(БЕЗ) НАМЕСА

Обръщение към Русия и руския народ

Обръщение към Русия и руския народ
Aвтор:  Български Национален Съвет за Мир и БРОД за България
Снимка: художник Василий Верешчагин
03 Май 2021

Изразяваме нашата твърда воля да се борим срещу превръщането на територията на България в платформа за враждебни действия срещу Русия.

В съвременната сложна и пълна с напрежение обстановка, когато Западът открито поведе т.нар. „хибридна война“ срещу Руската федерация, за съжаление, определени русофобски кръгове и партийно-политически среди в България, активно се включиха във враждебната кампания срещу Русия и руския народ. Значима част от това срамно за българското име участие са поредицата от т.нар. „шпионски скандали“ и обвинения в терористични актове – взривове на оръжейни складове и производства отпреди години. Всички тези действия на гореспоменатите кръгове и среди определено оказват силно негативно въздействие върху исторически добросърдечните цивилизационни връзки между нашите две страни, хвърля мрачна сянка върху отношенията между българския и руския народи.

Ние, родолюбиви български граждани, дълбоко разтревожени от неблагодарната посока, към която водят нашата Родина – към конфликти и сблъсъци с Великата сила на Славяно-православната Кирилска цивилизация – Русия, верни на своя дълг към дългосрочните национални интереси на Отечеството ни, се обръщаме към Русия и руския народ:
Драги руски сестри и братя,
От името на немалка част от нашите български съграждани ние се извиняваме за тази неблаговидна роля, която е заставена да играе страната ни, както от част управленски среди у нас, така и от „загрижени“ западни кръгове. От своя страна, изразяваме нашата твърда воля да се борим срещу превръщането на територията на България на платформа за враждебни действия срещу Русия.

Ние сме за:

  • Превръщане на Родината ни в зона на мира;
  • В българската столица - София – града на мъдростта, да се започнат разговори за това как да не се допусне разделение на Европа през ХХI век и да се установи климат на добросъседството и сътрудничество;
  • Да се възродят дружеските и братските  отношения между двете наши страни и народи!

Даденато обръщение се публикува на сайта Поглед Инфо и може да бъде подкрепено от родолюбиви граждани и организации от цялата страна.
След събирането на достатъчно подписи това обръщение ще бъде предадено официално на Руската страна.

Български национален съвет за мир
Нако Стефанов

БРОД за България
Лазар Мурджев

на горе