ТАБУ

Епикриза за картонения Голиат

Епикриза за картонения Голиат
Снимка: "Давид и Голиат", Караваджо
31 Януари 2019

„Един народ, чиято душа е в клетка, отиде да си търси водач..."!

„...Параван от интелектуалци прикрива играчите зад кулисите – кадрови офицери от комунистическите служби...”, заявява Ст. Ташев... и си забърква фамилийката в поредното „Се Сере”.., изцяло в контекста на смръднята от резултатите на управляващото статукво в България. Неговият анал..из е озаглавен „СеСерето на Радев или Десето на БКП?” и всява познатата фекалийна миризма, убиваща всичко градивно в зародиш и допълва хора от беквокалите на героите, наложили „институционния блокаж, идеен и икономически застой на нацията…“ от десетилетия. Видно е, че „подлогите“ на „настоящето” възстанаха мигновено срещу честното и достойно слово на президента Радев – който си позволи звучно да заяви това, за което всички български граждани знаят, мислят, говорят по между си, което ни възмущава, от което са омерзени душите ни, а децата ни емигрират...

Дълго очаквахме „някой” президент, който по Конституция е обединител на нацията (а не на статуквото) и не е служител на НАТО и на Брюксел, нито на Москва и Анкара... – да направи нещо като „такъв” или поне като Главнокомандващ въоръжените сили?!

...Е, днес ни се случи..!

Случихме на президент!

...И веднага някакви „Се Серета” изплуват с отживелите си несъответствия и заливат пространството със зловонията на „бъркоч“ – девалвирала 30 годишна пропаганда, изцяло конструирана върху елементарната мантра „комунисти, държавна сигурност, русофобия”..., което вече отдавна не работи... Нито нравствено, нито идеологически, нито цивилизационно.
И не е вярно.
И не е справедливо.
И е „фейк”, като цялата ни демокрация
, икономически растеж, социална политика и здравен и образователен статус на нацията... Инфантилна и импотентна мантра, обслужваща подобната ценностна немощ на една „шайка” – любима на лицето Антон Тодоров...

…Сега ще „омажем” президента...
Какво като е достоен?! Има задача и цел... в любимата им рубрика „Се Сере“...
И те се потапят в собствената си проказа...
……………………………………………....Да им пуснем водата, г-н Президент!
...Просто за миг си представих, че в този момент президент на българите е Цецка Цачева (номинирана от Решетников)... Е, има ли такива българи, които да предпочетат това?! Казвам го не в духа на „Се Серетата...”, а в защита на БРОД за България и Клуб Сигурност (нашата номинация беше Маргарита Попова с вицепрезидент Румен Радев). В защита на една национална кауза и на тези достойни хора, които от 30 години са виновни по презумпция...
…И когато ликвидират България, и когато „Цецка” изгуби, и когато откраднат някоя банка, и когато братя Галеви изчезнат, и когато Страсбург осъди България за „кривите” дела и разработки, и когато спрат Южен поток и Белене, и когато плочките по Графа са „златни“, и когато демографската картина е бясна, а България оглавява дъното на всички ЕС класации по бедност, по смъртност, по корупция... Кой да е виновен?!
„Разбира се, ДС и Москва!“

Но БРОД за България е необходим…
Франц Кафка казва „Една клетка тръгна да си търси птица”... А проф. Валери Стефанов перифразира: „един народ, чиято душа е в клетка, отиде да си търси водач... Съвременните господари дълбоко не разбират, че и те са част от клетката. Че са заклещени в капана на една измамна радост, на посредствено удоволствие...
...Думата „единение” върви редом с думата „памет”. Край думата „памет” ни дебне думата „враг”… Рано или късно вождовете, всенародните любимци, си плюят на петите и се мъчат да се спасят от народната любов...
…Изходът – да създадем алтернативни жизнени опции за колективен живот и отговорност. Да направим така, че ресурсът от сляпо и глухо обществено недоволство да се трансформира в политическо действие, което ще създаде не просто нова политическа карта, но и нова социална чувствителност...“.

Защо тези активни „Се Серета” поне не четат авторите на списание Сигурност и www.brodbg.com, за да видят нивото – човешко, интелектуално, експертно, морално, професионално..., преди да изакат името си сред плеяда именити българи, които от амвона на своя живот, талант и можене предполагат достойнството и паметта на една нация... и надеждата, че „Троянския кон, забит върху сърцевината на кухата българска демокрация е Голиат от мокава – инсценировка”, която именно тези хора ще премахнат... И те подкрепят Румен Радев, защото от президента се чува това, което говорим от години, а могъщият инструментариум на фейк машината на статуквото залива всяка нормалност със „Се Сере”...(от поредния гримиран немощен гуверньор на бездарието).

…„Това не е демокрация, това е демонокрация“ (характеристика от един съвременен антрополог).

...Аз се гордея с всяко едно от изброените в „поръчания негатив“ имена – хора с лица и биографии, голяма част, от които дядовци на циничния хибрид и радетел за опазване целостта на „прекрасното” статукво, характеризирано категорично в обръщението на президента.

…Материалите и разработките в списание Сигурност и БРОД за България са отворени и достъпни. Просто вижте, прочетете, сравнете и решете кой е „Химлер” и „Гьобелс” в това активно фейк „Се Сере”, което публикуваме и при нас – като прозрения от една епикриза за картонения Голиат...


 

Сесерето на Радев или Десето на БКП ?


Това ли е алтернативата, която ще прави президента ?

Параван от „интелектуалци“ прикрива играчите зад кулисите- кадрови офицери от комунистическите служби
Стефан Ташев


Сформирам Съвет за стратегическо развитие на България с участието на интелектуалци и висококвалифицирани специалисти.
Съветът ще трябва да разработи и предложи алтернативи на институционалния блокаж, на икономическия и идеен застой, в който се намира страната. Това обяви в речта-отчет президентът Румен Радев вчера.
В социалните мрежи съветът на президента веднага доби публичност като „Сесере“ по аналогия на името на бившия Съветски съюз-СССР.
Приликите са много. Кои са „интелектуалците“ и „висококвалифицираните специалисти“, които ще правят правителство в сянка, а реално ще подготвят почвата за нов политически проект на Румен Радев ?
Кратка проверка показва, че зад гърба на „интелектуалците“ стоят кадрови офицери от Държавна сигурност-ДС, русофили и техни подлоги.
Кръгът, който работи за президента, е сформиран около списание „Сигурност“, прераснал в Движение за Единение-“БРОД за България“. Ето част от участниците в „БРОД за България“-Съюза на тракийските дружества, Славянско дружество, Клуб 24 май, Инициатива Единение, Съюз на ловците и риболовците в България, Асоциация на българските училища в чужбина и други.
Съюзът на тракийските дружества от възстановяването си през 90-те години на миналия век е под контрола на БСП и ДС. Дълги години негов шеф е Красимир Премянов-Премяната, дясна ръка на Жан Виденов. През 1996 г имаше виц на Изток България граничи с Премянов.
„Клуб 24 май“ е съставен от леви „интелектуалци“ и откровени русофили-Андрей Пантев, Искра Баева, Васил Проданов, Юрий Борисов, Кольо Парамов, Боян Дуранкев и т.н. В управата на Славянското дружество са бивши депутати от БСП като Драгомир Шопов и Орлин Загоров. Основни лектори на сбирките на „славяните“ са акад. Георги Марков и Велислава Дърева. Излишно е да се описва с какво се занимава дружеството-руска пропаганда.
Инициатива „Единение“, излъчена от БРОД, бе групата от 32-ма „видни интелектуалци“, начело с акад. Георги Марков, която пристана на президента Румен Радев на 18 септември 2018 г. с молба да „поведе страната“. Сред „видните“ са пак Марков, Искра Баева, Огнян Герджиков, проф. Михаил Мирчев, покойният Божидар Димитров, Янка Такева, Нешка Робева, Боян Дуранкев и сие.
Дотук с интелектуалците. Зад тези хора, стоят обаче истинските кукловоди на президента, групирани около клуб „Сигурност“. Както може да предположите това са кадрови офицери от Държавна сигурност.
Председател на УС на БРОД и „Единение“ е о.р. полк. Лазар Мурджев от ДС. Той е представян като поет, издател, специалист по национална сигурност, шеф на различни организации по охрана. Шеф на Бюро за разузнаване „Парадокс“. Член на ръководството на тъмночервената Асоциация „Сигурност“ на бивши офицери от контраразузнаването на ДС, масон. Баща му е Димитър Мурджев, генерал от УБО, дълги години личен телохранител на Тодор Живков. Людмила Живкова е подозирала, че Мурджев -старши е човек на КГБ, пратен от Москва да следи и контролира фамилията Живкови.
Именно на сайта на БРОД бе публикувано изследването на Руския институт за стратегически изследвания на прословутия ген. Решетников, по което бе избран „руския кандидат“ за президент Румен Радев.
Освен Мурджев в клуб „Сигурност“ е Тодор Бояджиев, ген.-майор от Държавна сигурност, минал през школите на КГБ, за да бъде кадрови разузнавач в САЩ, после зам.шеф на Първо главно управление на ДС, а през 1990 г е назначен за първи главен секретар на МВР. Тясно свързан с т.нар. Кръг Монтерей.
В клуба е о.р. полк. от ДС Бончо Асенов, сега представян като проф. Асенов. Той е офицер от Шесто управление на Държавна сигурност, надзиравал и „шпионирал“ Комитета по вероизповеданията и Българската православна църква. Наскоро той издаде книга, в която твърди, че Георги Марков не е убит от ДС.
Заедно с тях е Николай Малинов, бивш издател на вестник „Дума“, шеф на Националното движение „Русофили“, доверено лице на прокремълския олигарх Константин Малофеев, известен хибридчик, с който щяха да правят „славянска телевизия“ у нас.
В клуба е о.р. Стоимен Стоименов, политофицер от БНА, работил в отдел „Военен“ на ЦК на БКП, зам.-директор на Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА-РУМНО. В статия на сайта на „БРОД“ генералът директно призовава генералите от армията на бунт срещу правителството в полза на президента.
Там са бившият началник на Генщаба ген. Цветан Тотомиров и бившият командващ Сухопътни войски в началото на 90-те ген. Кирил Цветков. Основен автор в списанието „Сигурност“ е Мирослав Писов, бивш шеф на благоевградските антимафиоти „прочули“ се с печално известната акция „Респект“ през 2005 г. при която бе убит Ангел Димитров-Чората. Писов бе подсъдим заедно с още четирима полицаи, но след дългогодишно мотаене по инстанциите и политически намеси те бяха оправдани.
Да добавим към букета „ДС“ в „сесере“ и „интелектуалците“.
Академик Георги Марков- секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС с псевдонима „РОМАН“. Сътрудник на РУМНО с псевдонима „НИКОЛАЙ“ се оказа друг от комитета за единение Любомир Кючуков, бивш зам.-министър на външните работи в правителството на Станишев и бивш посланик в Лондон. Друг член на комитета за единение проф. Валери Стефанов е разкрит като агент на Шесто управление на ДС с псевдонима „Андрей Николов“, списъкът е дълъг. Да добавим шефа на БАН акад. Стефан Воденичаров. Преди години същите видни интелектуалци го издигнаха за шеф на Академията, после пък той и „видните“ като акад. Антон Дончев бяха в комитета за издигането на Георги Първанов за втори президентски мандат. Сега са при Радев. „Дежурни“ интелектуалци.
„Лице“ на БРОД е бившият правосъден министър и вицепрезидент Маргарита Попова. Тя е доктор на науките от Библиотекарския институт, доминиран от бивши ченгета и кръг около ДПС. Попова бе избрана за „Рицар на годината 2015 г“ от Орденът на Тамплиерите, ръководен от бившия кадър на УБО-ДС Румен Ралчев.
Като прибавим към тях Богомил Бонев, бивш главен секретар на МВР и вътрешен министър, известен като най-младият член на БКП в МВР, сега служител на червения милионер Георги Гергов и бившият военен министър Николай Цонев, кадровик в сянка във военното министерство по време на служебното правителство на Румен Радев, бъркочът „интелектуалци“ от ДС около държавният глава става пълен. Това ли е алтернативата на управлението в страната ?
Пази боже. Все едно от кадри от СС и Гестапо да издигат кандидатурата на Хайнрих Химлер за президент.на горе