ТАБУ

ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ СА В ОСНОВАТА НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ?
/ВИДЕО/

ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ СА В ОСНОВАТА НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ?
Aвтор:  Иван Тренев

29 Септември 2023

ИМА ЛИ ЗАГОВОР СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ? КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА „НЕБЕСНИЯТ ЙЕРУСАЛИМ“ И КАКВА Е ВРЪЗКАТА МУ С УКРАЙНА И БЪЛГАРИЯ? КОЙ СТОИ ЗАД ВСИЧКО?

Говорейки за заговор срещу българите, трябва да имаме предвид някои важни подробности за нашия произход. Необходимо е да сме запознати, за да може да си отговорим на въпросите защо на България не се дава право вече 600 години да бъде равна с всички европейски народи и защо за последните 140 години границите на България са разпокъсвани няколко пъти, с опит да бъдем заличени.

В този контекст е редно да споменем понятието българи и изречението „Българите са в основата на човешката цивилизация“ – думи, изречени от Шарл дьо Гол, Франсоа Митеран, Карло Монти, Лорънс Игълбъргър, акад. Дмитрий Лихачов и много други, които безапелационно твърдят, че ние – българите, сме в основата на човешката цивилизация. Твърдението е, че българите са в основата на човешката цивилизация, както и това, че съществуват още със сформирането на първите социални общности в света, а това засега в историята се фиксира по общо приета рамка на 10 000 години пр. Р. Хр.Затова нямаме съмнение, че тези първи социокултурни общности се създават на изконни български територии. В подкрепа на това твърдение е достатъчно да споменем Варненския енеолитен некропол, известен с най-ранното технологично обработено злато в света. Този некропол отразява и най-ранните социоикономически, социокултурни взаимоотношения. В тази връзка може да се каже, че не само обработката на златото, но и обработката на други метали се дължи именно на творческия гений на древните българи. Затова не става дума само за Варненския некропол, но и за праисторическо селище и некропол Дуранкулак (общ. Шабла, област Добрич) и за други открития, които са на територията на днешна България като тези, близо до Панагюрище.

Съществуват достатъчно археологични данни, които безапелационно доказват, че на български територии се е формирала човешката цивилизация. В последните години беше открит един много ценен археологичен паметник в Шумерия, на територията на днешната Иранска република. Това е релефно керамично изображение на първата карта на света датирана отпреди 2000 години пр. Р. Хр., където е написано, че ние (древните перси) произлизаме от района на планината Хемус (Стара планина), Балкана (2000 г. пр. Р. Хр.) Това означава, че така наречените „гети“, за които е известно, че са населявали сегашните наши територии, включително тези, намиращи се отвъд Дунава, се преселват в тази посока.

Преди повече от 6000 години, поради промяната на природоклиматичните условия, една част от тези гетски племена се преселват в Мала Азия. Там те са известни под името хати. Друга част от тези гети се заселват в териториите на Долен и Горен Нил, а една част отиват и се преселват на територии в долните течение на реките Тигър и Ефрат. Там те създават т.нар. Хетска държава (ок. 1350 – 1300 пр. Р. Хр.) Преди това гетите (хетите) създават древните държави Шумер (4500 – 1900 пр. Р. Хр.) и Акад (2334 г. пр. Р. Хр. – 2 154 г. пр. Р. Хр.). Поради вътрешно политико икономически борби част от хетите преминават Кавказките планини и се разселват в районите на Черно, Азовско, Каспийско и Аралско морета. Там те стават известни под името „готи“.

Трябва да се знае, че наименованието „българи“ през IV хил. пр. Р. Хр., а и сравнително по-късно, се е от насяло за цялото население, което е обитавало районите на днешна Европа до Карпатите и Предна Азия. В китайски хроники се говори за древните българи („Боо или Боолъ“), които са датирани от 2137 г. пр. Р. Хр. В тези хроники се говори за държавата на българите и за техния предводител Само Шабо или Шамо, а самите тогавашни древни българи са били наричани самнити. Наименованието самнити се запазва за някои племена в Северна Италия и Средна Европа. Дори за кратко време през Средновековието съществува такава държава, която се нарича Само. Но в Тибет изчезналата държава на древните българи (самнити) е известна под името Шамбала, което означава българите под предводителството на Само (Шамо). От названието на древните българи самнити произлиза и т.нар. санскрит език, за който и Георги Стойков Раковски пише за самокритски език („бащата на всички езици“).
В древни арабски хроники (датирани от 1000 пр. Р. Хр.), наименованието българи, отнасящо се за цялото население в тогавашна Европа и предна Азия, е известно като „Ас борч“ или „Ас бурдж.

Следователно през този период не са съществували други етнични общности, освен тази на българите, тоест известните много по-късно племена: германи, брити, французи, балти и др. Дотогава се наричат и са наричани болгари или булгари. Много по-късно се появяват етруски, руси (росомани), словени и др. Казвайки, че българите са в основата на цивилизацията, трябва да се разбира, че става дума за население, което се е формирало преди 3000 – 4000 г. пр. Р. Хр., като племенна общност. Това население създава единна култура, единна икономическа система, писменост и език. Тогава се сформират и първите форми на военноадминистративно управление. През тази епоха се извършва и консолидация на различните религиозно-езически култове и се поставят основите на монотеизма. Първият монотеистичен култ е този на т.нар. бог Залмоксис. В този смисъл трябва да се изтъкне, че всички европейски народи са потомци на най-древните българи, а ние – сегашните българи, сме преки носители на културно-историческото наследство на тези древни българи. Ето защо може да се каже, че днешна България е генната банка по отношение културните традиции и ценности на човешката цивилизация.

Затова можем да сме сигурни, че заговорът срещу българите е в действие и никога не е спирал през последните поне 600 години. След 1989 г. бяха внедрени въшни неправителствени организации като „Отворено общество” на Джордж Сорос, което за 34 години успя да унищожи не само националната сигурност на България, разби и ядката на българската семейната среда, ценностната система на младите, а от 10 милиона българи сега сме 4 милиона и половина. Планът е подготвян за Европа и Съветския съюз, както и за подготовка на всички европейски народи за нов световен ред. В подкрепа на написаното дотук ще цитирам част от доклада на първия директор на ЦРУ Алън Фостър Дълес от 24 февруари 1945 г. в чиято стратегия той поставя задачата за контрол над всяко едно човешко същество:

 • „Измама и оглупяване на хората от социалистическите страни“
 • „Ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви“
 • „Литературата, театрите и киното ще изобразяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти.“
 • „Ние ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството… към каквато и да е безнравственост.“
 • „В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия… ще съдействаме за безпринципността на чиновниците и рушветчийството.“
 • „Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел, честността и почтеността ще се осмиват.“
 • „Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството, наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът, враждебността между народите… всичко това ще култивираме най-ловко и незабелязано и то ще разцъфне с кичести цветове.“
 • „Главният залог ще бъде върху младежта. Ще започнем да я разлагаме и развращаваме, ще я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ще предизвикаме ерозия и развращаване на младежта.“

По всичко личи, че планът на Алън Дълес и „КУКЛОВОДИТЕ“ е почти изпълнен, но ние като българи нямаме никакво право да предаваме нашите предци, които оставиха костите си, за да ни има днес. Те се бореха за своето и ние сме длъжни да се борим днес. НИЕ ТРЯБВА ДА ОЦЕЛЕЕМ, КОЙТО И ДА Е ВИНОВЕН, ЗАЩОТО СМЕ БЪЛГАРИ – ПЪРВИТЕ!

Военният конфликт днес в Украйна е последната фаза на един сериозно замислен план преди Втората Световна Война. След като в земите на днешна Украйна не бе осъществена задачата да бъде създаден Израел, фамилиите РОКФЕЛЕР (промишлен капитал) И РОТШИЛД (финансов капитал) създават нов геополитически проект за преместване на голяма част от евреите от Израел в земите на днешна Украйна и Балканския полуостров. Планът се нарича „НЕБЕСЕН ЙЕРУСАЛИМ” ИЛИ „НОВА ХАЗАРИЯ”. Необходимо е да се припомни на българските политици, политически анализатори, журналисти и на българския народ, че в Украйна се намират земите на Стара Велика България, където и до днес живеят асимилирани милиони българи, а на другите българи в околностите не им се дава право да се нарекат публично Българи.

За модела на управление „Небесен Йерусалим” се заговори публично преди няколко години от партията „Велика Украйна“ с председател Игорь Витальевич Гекко (евреин). През 1991-92 г. е получил финансово образование в Русия и в САЩ. Той е „човек” на фамилията Ротшилд.
В последните години Игор Беркут е познат като основател на партията „Велика Украйна“, регистрирана на 15 септември 2006 г. Според запознатите с политическия живот в страната тя е създадена да обслужва интересите на Виктор Медведчук, Юлия Тимошенко и Давид Жвания. Известно е, че партията е регистрирала 12 печатни издания само за един ден. Основният програмен документ на партията е „Манифестът на Велика Украйна“, който съдържа няколко основни положения, които ръководят нейната дейност. Представяме ви и циничното изказване на Игорь Беркут от 9.11.2011г.:

„Всички днешни думи за възможна революция в Украйна са абсолютна глупост. Можем да очакваме само малки, безсмислени, дори отчаяни бунтове, които лесно ще бъдат потушени от властите – все пак украинците не се бунтуват за идея, а се бунтуват за облаги. Днес в Украйна не може да се развие революционна ситуация, защото украинците имат различна представа за това срещу кого трябва да бъде насочена революцията: едни виждат „бандата в Донецк“, други виждат „промоскалските кацапи“, трети виждат „бандеровците“. Докато обществото в Украйна е разделено на принципа „приятел или враг“, този маркер е много по-важен от всеки друг. Украинците нямат и не могат да имат обединяващ общ враг или общ герой. Но Украйна може да бъде обединена от този, който отдава почит по назидателен начин и на двамата, и на третия, и от когото няма да произлезе от никого. Когато на власт дойде такъв просветен добър демократичен диктатор, който е решен да промени този убийствен и негативен начин на страната, той ще бъде принуден да се откаже от всички изкушения и да започне истинска война. Защото такъв герой и хората, които чакат появата му ще го последват, ще се сблъскат със сериозна опозиция от системата. Но не можете да се откажете. Ще трябва да отидете до края.“

Той е „официален автор“ на идеята за прехвърляне на голяма част от Украйна на евреите, както и земите на Балканите също!
Проектът „Небесният Йерусалим“ (също Нов Йерусалим, Израел 2.0, Нов Израел) е дългосрочен, а условията му се определят от Борда на благодетелите. Времето е описано до 2049 г. и дори след 2060 г. До края на 2029 г. около 5 – 7 милиона от евреите трябва да пристигнат в „Новата родина“ за изграждането на Нов Йерусалим. Още преди години министър-председателят на Израел Б. Нетаняху обсъди организацията на презаселването и заселването на евреи, както и възможната икономическа и политическа помощ за изпълнението на проекта, с настоящия министър-председател на Украйна В. Гройсман, министър-председателят на Руската федерация Д. А. Медведев, старши съветника на президента на САЩ Доналд Тръмп и член на влиятелната еврейска организация Хабад Любавич Джаред Кушнер. Официалното обявяване на проекта „Нов Йерусалим“ е планирано да бъде направено след приемането на Закона за децентрализацията на Украйна през 2021 – 2022 г.

Изпълнителният директор на проекта (Игор Биркут) говори по следния начин:

„Основата (финансова) е положена от божественото провидение. Днес всеки ден по 2-3 милиардери заминават за онзи свят. Ако оставят цялото наследство на роднините си, това ще им навреди. Те могат да дарят пари за проекта. Помощ се очаква и от милиардерите на Казахстан, Русия и много други страни. Това ще бъде помощ от Русия, Германия, Европейската централна банка, Банката на Англия, Дома на Ротшилд, САЩ, от стотици семейни фондове, от Холивуд, от Apple, Facebook, Google.“

„Благодарение на Крим ние можем безнаказано да бомбардираме от Небесния Ерусалим всяка държава, която действа от антисемитски или антиизраелски позиции… Дори Турция да забрани преминаването на ракети над нейна територия, тогава ще бъде нанесен и ядрен удар…“

Въпреки мащаба на проекта и неговата съгласуваност с високопоставени лица (Б. Нетаняху, Д. А. Медведев, В. Гройсман, Джаред Кушнер, Лешек Балцерович), той не се отразява нито в световната, нито дори в местната украинска преса (на централни канали). Изключение е направила израелската преса. Вторият хазарски военен преврат е извършен през 1993 г. в Москва, когато еврейските екстремисти, които извършват крайни форми на икономическа трансформация, поемат изпълнителната власт, ръководните позиции в партиите, включително опозиционните, властта над масовото население, медиите и банковата система.

Фактическото унищожаване на СССР – социалистическата империя, изградена от Сталин (евреин по произход) – също започна много преди „Беловежкия преврат“ от 1991 г., а именно през 1986 г. с кошмарните събития в атомната електроцентрала в Чернобил. Там бе извършен саботаж и ядрена катастрофа от агенти на Хабад (една от най-големите хасидски групи и еврейски религиозни организации в света). Имената на финансистите, платили за „разчистването на територията“ преди Втората Хазария, са ни добре известни: „Шиф, Варбург и компания“.
Важно допълнение е, че латинската буква „Z”, обозначавана по руската военна техника и по униформите на руските войници означава “Сион” или тук командва “Сион”. Орденът на Сион, който твърди, че ще върне “законните” права на потомците на Иисус Христос.

ПРЕДСТАВЯМ ВИ КРАТКИ НОВИНАРСКИ ИЗТОЧНИЦИ:

 • Цитати от „Евреите от Хабад организираха ли войната в Украйна, за да създадат своето „Трето хазарско“ кралство“, (1 април 2022 г.) от екипа на CFT
 • „Генетичното изследване, което показва, че източноевропейските евреи наистина произхождат от историческия регион Хазария в Централна Азия, а не Палестина, е официално прието.” Любопитното е, че само месец преди тази новина да бъде публикувана през 2014 г., избухна подкрепяният от Запада преврат в Украйна. Просто съвпадение? …. Войната в Украйна има за цел да изчисти руснаците от Донбас и Крим.”
 • „Отношенията между Израел и Казахстан се развиват със стабилни темпове и включват координация по политически, търговски, икономически, отбранителни и разузнавателни линии.“
 • „Нова столица, наречена Астана, беше създадена в рамките на Казахстан на 10 декември 1997 г. Тази столица е в процес на изграждане и допринесе за огромен строителен бум в региона. Този нов футуристичен град е пълен с масонски символизъм и дизайни на новата световна религия.
 • „Изграждането на натиск по границите на Русия от страна на НАТО и западни еврейски финансисти, като Джордж Сорос (явното оръжие на Рокфелер), има за цел да създаде нова Хазария, която ще бъде по-голяма от първоначалната и ще включва нацията на Казахстан (асимилирани древни българи). Останките от старата Хазария работят за постигането на тази цел от нациите на Израел, Украйна, Полша, Грузия и Казахстан. „Тази война има за цел да премахне етническото и рускоезичното мнозинство от източната част на страната – регион, съставлявал голяма част от Хазарската империя преди хиляда години.“
 • „Изглежда очевидно, че и Русия, и Китай са готови да приемат създаването на тази нова Хазария в сърцето на евразийския континент. Паричните цели на всички играчи при проектирането на нова международна финансова рамка са изключително показателни за по-макро геополитически и икономически подравнявания, които се случват.“
 • Цитати от „Хазария 2.0. Планираната еврейска миграция извън Израел – към Украйна“ (4 март 2018 г.) от TLB Project
 • „Дворецът на мира и съгласието“, построен от Foster and Partners в Астана, Казахстан.
 • „Няма нищо за гледане тук, хора, продължавайте напред.“

Евреите стоят зад руската инвазия в Украйна и тяхната цел е да създадат нова еврейска държава, която да замени провалящия се ционистки проект на Израел, твърди палестинският ислямски учен Мравех Насар, както се съобщава от Института за изследване на медиите в Близкия изток (MEMRI ).
Според Насар традиционните съюзници на евреите – САЩ и Западът, са разбрали, че Израел ще „свърши своя край“ само за две години, което ги е накарало да го изоставят. Следователно, според неговата теория, еврейската държава е намерила нови съюзници в Русия и Китай с нова цел: създаване на еврейска държава в Украйна. Това от своя страна ще бъде подкрепено от твърдения, че Украйна е истинският дом на евреите, които дори ще заявят, че библейският Йерусалим, заедно с Първия и Втория храм, всъщност са били разположени в Украйна през цялото време, MEMRI цитира думите на Насар.
Първият, който подписва създаването на Израел е Йосиф Сталин. Изглежда, че в момента първите, които ще подпишат създаването на Небесния Йерусалим са отново Русия, но този път и Китай. Ето защо ние българите нямаме никакво право да заставаме срещу Русия или Украйна, а трябва да търсим мостове, защото земите на днешна Украйна, Казахстан, Грузия и Руската федерация, заедно с по-голямата част от народите са антични българи – наши братя. Ако ние българите и нашите политици не се върнем към корените си и не се започне адекватна политика за спасяването на българския народ много скоро може да останем гости в собствената си страна. Допълвайки написаното по-горе за създаване на нов „Небесен Йерусалим”, територията му се отнася и за земите на Балканите и по-специално България, а именно през 2025 г. се предвижда създаване на:

 • Нов регион Македония с административен център Тесалоники. В състава влизат „Гръцка Македония“, „Северна Македония“, „Пиринска(Българска) Македония.“
 • Нова административна област с център Александрополис и състав област Пловдив и част от Гърция, т.е. столица на българската част е Пловдив.
 • Варна, Бургас, Русе ще станат свободни икономически зони, подобно на Хонконг.

Обобщено, българската държава трябва да стане провинция на новия „Небесен Йерусалим“, а българската земя да бъде разпокъсана, като се асимилира официалния български етнос. Отново за пример ще дам, че през месец май 2023 г. кметът на София – Йорданка Фандъкова направи първата копка за огромен паметник на „Давидовата звезда“, на един от емблематичните площади на София – площад „Възраждане.“ Паметникът е почти завършен, а половината площад е зает от конструкцията. По този начин нефициално се узаконява, че земята не е българска.
Създава се второ и най-голямо на Балканите, еврейско училище – отново в София. Премахва се Арменското училище. На 8 срещу 9 октомври 2023 старата сграда на Народното Събрание беше осветена с Давидовата звезда – изображение от националния флаг на Държавата Израел и в неговите цветове. Подобен цинизъм може да се случи, когато държавната власт отсъства и е колонизирана. По този начин се засвидетелства, че ние Българите нямаме вече държава и тя е на евреите. Такава гавра със сградата, в която се коват законите и националната сигурност не е имало никога в последните 140 г. от Освобождението на българския народ. Живеем във време на абсолютен фашизъм и робство, а българите бяха настроени един срещу друг.

Ние българите трябва да си върнем нашата държава отново в наши ръце. Това може да стане на първо място, когато ние сме единни и когато познаваме миналото си. Това, което ще ни обедини са нашите корени – общият произход на всички балкански народи, а именно, че ние българите сме първите в Европа и трябва при всички случаи да оцелеем. Моля всеки българин да направи всичко по силите си, за да научи истината за себе си и народа си. Само по този начин ще премахнем деспотско-тиранската система на управление в България и няма да позволим да бъдат орязани територии или да бъдем асимилирани.

Моля Ви, Българи! Вярвам във Вас!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

на горе