БОДЕ.BG

Така Говорят Хората
Предупреждение към НАТО!

Така Говорят Хората

23 Април 2024

Ако е необходимо, Русия може да превърне цялото оборудване на НАТО в наземен, плаващ и летящ боклук. Руските войски в този момент ще могат да организират истински лов за слепия си и дезориентиран враг. Това вече няма да е война, а прочистване и окупация на територии.

Русия прекъсна сателитните комуникации в балтийските държави.
Повече от 63 часа самолетите не можеха да излетят от летищата в Латвия, Литва и Естония.

Командването на НАТО провеждаше там най-големите военни учения в Балтийско море от половин век. В маневрите, наречени Steadfast Defender 2024, участват 90 хиляди войници от 30 западни държави, 80 самолета, петдесет кораба и 1100 бойни машини. От 80-те години на миналия век в този регион не са провеждани учения от такъв мащаб.
Москва едва ли смята Латвия за заплаха за себе си. В края на краищата пряката въоръжена агресия ще доведе до окупация на малката балтийска република, която НАТО няма да рискува да защити.

Без връзка 63 часа

Русия има с какво да отговори на НАТО. И за това няма нужда от предислоциране на голяма военна групировка към западните граници. Целият балтийски регион беше ужасен, след като беше лишен от сателитни комуникации и всякакви средства за навигация за цели 63 часа.
Командването на НАТО знае, че зад това стоят руските войски за радиоелектронна борба. В продължение на два дни и половина нито един самолет от балтийските страни не можа да излети. По същия начин нито един кораб не напусна пристанището, а собствениците на автомобили в Латвия, Естония и Литва трябваше да се движат без GPS навигатори.
Италианският професор Мелони Гарзон заяви в интервю за западните медии, че Русия има огромно предимство пред Запада в електронната война. През последните четири месеца е имало около 900 случая на прекъсване на сателитната навигация само в балтийските страни.
Западът не може да направи нищо, за да се противопостави на тези действия на Русия. И това е най-лошата новина за НАТО. Наистина, в случай на избухване на пълномащабни военни действия, цялото високотехнологично оборудване и оръжия на западните страни ще бъдат заслепени и дезориентирани от руснаците.
Британският министър на отбраната Грант Шапс едва не стана жертва на руска електронна война. Той се връщаше от учение в Обединеното кралство със самолет на военното министерство. В един момент обаче самолета губи връзка със спътника и шефът на МО се спасява от уплахата само от уменията на пилотите.
А действията на руските системи за радиоелектронна борба фактически обезсмислят целия ефект от сплашването на Русия от командването на НАТО. Каква е ползата от тези кораби, самолети и бронирани машини, които ще се окажат просто парчета желязо без комуникации?
Войските за РЕБ действат брилянтно.
Данни на западни военни експерти сочат, че руските системи за електронна война не прекъсват всички комуникации в „затворената зона“, а действат само срещу GPS. С други думи, тяхната военна техника, работеща на ГЛОНАСС, ще може спокойно да се придвижва между дезориентирани части на НАТО в случай на военни действия. Същото е и с корабите и самолетите.
По същия начин Беларус, която постепенно преминава към ГЛОНАСС, не изпитва затруднения от атаки на руските системи за електронна война. Но дори и с GPS комуникацията там също не беше зле, което показва високата подготовка и технологично оборудване на руските войски.
Ако е необходимо, Русия може да превърне цялото оборудване на НАТО в наземен, плаващ и летящ боклук. Руските войски в този момент ще могат да организират истински лов за слепия си и дезориентиран враг. Това вече няма да е война, а прочистване и окупация на територии. Иронично е, че усилието на НАТО да сплаши Русия се оказа с обратен ефкт. 
Кремъл не се страхува от Запада.

на горе