БОДЕ.BG

Цирк дойде в града

Цирк дойде в града
Aвтор:  Владимир Тупавичаров
Снимка: twitter.com
13 Февруари 2023

"Пак е петък, икиндия, време за ракия. Не ми е силна поезията, но е искрена. 
Цирк дойде в града - Зеленият идиот пристигна в Брюксел. Макрон се скъса да го опипва, Шолц обърка протокола от радост, публиката аплодира на крака, ще си кажеш не Европарламент, а Върховна рада. Евреите имат пословица: ако държиш в един зимник черен хайвер и кисело зеле, хайверът се вмирисва на зеле, а не обратното. Българите са по - лаконични: ако смесиш кофа мармалад с кофа лайна, получаваш две кофи лайна.
 Подобен цирк и в Американския сенат. На Дедо или му спряха хапчетата, или му смениха терапията, но беше див, като кантонерски петел. Вика, тропа по катедрата, гледа лошо. Четири пъти спомена Путин, веднъж Си Дзинпин и нито веднъж Русия. Видимо подобрение, миналата година говори само за Вовата, около 40 пъти го спомена. Публиката също като Европарламента намирисваше на кисело зеле - една жена си стоеше с палтото, друг чичак с шапката, а една сенаторка влачеше балон да подсеща Дедо за скорошния инцидент с китайския балон. По време на речта половината свиркаха, другата половина пляскаха, единство, творчество и красота, както казваха по нашите конгреси. Накрая отсякоха -  ще подкрепяме Бандерия с пари и оръжие, докато е нужно! Какво е нужно, на кого е нужно, не навлязоха в подробности.
 Кметицата на Париж изтърси, че руснаци и белоруси могат да участват на Олимпиадата, само като бежанци. Кметуването не е женска работа, софиянци са ми свидетели. След нея шефът на френския олимпийски комитет говори дълго и мазно, но смисълът беше "Мани я тая".
 Америкаският журналист Сеймур Хърш написа статия, в която твърди, че САЩ са взривили Северен поток 2 в сътрудничество с Норвегия. Пичът е носител на Пулицър и може да му се вярва. Краварите мълчаха два дни, а после дадоха краткък, нервен и неясен отговор. Руснаците вече я преглътнаха тая жаба, но немците загубиха много пари, а китайците настояват за разследване и съд над виновните. А някои американци взеха да се питат, ами ако ни ударят по спътниците? И веднага тарикатът Илон Мъск ограничи мрежата си така, че да не може да работи с бандеровските дронове. Разправя, че от хуманност, но всъщност рашките са го заплашили. Вероятно умнокрасивите ще кажат, да бе, ватенките ще уплашат Мъск! Факт, уплашил се е.
 Отново беше публикувано видео, в което укронацисти разстрелват вързани пленници. Руснаците обещават изпълнителите на разстрела да бъдат открити и наказани, склонен съм да им вярвам и не ми се мисли какво се крие зад думата "наказани".
 Изключително приятно съм изненадан от Президент Румен Радев. Малко бях разочарован, като довлече Продължаваме Проституцията, но човекът се извини. Сега заема уравновесена и ясна позиция относно ядрената ни енергетика, въпреки воя на либералните помияри. Впрочем, щом те вият, значи постъпва правилно. Скоро не бях чувал някой да защитава български интереси и то така твърдо. 
 Алкохоликът Жопез Варел май е на заплата към Кремъл. Всяко негово изказване е удар по запада и в услуга на руснаците. Оня ден обясняваше, че в Русия има медии и структури, които работят за Европа и получават пари за това. С един куршум два заека - признава, че там има свобода на словото и тия хора са продажни. В същия момент висш укрочиновник каза, че са изгорили 11 млн. руски книги. Книги!
 Ще спирам, че се разгорещявам а водката изстина. Светът бавно се връща към нормалността, просто трябва да изтърпим. Наздраве и умната!"

Източнек: facebook.com

на горе