БОДЕ.BG

Така Говорят Хората

 Така Говорят Хората
Aвтор:  Вълчан Вълчанов

16 Юни 2024

Господин Соловев,

Гледам вашето предаване редовно и редовно, с повод и без повод слушам обиди за България и българския народ. „Братушки нас опять предали“ и други по обидни изрази.

Хайде да поговорим, макар и задочно кой кого предаде.

Да започнем по отдалече. През 1944 година съветската армия дойде в България и Съветския Съюз установи у нас комунистически режим. И 45 години България се развиваше, достигна огромни успехи във всички сфери на живота.  Това стана с огромната помощ на Съветския Съюз. Много от нас го  знаят и помнят. Заедно с положителното, от СССР идваха и много негативни неща. Особено в първите години след 9 септември 1944 година. Един малък пример е преследванията на „врага с партиен билет“ Моят баща, партизанин от антифашистката съпротива в България бе преследван и тормозен като „турски шпионин„ 

Имаше и множество други безобразия които ни се налагаха от СССР, но това далеч не беше най важното. А важното беше, че България се развиваше бурно. От бедна аграрна страна стана държава със силна индустрия, селско стопанство, мощна армия, високо качествена образователна система, безплатно здравеопазване. Ние имахме огромни за нашите мащаби успехи в областта на културата и спорта. Имахме електроника, фармацевтична индустрия, космически технологии, имахме космонавт! През 1989 година България беше на 26 място в света по степен на обществено икономическо развитие.

И тогава дойде парвенюто, подкалбучник, Горбачов!

И се започна вашата велика „перестройка“- слово блудство, предателство, подлост  и волунтаризъм. Много примери мога да дам за това как вие разрушавахте създадените с десетилетия икономически връзки, как Горбачов ругаеше Тодор Живков, който не бе съгласен с неговата безумна политика, и как накрая организира, с помощта на КГБ свалянето му от власт.

Накратко: ВИЕ НИ ПРЕДАДОХТЕ! Предадохте не само нас. Предадохте всичките си приятели и съюзници. Тези, които обичаха СССР, обичаха Русия и ви вярваха! Горбачов и пияницата Елцин  ни подариха, дори не ни продадоха на САЩ.

Те предадоха дори своите руснаци, живеещи извън новата „суверенна“ Русия!

А черешката на тортата – „Комунизмът е победен. Бог да благослови Америка“. Кой патетично го каза пред американските конгресмени? Не беше Тодор Живков, нали?

Как мислите, ние, обичащите и вярващи на Русия възприемахме това?

А след това дойдоха вашите нови приятели – американците. Хора прагматични, работещи системно, планомерно, последователно, с една цел – да ни направят свой подчинен сателит. Сателит, който да бъде употребен срещу Русия. Това беше целта им от първия ден в който стъпиха в България. Докато Горбачов и Елцин още се прегръщаха и целуваха с тях.

Някого другарите американци купиха (евтино), някого вербуваха, някого наплашиха, и овладяха политическата върхушка, медиите и специалните служби. И резултатът след 30 години е налице. 30 години! Едно цяло поколение бе промито и възпитано в идеалите на западната “демокрация“

А Русия през това време къде беше?! Както пееше Валя Толкунова „Где ти раньше бил“?

Сега, когато ругаете България, вгледайте се във вашето общество. Русия е страна на велики герои и велики предатели. Опитвате се да се освободите от икономическата, технологична и финансова зависимост на запада, добре, браво. А от културната зависимост? Гледам вашите предавания, в които радетели за суверенна Русия употребяват „мейн стриим“, „спиич“, „месидж“ и други „изконно“ руски думи!? Свършиха ли думите във великия руски език? А какви филми се показват у вас?

 За вашата художествено – творческа „интелигенция“ може дълго и прискърбно да се говори. Последната гола тусовка, възмутила част от обществото, е показателен пример. Със специалната военна операция започна (може би) някакъв оздравителен процес, но резултатът (ако го има) ще дойде след години.

Толкова, накратко за това кой-кого предаде.

Такие дела, както казва уважаемият господин Сергей Михеев.

на горе