(БЕЗ) НАМЕСА

Другарю Путин, аз съм шпионин!
Да търсиш нещо, което го няма

Другарю Путин, аз съм шпионин!

24 Март 2021

Като сме на маса, си говорим за състоянието на държавата. Ако ни чуеш, няма нужда да търсиш платени шпиони.

Другарю Путин!

Аз съм шпионин. Ти не знаеш, ама съм член на група, която употребява водка. Малко се явяваме полулегални, защото никой не ни търси, но ние си се крием. Като сме на маса, си говорим за състоянието на държавата. Ако ни чуеш, няма нужда да търсиш платени шпиони. Те и без това няма с какво да те изненадат. Оня ден хванали офицери, които търсили секретна информация, за модернизация на армията. Нема такъв майтап, другарю Путин. Да търсиш нещо, което го няма. Един колега полковник, професор, предложи ако намерят нещо модернизирано да ги наградят.

Иначе, ако искаш да знаеш нещо за армията ни, ти нямаш проблем. Прехвърли бумагите, какво сте ни дали преди 40 години, няма промяна. Зилове, виетнамки и други такива неща. Вашите войници може и да не са ги виждали, освен ако не ги пазите в музеите. Само джуганите сме изхвърлили, защото не можахме да им сложим сервоуправление. 

Имахме над 300 самолета, ама от тях я има двайстина, я няма! Колко от тях летят, никой не знае, камо ли „шпионите“ да научат. 

Сега купихме едни картинки от Америка на самолети. Те са модел от седемдесетте години, ама докато дойдат и войната е свършила. Ако срещнеш по списъците, че сте ни дали SS23, комплекс „Скъд“ или двизионен комплекс „Круг“, тях не ги брой. Отдавна ги няма. 

Тя, войната ще почне от Черно море. Гледам, че там напоследък се въртят американците. Нашите и те се бутат в шамарите, ама ти не се притеснявай. Флот не остана. 5-6 корабчета на по 40-50 години. Една подводница за музей. Американците ни подариха едни гумени лодки, та ако ги видиш да не се плашиш. Иначе к'во да ти кажа! Нали сме в НАТО, та едно наше корабче било фрегата, тръгнало за съвместно учение. Ама не могло да стигне. Закъсало насред морето, та го влачили по нощите, да не се излагаме пред американците.

Тия „шпиони“, където са ги хванали, ще лежат в ареста за нищо. 

Другарю Путин, тъй като съм полушпионин да не ме издадеш, че ми е спукана работата. 

Искам да ти напиша и за друго. Налегна ни Ковид. Мре се поголовно. Ваксини няма. Искахме да вземем от теб, ама ЕС не дава! Какво да се прави, нали сме лоялни, не сме като унгарци, словенци, чехи, германци, италианци и други такива гадове. Та, продължава да мре народонаселението яко, ама демократично и лоялно. 

Има и нещо хубаво при тоя Ковид. Откакто той се завъртя, ем болниците пълни, хем другите болести изчезнаха. Никой не умира от друго, освен от Ковид. Иначе се бяха развихрили инфаркти, сърца, мозъци, дробове, да се чудиш от кое да се разболееш. Сега всичко е ясно!

И друго да ти кажа! Може и да си чувал, но от турско робство са ни освободили финландци, румънци, украинци, белоруси и един японец. Тия  не бяха ли някога в държавата Русия? Едни ей такива ги учат децата в училище. Има и по-лошо. 

Америка и Англия ни били помогнали за Освобождението, докто русите са ходили до Босфора. И минавайки през Балкана са си спретнали по някое кютече с турчолята. Як кютек е паднал на Шипка, ама като там ви е минавал пътя за Босфора, омлатили сте поганците. Поколенията преди нас са ви издигнали там паметник, но сегашните управници учат подрастващите, че е по-добре да сме имали турско присъствие. 

То и за Втората световна война тук се говорят небивалици. Вие сте били виновни. Нападнали сте Полша и Хитлер, решил да я освободи. Да, ама като я освободил, тръгнал да освободи и Москва. Вие сте се били предали и тогава американците и англичаните ви били освободили, въпреки че реално във войната са се включили през 1944 г. Те и нас според съвременните историци са освободили. Нищо, че преди да ни освободят, малко са ни бомбардирали. Е, сринали са половин София, но една радост е бликала от населението. Все пак да те бомбардират и после да те освободят англичани и американци си е висша форма на демокрация. Аз не съм съвременник, но съм учил, СССР са водили войната и са изгонили германците от България, но сега децата учат друго. Без Америка да не сме се освободили. Бах ма'аму!

Отплеснах се, другарю Путин. То още работи имам да ти казвам, ама айде да ти кажа нещо и за село. 

Хубаво ни е селцето. До Балкана сме.  Ама пътищата са от времето на др. Живков. Все пари за село няма. За последните 6 години сме направили 150-200 м. циментов път за циганите. Не е малко. При тия темпове, както ги е подкарал кмета Пандуров, ще трябва да го изчакаме бая мандати, да се мандахерца тъдява. Иначе да знаеш как умее да се хвали. Няма равен. Едни черни калинки пърхат около него и колкото повече не може, толкова повече го хвалят. И все говори в бъдеще време. Това щял да направи, онова да направи, ама все – друг път. Така вече 6 години. Все сме в трепетно очакване да започне големите дела и все не им идва времето. Навзема едни заеми, дето и внуците му ще ги връщат. 

Айде стига толково за днес, другарю Путин! Пак ще ти пиша като посъбера информация! Ей така, без пари

на горе