ТАБУ

Трансформацията
Съучастници на злото

Трансформацията

28 Октомври 2021

Основната причина днес да кажеш, че си политически влиятелен, това е че си подкрепян отвън. По онези времена, при патриархалния политически климат, това се е приближавало до позора...
проф. Андрей Пантев

„Нови“ избори – за кой ли път... И за пореден път усещаме, че някаква перфидна технология от непосилен мащаб ни натиква отново и отново към най-големия православен грях – отчаянието. Геополитиката е направила от съдбата ни мрачна периферия на  провинциално средище, а от държавата ни – една колониална провинция от национални предатели, оглавили листите навсякъде. Основните претенденти, ако разкрият битността си от другата страна на професионалните си прикрития, /така както покриват десетилетия позициите си на президенти, премиери, министри, депутати, ректори, съдии, професори, прокурори, шоумени, омбудсмани, олигарси и какви ли още не.../ та, ако допуснем, че получат прозрение да разкрият и другата си битност, по всичко изглежда, че секретните щатове в много други – небългарски ведомости ще се окажат пълни.

Олигарсите и елитите в новите общества практически са едно и също нещо – колониален инструментариум, който изпълнява греховните функции на колонизатора и реализират злините му върху собствената си Родина. Простичко – извършват съзнателно национално предателство . /Както „ликвидаторите“, чиновниците от „комисията по досиетата“, както и участниците в изборния процес.../ Просперираща, авторитетна и достойна в категоризацията на евроатлантическата ценностна система професия – „национален предател“.

Същото е в средите на многоуважавания, проспериращ бизнес... Кой днес има „успешен“ бизнес.?! Какво се случи, че „високоуважавани и непосилни за възприемане“ олигарси и банкери – от десетилетия галеници на съдбата – днес обявени за сатрапите и сатаните на България, арестувани, с фалирани банки и тежки обвинения във всичко „зло“... А други „ангели небесни“ – спасители и светци на времето – отново оглавяват листи, а милярдите им /от държавите им/, озаконени във финансовите централи на Матрицата, в „законните“ офшорни зони, за които – видите ли, някакви „ентусиасти журналисти“, направили разследване за „мръсните тайни на света“... Същото активно мероприятие като „Магнитски“ – и с усилие установили, това, което всички баби в България си говорят на улицата от десетилетия...

„Фин начин“ за елиминация на неудобни държавни и олигархични елити. Технология от друг мащаб. Дошло е време да подменят /вече/ неудобните национални предатели с удобни, „пресни“ такиви. Окрадените пари от държавите ни – усвоени на „правилните места“ ще останат за диригентите на света. От там, с тях ще ни  обвържат със задължения, кредити, зелени сделки и „спомагателни фондове“, за да си платим техните ваксини, техните самолети и да населяваме техните социални мрежи с робската си, нещастна участ...– маскирани, манипулирани, зомбирани и прости.

Маскирани, манипулирани, зомбирани и прости – днес сме на „демократични избори“. Подмяната предстои. Кое посолство ще ръководи колонията, чий „национален предател“ ще избере електората – на чия от службите „младенеца“ ще се понрави на оскотялата „народна воля“... Където и да скочим /дали срещу мутри, срещу джендър-талибани, срещу прокурори, срещу „три морета“ несправедливост, срещу цялата „зелена сделка“ бедност, срещу военните бази, енергетика, здравеопазване и образование... / – навсякъде ни чака някоя от „техните“ кандидатури /от професионални национални предатели/ – с все демографската катастрофа, приема на Македония в НАТО и ЕС, превръщането на България в прифронтова държава срещу Русия, домакинството на „Трите морета“ и „Зелената сделка“ – под ръка с „Истанбулската конвенция“...

Настанало е опасно време. Ха, върви гласувай..!

Когато финансовите центрове започват да функционират като силови, следва рязко разместване на гео политическите пластове. Днес сме съучастници /по-вярно потърпевши/ в процеса на прегрупиране и преешалониране на силите и средствата за бъдещо световно влияние и доминация на планетата. „Англосаксонската цивилизация“ с рязко движение посочи предстоящата пред света геополитическа трансформация и „Брекзит“ извади Короната от ЕС зависимости. /От там, където със „зъби и нокти“ нас се опитват да ни натикат днес..!

„Това, което виждаме сега на енергийните пазари е проява на самия капитализъм, който не работи... Съществуващият модел на капитализма, а той е основата на социалната структура в по-голямата част от страните, се е изчерпал“– обяви края на капитализма Путин.

Дестабилизацията на всички социални, морални, демографски, здравни и ценностни устои на обществата по света вече е сетивен факт, който не се нуждае от експертиза и доказване.

Някъде е поставена нова историческа задача за „трансформация на системата“. Кой ще изпълни тази задача за овладяване доминацията върху света, следва да видим и почувстваме през близките няколко години. Днес усещаме само началото на процеса. Англоамериканският естаблишмент, като успешен управленски елит на света през един дълъг период – до днес, ще бъде ли в състояние да изпълни и новата „историческа задача“ да трансформира системата, оставайки на върха или това ще бъде първият им крах и старта към небитието... – следва да видим. Очакват ни тежки и небивали времена.  Остава ни единствено шансът да ги надживеем.

Всички „стари измерения за добро и зло, стари ценности, стари смисли и основания – коментираха наскоро хора от националната научна общност – не само се преосмислят, те са поставени „долу“ и направо се зачеркват..!“ Как ще устоим, ние – българите от дъното на Европа?! Кой е нашата опора в това безвремие и мрак – натрапени от идиотския мейнстрим, който ни оплита в мрежите си.?! Днес, превърнати в роби на собственото си съзнание, забутани  далеч от градивното мислене, отстранени от съзидателните потоци /творчески, идеологически, политически, културни.../ на  дълбокото познание, пребивавайки в психиатрична реалност – нацията е лишена от шансове за алтернативно мислене и позиции извън матрицата.

Списание „Сигурност“, в лицето на цялата колегия –  с дълбоката си убеденост за сбъркания преход, с 10-годишния си упорит стремеж към истината /далеч от конформизма и пристрастията на статуквото/ –  е единственият оцелял скромен медиен феномен – брод към национални каузи и идеи, визионер и изразител на алтернативно мислене и възможности за възраждане на Отечеството. Списанието и обществения форум „БРОД за България“ организираха и осъществиха първите инициативи за национално единение като посочиха не само кандидатурата на Румен Радев за президент, но и разработиха политики и визии за осъществяването му, основно през идеята за единение. Научно-експертната общност в „БРОД за България“, начело с научния си вдъхновител проф. Орлин Загоров, изготви дузина уникални документи като  разработката „Устои за национално единение“ – обобщаваща целите, пътя и начина на осъществяванито му, отлежава в президентството, вероятно „невъзможна“ и атлантически несъвместима, защото е в интерес на България. В предстоящата надпревара за президент нашата колегия още е в очакване както на обратна връзка за „съдбата на единението“ от Румен Радев, така също и с надеждата, че бъдещият президент /който и да е той/ ще получи провидение, за да осъществи мандата си и да се превъплъти /като един савременен Борис Михаил – покръстител – носител на правата вяра / в БРОД за единението на българите.

Лазар Мурджев
25 октомври 2021 г.
София

на горе