ТАБУ

Украйна - под ръководство на Британските специални служби

Украйна - под ръководство на Британските специални служби
Aвтор:  Из...Мрежата 

19 Април 2022

И офицери от контраразузнаването, и неонацисти са участвали в елиминирането на неблагонадеждните хора. Телата са били откарани в гората край Ирпен, за да ги представят като жертви на военни действия в бъдеще. Когато идва заповедта от Поклад, “Боцманът” прибира телата и ги докарва в Буча, като стъкмява уж предишен масов гроб, останал след руските войски. Освен това “Боцманът” инструктира да стрелят по цивилните на Буча, за да създадат картинката и да оставят труповете по пътя

Бившият министър-председател на Украйна Николай Азаров, заяви: „След като Зеленски дойде на власт, Украйна беше дадена, така да се каже, под ръководството на британските специални служби. Ми-6 се е заело много тясно, много сериозно. Уникален случай в световната практика са преговори, когато президентът на независима държава, по време на посещение в Лондон, в Англия, отиде в щаба на Ми-6, имаше закрита частна среща с шефа на британското разузнаване. Между другото, никой не е поискал обяснение. Британците много внимателно охраняват Украйна."

И на следващия ден, на 12 април, по същата тема, но в по-широк аспект, сайтът “Волтер” публикува статия на известния френски журналист Тиери Мейсан „Връзката на МИ-6 и ЦРУ с бандеровците“.

Повтаряйки добре известни факти, Тиери Мейсан припомня, че тази връзка е установена веднага след края на Втората световна война. През 2007 г. ЦРУ организира конгрес в Тернопол, Украйна, за да събере европейски неонацисти и джихадисти от Близкия изток, за да формират “Антиимпериалистически фронт”. В конгреса участваха организации от Литва, Полша, Украйна, както и ислямисти от Крим, Адигея, Дагестан, Ингушетия, Кабардино-Балкария, Карачаево-Черкесия, Осетия и Чечения. Доку Умаров, самопровъзгласилият се емир на забранената в Русия „Ичкерия“, която ООН смята за филиал на „Ал Кайда“, изпрати приветствен адрес до конгреса. Председател на Антиимпериалистическия фронт стана Дмитрий Ярош, който заедно с Андрей Билецки създаде “Десен сектор”, а след това и “Азов”. Впоследствие, пише Тиери Мейсан, инструкторите на НАТО научиха в Полша бойците на Ярош как да водят улични битки.

За осемте години след Февруарския държавен преврат през 2014 г., извършен с активното участие на бойците на Ярош, редиците на украинските неонацисти се умножиха. Германия и Франция, гарантите на Минските споразумения, безучастно гледаха на случващото се, ООН също си затваряше очите за това.

От ноември 2021 г. Ярош е съветник на началника на Генералния щаб на ВСУ генерал Залужни. Тиери Мейсан твърди, че назначаването на Ярош е станало по настояване на Виктория Нюланд, което е напълно възможно предвид начина, по който работи системата за външно управление на Украйна, която стана по-силна през последните осем години. Днес неонацистите-бандеровци набират наемници от Канада, Франция, Германия, Полша, Великобритания, САЩ, както и кадети от военните академии на тези страни.

Към това можем да добавим някои подробности, свързани с организацията на провокацията в Буча. Олег Царев, бивш депутат от Върховната Рада, казва: „Самото „събитие“ е замислено от Ми-6. Командването от британските съветници дойде при началника на отдела за контраразузнаване на СБУ Александър Поклад. Поклад препратил заповедта на “Боцмана”. “Боцманът” е Сергей Коротких, неонацист, убиец и доларов милионер. Аваков създаде специално за него Дирекция за защита на стратегическите обекти, където назначи него и 1500 от неговите бойци. Провокацията в Буча решава два проблема. Първата задача е обезвреждането на телата. Малко преди началото на военната кампания написах, че във всеки регион и град на Украйна са съставени списъци за ликвидиране на нежеланите лица в случай на военен сблъсък с Русия. В Киев този списък е особено обширен. И офицери от контраразузнаването, и неонацисти са участвали в елиминирането на неблагонадеждните хора. Телата са били откарани в гората край Ирпен, за да ги представят като жертви на военни действия в бъдеще. Когато идва заповедта от Поклад, “Боцманът” прибира телата и ги докарва в Буча, като стъкмява уж предишен масов гроб, останал след руските войски. Освен това “Боцманът” инструктира да стрелят по цивилните на Буча, за да създадат картинката и да оставят труповете по пътя ".

Източник: pogled.info

на горе