ТАБУ

Корона по мярка
„Обичайте злото и то ще умре“ [Конфуций]

Корона по мярка

19 Януари 2022

Как днес списание „Сигурност“ да даде на своите читатели верния прочит за действителността и последствията от този експеримент на „Съдбата“?! Пандемията е тази „капка улеснение“, което препълва чашата на глобалния хаос.
Само след няколко месеца ние всички се чувстваме като участници в упражнението, но вече всичко е „истинско“...

...Пълни сме с това изживяване...В своето изследване „Страхът в Западния свят“ Жан Делюмо е описал страховете на хората от ХIV-ти до XVIII-ти век, а наскоро проф. Валери Стефанов ни предостави педантичен разрез на „Типологията на колективните поведения по време на чума“. Приобщени към тези хилядолетно кодирани, устойчиви модели, наследили социален и психологически опит от кризите на човечеството, днес определено сме разтревожени от дефицита на логика и липсата на алгоритъм на колективното кризисно поведение.
Глобалният свят днес се яви като система и структура, осигуряваща приемна среда за новата „напаст“ – като „съзаклятник“ на пандемията, а защо не и сътворител, коронясал демона COVID 19.
…Тук някъде губим връзката и смисъла, търсим информирано решение и се лутаме между колективния невротизъм в „матрицата“ на страха от медицинската реалност – от една страна, и системата от мерки, които ще ни „спасят“ от чумата /биологичната война/, от друга. Но и в двата случая като част от генезиса на злото, което ще ни лиши от бъдеще и ще ни завлече в небитието на нечии интереси...

Oщe прeз 2004 г. Нaциoнaлният cъвeт зa рaзузнaвaнe нa Cъeдинeнитe щaти публикувa дoклaд „Нaчeртaвaнe нa глoбaлнoтo бъдeщe. Прoeкт зa 2020 г." В дoкумeнтa ce кaзвa: „При липca нa гoлям глoбaлeн кoнфликт, кoйтo cчитaмe зa нeвъзмoжeн, глoбaлизaциятa мoжe дa бъдe cпрянa oт пaндeмия и e caмo въпрoc нa врeмe, прeди дa ce пoяви пoдoбнa пaндeмия в Китaй, Индия, Бaнглaдeш или Пaкиcтaн. Тя мoжe дa cтaнe рaзрушитeлнa и дa ce рaзпрocтрaни бързo пo цeлия cвят.“

„Всъщност учението Event 201, което се проведе през октомври/2019/ от Центъра за здравна сигурност на Университета „Джонс Хопкинс“, се фокусира върху готовността да се противодейства при извънреден случай на „тежка пандемия“, но не са правени прогнози за броя на смъртните случаи в реалния живот. Въпреки че нашето учение включваше нов фиктивен коронавирус, данните, които използвахме за моделирането на потенциалното въздействие на този фиктивен вирус, не са подобни на nCoV-2019 [вируса, открит в Китай]“, заявяват от „Джонс Хопкинс“... „За сценария [на учението] моделирахме фиктивна пандемия на коронавирус, но изрично декларирахме, че това не е прогноза. Напротив, упражнението служи за изтъкване на предизвикателствата на подготовката и реагирането, които вероятно биха възникнали в случай на много сериозна пандемия".
Само след няколко месеца ние всички се чувстваме като участници в упражнението, но вече всичко е „истинско...“

 ,,Ние се намираме в зората на глобални промени. На нас ни е необходима добре управлявана мащабна криза и хората ще приемат новия световен ред”.  /Дейвид Рокфелер 1994г/

 

КОЕ Е ЛИЦЕТО НА ЗЛОТО ?!

Свети Доминик видял Христос да праща стрели към заразеното от пороци човечество и станал закрилник на хората в чумни времена... Как днес списание „Сигурност“ да въплъти в своите страници мисията на Св. Доминик и да даде на своите читатели верния прочит за действителността и последствията от този експеримент на „Съдбата“?! Това Божие наказание ли е или някой си позволява да изземва Божията промисъл и влудява човечеството, за да го положи „доброволно“ в бъдещата му планирана смирена системна принадлежност?!

Днес многобройните „образи“ на вируса са взривили информационната вселена. Медиите произвеждат небивали страхове, демонизират емоциите и променят морфологията на реалността. Особено важно е, казва проф. Стефанов, господарите на информационния свят да разберат, че в ситуации на подобна криза, всяко впръскване на несигурност, на заблуждаваща информация или хипертрофирана интерпретация, може да има страховити последици...В тези ситуации безхаберието е враг на всички и ни прави „короната“ по мярка.

Надали ще успеят посланията ни при тази медийна бездна, която сякаш крои на човечеството поръчана „болест по мярка“. Заразата ни връхлита като част от заговор и светът експонира признаци на биологична война. Най-важната институция става страхът. И той се поддържа последователно и умело. Сетивата и душите ни са поразени, излизането от домовете ни е риск и отвсякъде ни дебнат последици от вируса и от държавата. Импулсът за оцеляване доминира подсъзнанието. Безсилието на медицината и обречеността от блокадите се компенсира с бягство – но има ли в днешната ситуация „Накъде“...
И се „стаяваме“ в принудителното усамотяване. Дистанциите на предпазливостта добиват уродливи измерения. Връзките между хората изтъняват, а социалната структура рухва за дни пред очите ни
/в днешния ТВ век – буквално/. Нараства насилието и натискът от властта, легитимирано като контрол, грижа и превенция. Агресията набъбва с дъх на неизбежност на войната за оцеляване, когато безчинствата и мародерствата ще заличат реда. Тогава институциите ще зациклят под лавината на страха и оцеляването. Плановете за бъдещето отпадат, перспективите стават неясни...
Уязвимото, алчно и самонадеяно човечество много бързо бе докарано до ръба на бездната, остава само да реши „само ли да скочи“ или предпочита да го „бутнат“ в обятията на нов неизбежен световен ред...
...Защо ми се струва, че  COVID 19 слага „край на историята Фукуяма“ и това е единствената логическа първопричина за появата му.?!
...Внушава ни се, че пандемията COVID 19 е основната причина за предстояща/та/ глобална криза?!
...Наблюдава се отсъствието на рационална логика и небивала противоречивост на изявления и действия в международен план по отношение на пандемията, както и впечатляваща /изненадваща/солидарност.
...Явяват ли се редица, на пръв поглед, несвързани събития като бежанските потоци към Европа, пандемията на COVID 19, нарастващото геополитическо напрежение, бизнеса с въглеводороди.., звена от насочван и контролиран процес.?!
...Има ли фактори и сили, и ако има кои са те, които чрез изброеното по-горе тласкат света към хаос и какъв интерес имат те от този глобален хаос?
Тези въпроси от студията на проф. Нако Стефанов за „Глобалната криза и COVID 19“ открехват дверите на логиката и посоката на мисълта извън коронованата истерия на вируса...
Отговорът на всички тези въпроси ще бъде хипотеза. Но професорът прави опит за рационално обяснение, т.е. разкриване на логиката на събитията. При цялата реална опасност от пандемията COVID 19 не може да се пренебрегва фактът на изключителното преекспониране на същата.
На практика се създаде глобална параноя, поддържана от редица правителства и политици по света. Подобна параноя, на практика е в пряко противоречие с целите на борбата с пандемията, която изисква разумно спокойствие, избягване на паника, твърди, но адекватни мерки, заявява професорът.
Зад тази параноя се крият много неща. Първо, да ни накарат да приемем, че настъпващата глобална криза няма съзнателен, манипулиран характер. Причината ще се окаже пандемията. COVID 19 може да бъде обвинен, че е един от пусковите механизми на кризата, но в никакъв случай не е причината. Пандемията е тази „капка улеснение“, което препълва чашата на глобалния хаос.
Затова Второ... Поддържането на такава параноя има за цел да блокира народното недоволство. Видите ли, не политиката на неолибералните политически и икономически елити доведе до глобалната криза, а тази неизбежна пандемия COVID 19. И още, казва проф. Нако Стефанов, всичките тези неясни формулировки в закона за извънредното положение, не създават ли онова желано двусмислие, което да позволи всеки един, изказал недоверие в единствено „вярната линия на правителството и политическия елит да бъде поставен на място...“
Дали да не допуснем, че просто в момента ни „поставят на мястото ни“. Дали заслужаваме съдбата си?!
Тези диви, ограничителни крути мерки за страните като България, които са външно управляеми, практически са без готовност на здравната система, администрацията и държавния апарат да ги изпълнят. Министри, генерали и областни управители се снимат „достойни“ с войнишки соц легла от 70-те години, с пружини и дюшеци, сякаш не живеем във века на технологиите и сме страна член на ЕС, а сме в дъното на Третия свят.

Големи държави отказаха 5G мрежата.
Руският анализатор Анатоли Амелин е категоричен, че събитията сега само започват и пита готови ли сме за тази нова реалност.?!

Една нация, в която звезди станаха фризьорките и бандитите, където хората на науката бяха отъждествени като синодални старчета, а храмовете на вярата станаха МОЛовете..,такава нация вече не е народ, тя е превърната в население.

...И пазара на неолибералния модел е изрязал всички нормалности, естествените корени на идентичността, а природните закони са заменени от синтетиката на изкуствено, потребителско битие, създавало една тълпа от консуматори днес. Параноята е предназначена именно за пълнеж на тази матрица, който пълнеж влиза в този улей за „пренасочване. Ние вече сме в този „специфичен терапевтичен трансфер на депресивни състояния“ /обезумяла тълпа - наречена „общество/, за провеждане на тази „колективна трагедия“. В пълна готовност да изпълним всичко, което колониалната администрация реши... „Народ, който не може да си надсмее над своето минало, може да плаче над своето бъдеще..“- тъжно ми подсказва Димитри Иванов.

А, въпросът, какво може да се предложи като управленческа алтернатива на кризата, отвъд самоизолацията и насилственото затваряне, остава да виси със страшна сила..!

...и надали пеенето по балконите и саможертвата на медиците ще роди ефективността на нашата солидарност и избавление...

Колективното отчаяние предлага широк спектър от драматични пориви и ирационални реакции...
...но делфините завърнали се в каналите на Венеция, чистия въздух и обречено спокойствие в София и европейските градове са отчаян жест на „Природния парламент“, да напомни за наглото и самонадеяно човечество от преди седмица.

Дълбоката доминация на усещането, че избавлението от коронованото зло няма да възпроизведе едно човечество с поуки, доминанти, които няма да доведат до преразглеждане на политиките за сигурност и представите за смислен живот - потискат подсъзнанието, а тревожността на анализа лансира хипотезата, че Чумата не са нарича Covid 19, а просто предстои...
В нея ще се събудим с щастието от болката на „старите си навици“...

И дали пандемията ще промени алчното разединено, самонадеяно и агресивно човечество, участвало в реалити шоуто на своята уязвимост...очакваме да видим...

Но там вече ще ни очаква онази -„с косата“, но вече заменена с „5G“ формата в хаоса на новия световен ред.

„ вие сте само слуги на хората на мисълта,
които дори в най-смиреното си мълчание,
вече са набелязали тъкмо вас за всички ваши дела...“
Дар от Хайне

Публикувано: 26 Март 2020


на горе