(БЕЗ) НАМЕСА

Николай Малинов.: Българите подкрепят руската намеса

Николай Малинов.: Българите подкрепят руската намеса
Aвтор:  Николай Малинов  Катарина Лане

18 Март 2022

Посъветвах Борисов преди няколко години да си купи къща на Рубльовка, защото предвидих такова развитие на делата, но той не ме послуша. Днес виждаме резултата. И ще има още такива

Арестът на бившия български премиер Бойко Борисов, който нашумя вчера, служи за прикритие на прозападните власти в страната, които са ориентирани срещу проруската част от обществото. Това мнение изрази лидерът на българското движение „Русофили“ и бивш депутат от Народното събрание Николай Малинов.

„Вярвам, че тази история се рекламира, за да отклони вниманието на обществеността. Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин идва днес в България. Той има среща с българския си колега и министър-председателя на страната Кирил Петков. Остин ще натисне силно България да изпрати оръжия в Украйна. Българската общественост категорично се противопоставя на това. Затова арестът на Борисов е маневра за отклоняване на вниманието на гражданите, опит за прикриване на по-важни неща с шумно събитие. Противникът започва да удря сам и върху онези, които, изглежда, вече са безполезни и ненужни. Борисов, припомняме, вече не е шеф на правителството. Но, както виждаме, този отпадъчен материал е подходящ и за постигане на целите. Но посъветвах Борисов преди няколко години да си купи къща на Рубльовка, защото предвидих такова развитие на делата, но той не ме послуша. Днес виждаме резултата. И ще има още такива“, каза Николай Малинов.

Лидерът на „русофили“ смята, че в България има сериозно разцепление между властта и народа, което се изостри на фона на събитията в Украйна.

„Искам да отбележа: всички социологически проучвания показват, че от 60% до 80% от българите подкрепят руската спецоперация. Разбира се, Няма да чуете тези данни в ефир, защото у нас заглушават всяко мнение, което не устройва властите. Да припомня, че беше уволнен нашият министър на отбраната Стефан Янев, който отказа да нарече руските действия „война“ и отказа да достави самолети за Украйна. Бяха хвърлени снежни топки срещу премиера Кирил Петков, абсолютно проамериканска фигура, която се опита да „притисне” събралите се в Деня на Освобождението на България граждани с пропаганда срещу Русия. Хората викаха „Русия! Русия! НАТО навън!“

Проведохме три митинга в подкрепа на Русия.

Но за това в българските медии няма нито дума.

Българският народ ще продължи да изразява мнението си, но, уви, гласът му не достига до световната общественост. Тези, които подкрепят Русия, нямат право да говорят!” – каза Николай Малинов.

Източник: интервю на Катарина Лане за  https://balkanist.ru

на горе