, че там хората, които бяха работили заедно в Коми, които бяха учили в СССР, които си бяха довели съпруги или съпрузи от там не значеха нищо за Вас?

Нима бяха по-важни само бежанците и мигрантите? Не че тази тема не е важна. Тя дори е страшна за по-нататъшното наше оцеляване, като православен народ. Дори е страшно да си помислиш под чий грозен сценарий се извършва всичко това. Но ако няма такива събития, като Копринка, ще имаме ли сили и кураж да се преборим с това, което ни се случва сега? Още повече, че нямаме армия, нямаме икономика, нямаме достатъчно българчета. Оставя ни само Вярата. Ако загубим и нея, какво ни очаква?

Толкова ли е страшно, Г-жо Анкова да споменем името Русия? Толкова ли е страшно Г-н Президент, да споменем, че Русия ни е освободила от турско робство, а не само опълченците. Не че е станало без жертвоготовността и жертвоприношението на 12-те хиляди опълченци. Но къде са 200-те хиляди руснаци, които умираха заедно с нашите опълченци?

Г-жо Анкова, аз съм съвестен данъкоплатец и част от вашите заплати са от внесените от мен данъци. Така че аз искам, дали Вие желаете или не, да получавам информации, които мен ме интересуват. А мен ме интересува какво се случи на Копринка.

Вие сте национална телевизия и сте длъжни дали го харесвате или не да отразите това събитие, а не да изпълнявате командите на чужди посолства. Нима тези „командири” не разбраха, че и малкото хора, които вярваха в тях, са дълбоко потресени и оскърбени.

Може би не отразихте събитието, по заповед на някои партии, чийто представители бяха освиркани? Но това стана от около 10-тина души. За тази срамна постъпка не разбраха дори хората, които присъстваха там. Но сега цяла България разбра, че в страната ни има жестока цензура.

И малко смешно и много тъжно за съжаление.

Моля Ви, Г-жо Анкова, пощадете самочувствието ни на българи, на хора, които все още имат някакво чувство, че са народ.

С уважение и вяра във Вас, че ще промените нещо в БНТ и че освен Америка, на Земята съществуват и други велики народи.

07.09.2015г.

Мария Точкова

Председател на ОбС на

Отечествения съюз

Гр. Любимец

на горе