ТАБУ

Срещата Сергей Лавров - Николай Малинов и Вярата на българите.

Срещата Сергей Лавров - Николай Малинов и Вярата на българите.

12 Септември 2022

Няма по-подходящ момент от сегашния, за да се демонстрира волята на народната дипломация за международна съпричастност с Русия.
/Н. Малинов/

Председателят на НД „Русофили“ и политическа партия „Русофили за възраждане на отечеството“ Николай Малинов участва днес в  Москва в събитие в памет на Свети благоверен княз Александър Невски.  На територията на Министерството на външните работи на Русия, на площад  „Смоленская-Сенная“, бе открит бюст на Александър Невски, на когото Русия посвещава днешния Ден за памет.

„Александър Невски е изиграл съдбоносна роля за съхраняването на руската държавност, за консолидирането на нашия народ пред лицето на външните опасности, за опазването на неговата културна и религиозна самобитност и за укрепване на православието – най-важното обединяващо начало“, каза в своята реч при откриването министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

„Александър Невски отново ни припомня: Русия не може да бъде покорена“ – под това заглавие пък отрази събитието телевизия „Царьград“. „С този забележителен руски герой мнозинството от нас асоциират самата руска държава, отбеляза в словото си Константин Малофеев, председател на Съвета на директорите на телевизията, помогнал също и за осъществяването на идеята за паметника.

В хода на събитието Сергей Лавров разговаря с Николай Малинов, като основната тема на разговора им беше идеята за създаване на Международно русофилско движение. Малинов запозна министър Лавров с напредъка в подготвителната работата. Няма по-подходящ  момент от сегашния, за да се демонстрира волята на народната дипломация за международна съпричастност с Русия, аргументира позицията си председателят на „Русофили“.

Министър Лавров изрази подкрепа за създаването на международно движение на русофилите и пожела на неговите инициатори и организатори силен дух и смелост в начинанието. „Радвам се, че сте на свобода!“, бяха първите думи на Лавров в разговора му с Николай Малинов.

Тема Русия

на горе