ТАБУ

Доминанта
Тероризъм на ценности

Доминанта

27 Декември 2019

България се превръща в една Доминанта на абсурда, на невъзможността за добруване. България е шизофренирала държава.
Този, който знае за опасността и си мълчи – е ВРАГ!

„Разбира се аз презирам
Отечеството си
от главата до петите..,
но ми е отвратително,
ако чужденец споделя с мен
същото чувство“
Ал. Пушкин

 

Днес, в деня на Будителите и със затънал сред тиквите на Хелоуин национален дух.., се питаме: Какво е България?!
В кардинално променящата се геополитическа обстановка, налагаща формулирането на абсолютно нови възгледи за Европа и Света - Какво е България?!   
Родината НИ - „Доминанта“ на безпътицата, озовала се на границата на съвременните конфликти и злини... И всички ние – дерайлирали и безродни:
- между Християнството и Исляма,
- между НАТО и Православието или 
- между Турция и Европа, съдбовно изпречили се на пътя:
 - на газовите потоци,
- на пътя на проектираното велико преселение на народите към Европа,
- на пътя на войната към Русия…

България се превръща в една Доминанта на абсурда, на невъзможността за добруване. България е шизофренирала държава (станала „за USA пример“ в Европа и пред Германия с военния си бюджет за умъртвената си армия) 
- Етнически и демографски увредена; 
- Със Славянска и Православна геополитическа природа
и с Евроатлантическа  принадлежност;
- С грандиозно КИН /Културно Историческо Наследство разпиляно из Лондон, Ватикана, Москва, Истанбул, Вашингтон и аукционните на света/;
- Без Суверенитет.

В тази обстановка, затънал в икономическа и миграционна криза – Светът проектира „Бащински“ ролята на България в бъдещия политически  (и евентуален военен) театър. Картонения Голиат възправя снага и родните герои развяват трибагреника и отново поемат лидерството на абсурда.
Днес на ход е Брекзит и Великобритания напуска ЕС. Жак Атали, един балансиращ и градивен фактор в световната политика, чиято производна е Емануел Макрон, категорично заявява, че „..Световна демокрация днес не съществува“ и проектира демонтажа на световните пазари. 
„За основните играчи в световната търговия , главния въпрос днес е политическият им суверенитет.
Ако не се събудим, казва Макрон след беседите си с Тръмп  и не предприемем необходимото, то съществува значителен риск, в дългосрочна перспектива ние да изчезнем геополитически, или най-малкото, няма да можем да контролираме собствената си съдба“. Правим бърза аналогия с президента Шарл дьо Гол, който в периода 1959-68 год. ражда популярната теза „Европа от Атлантическия океан до Урал“. Тази Европа е замислена , като суверенно континентално образувание. Тогава възникват концепции, като тази за „ Европа от Владивосток до Дъблин“ а белгиецът Жан Тириар изгражда политическата си теория за автаркията - стопанско обезпечена, самозадоволяваща се общност, като икономическа политика на пространства...

 „Световното правителство“, което проектират да се появи в резултат на Мондиалистката теория на Сбигнев Бжежински за „конвергенцията“, предполагаща възможността за преодоляване на идеологическия геополитически дуализъм на Студената война, чрез създаване на нов културен и идеологически тип цивилизация, което ще позволи на Вашингтон да управлява планетата заедно с Москва, се оказва „ геополитически капан“. Този капан смазва чрез „перестройката“ съдбите на европейските народи които днес надали се „нуждаят“ от Македония пък било и Северна и от Албания, за да формират устойчивост за собствените си суверенитети…

„Дълбоката държава“, която сп. „Сигурност“ многократно анализира като произход и с функции – деконструкция на сувевенитети, днес и видимо поставя Европа в центъра на мишената като цел на /може би/ най-големия терористичен проект в историята – „тероризмът на ценности“. Този, който знае за опасността и си мълчи – е ВРАГ!

И тук неминуемо пак се обръщаме към „ЕрЕтичното“ слово на Макрон, който определя, че първостепенно място в неговата доктрина за Франция и Европа – това е „националният суверенитет, във всички области на живота“. Макрон формулира, че Европа, със своите спестявания „плаща бъдещето на Америка и даже нивото на собствената си уязвимост. Това е пълен абсурд. И заявява: „Първото, което трябва да се направи, е това, да се възстанови военния ни суверенитет...
На определен етап ние ще трябва да направим изводи за дейността на НАТО. Според мен това, което сега преживяваме, е мозъчната смърт на НАТО... Европа трябва да е автономна по отношение на военна стратегия и потенциал, а освен това, ние трябва да възобновим стратегическия диалог с Русия. Президентът Тръмп разглежда НАТО като  търговски проект“.......... 
Защо си позволява да говори така Макрон, защо Великобритания бяга от ЕС и...Дали не трябва България отново да избира „накъде“.........................?!

„Аз едно знам (казва П. Р. Славейков) едно признавам и изповядвам, че всичко, което се прави за народа без народа, не е праведно, не е законно.“

„Аз не съм срещу САЩ! – обърна се швейцарският журналист, писател и общественик Ги Меттан към форума БРОД за България в БТА (София 15.09.2019г.) – Но вие трябва да запазите своята автономия, самостоятелност при вземане на решения. Не трябва сами да бързате да влизате в устата на звяра. Ако просто откажете да инсталирате чужда военна база – просто отказвате, не разрешавате. От какво „наказание“ се страхувате?! Да, изборът е сложен..,  НО ВИЕ ВСЕ ОЩЕ ИМАТЕ ИЗБОР! ...И ТОЙ Е ВАШ!“

Казаното от президента Макрон, авторитетният съвременен анализатор и журналист Ги Меттан и мъдрецът на българската национална памет Петко Славейков, за мислещите хора в България би следвало да е БРОД за новия български път – онзи „КОД България“, който би ни извел от угодническата и роболепна политика на статуквото. България има проблем с ръководството на тази страна и не знае как да го реши.

„Тук на това място – казва Бойко Борисов на мемориалът на Незнайния войн в Националния гробищен парк „Арлингтън“, щата Виржиния (един от най-знаковите паметници в САЩ) – човек най-много се сеща за това, колко е ценен мирът“. 
Мирът все още е в уникалния шанс на България да няма военни бази, военно присъствие и способности насочени срещу Русия. Шансът заложен в Геополитическата природа и Славянски мироглед на нацията, спрял дори усилията на фашистка Германия да изпрати българите на източния фронт. Днес сме на йота от мозъчна смърт, а когато „Инджерлик“ кацне на „Графа“ /Игнатиев/ и Варна логистира военните способности на НАТО в Черно море – тогава вече смъртта няма да е мозъчна, а мирът и неговата стойност- фикция, непосилна за нацията.

…Ако се вгледаме извън бремето на статуквото и добродетелно (предвид предстоящата Българска Коледа) потърсим “традиционно добрата версия“ в спектакъла на Българската съдба с края на 2019, би могло да обобщим така:
- Мирът за България е гарантиран (не от чл. 5 и 3-те% от БВП - „рушвет“ за мир), а просто още нямаме самолети и ВС срещу Русия.
- Лидерите на двете световни полюсни сили САЩ и Русия, в рамките на месец, приеха и посочиха на света двама българи (Николай Малинов и Бойко Борисов), а ние всички провидяхме доминантата на абсурда, не само за т.нар. “шпионски скандал“, а за обречеността на всяко самостоятелно - национално достойно и отговорно движение (на мисълта дори) извън глобалния спектакъл.
Президентите Путин и Тръмп почти едновременно удостоиха България с „особенно внимание“.
Ако повярваме на Макрон, че „Тръмп разглежда НАТО като търговски проект“ (а фактите, че срещата с Борисов се състоя непосредствено след предплатата на самолетите и ни похвалиха за 3 те процента в бюджета за 2020 -потвърждават категорично това).., както и на другата оценка на Макрон за проекта на Путин , като съдържащ „Културна и цивилизационна сила“, следва изводът че:
• Родината ни е удостоена с възможности да имаме „пазарен“ (търговски) и/или „цивилизационен“ (културен) път за развитие.       Аз дълбоко разчитам да можем да извървим национално вярно шансовете си за развитие и тези „избранници“ ЗАЕДНО да намерят баланса за национален /а не личен/ просперитет ?! 
НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ПЪТЯТ НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ВОЕНЕН И НЕ СЕ НАРИЧА НАТО!
Сериозно се замислих за това и тази мисъл би била достойна за всеки милеещ Отечеството си, мислещ наследник на най- старата държава в Европа... Защо „Доминантата“ днес да не бъде България.?!  Колко хубаво и простичко би било - на „нашите избранници“(чудя се, дали са наши?!) да им е останало нещо българско (дори само Съвестта). 
•    Българите са „удостоени“ с избор. Въпреки прокурорите на бъдещето и тежкият товар от статуквото - което убива.
•    Дали т.нар. „статукво“ няма да потърси БРОД към България и българският ден да бъде добър и мирен през новата 2020 година – остава да видим !!! 
•    „ ХОРА, БДЕТЕ!“ Нека Сигурността на децата ни да се съизмерва с диктатурата на нашите съвести, а презрението и проклятието на майките ни да тегне над всяка “Доминанта“, ако тя не се нарича Родина!!!

  
ДОМИНАНТАТА , която някъде „там“ – ще поведе българите ръка за ръка с Вярата и Доброто – да отстояваме Истината, Достойнството и Националните интереси в едно със СИЛАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ.

PS. Защото със Стефан Данаилов нацията успя да бъде заедно...
„...Нас не ще ни уплаши смъртта!“
Лек да е пътя му „нататък“..!

на горе