(БЕЗ) НАМЕСА

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО..!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО..!
Aвтор:  Из...Мрежата 

12 Юли 2022

"... всички трябва да знаят, че като цяло ние още дори не сме започнали“

Петъчното изявление на руския президент сигурно изнерви световната общественост. Което успя да забрави за руския "ултиматум", публикуван на 17 декември м.г.

Днес чуваме, че искат да ни победят на бойното поле, добре, какво да кажа, нека опитат. Много пъти сме чували, че Западът иска да се бие с нас до последния украинец. Това е трагедия за украинския народ, но изглежда всичко върви към това. Но всички трябва да знаят, че като цяло ние още дори не сме започнали“, каза Владимир Путин на среща с лидерите на фракциите в Държавната дума.

Някой може би си е помислил, че става дума за ново качествено съдържание на спецоперацията. Може би за освобождението на Харков, Киев, Одеса и други региони на Украйна от бандеровския режим. И, няма съмнение, ще бъде така –въпрос само на време е.

Но напомням, че "ултиматумът" беше за нещо повече - за връщане на НАТО в границите от 1997 г. Поне така изтълкува това искане руският заместник външен министър Сергей Рябков. „НАТО трябва да си събере куфарите и да тръгне към границите от 1997 г.“, каза той в навечерието на руско-американските преговори за гаранции за сигурност месец и половина преди началото на специалната операция в Украйна.

За да се разбере за какви граници говори Русия, Би Би Си дори нарисува карта.

И така, искаме ли изключване от НАТО на новите членове, приети в Алианса след 1997 г.? Не, Русия не предлага нищо невъзможно, думите на Рябков за куфарите не са нищо повече от фигура на речта. Това е видно от текста на член 4 от проекта на „Споразумение за мерките за гарантиране на сигурността на Руската федерация и държавите-членки на Северноатлантическия пакт“, публикуван на 17 декември миналата година на сайта на руското външно министерство.

Руската федерация и всички участници, които към 27 май 1997 г. са били държави-членки на Северноатлантическия пакт, съответно, не разполагат свои въоръжени сили и въоръжения на територията на всички останали европейски държави в допълнение към силите, разположени на тази територия към 27 май 1997 г.

В изключителни случаи, когато възникнат ситуации, свързани с необходимостта от неутрализиране на заплаха за сигурността на един или повече Участници, такива разполагания могат да се извършват със съгласието на всички Участници.“

Тоест, нито в Прибалтика, нито в други страни от Източна Европа не трябва да има войски, бази или пускови установки на НАТО, които биха могли да представляват заплаха за нашата сигурност. Например трябва да се спре изграждането на елементи от системата ЕвроПРО в Източна Европа – Полша, Чехия, Румъния, а вече изграденото да се демонтира. Но нека си останат в НАТО, за нас това не е проблем. Както и членство в съюза на Финландия и Швеция, ако на територията на тези страни не е разположена военна инфраструктура.

Значи след приключването на спецоперацията в Украйна ще започне спецоперация в балтийските държави, Полша, Чехия и по-надолу в списъка? Лично аз не го изключвам - няма какво да губим. Но се надявам, че дотогава европейците ще са натрупали достатъчно сила на волята, за да окажат натиск върху поляците и балтите и да потушат милитаристичното им безумие в зародиш.

И най-важното, те ще започнат активно да се съпротивляват на американците, които тласкат Стария свят към поредната военна катастрофа. В крайна сметка те трябва да разберат, че става дума за собствения им живот.

Източник: pogled.info

Тема Русия

Aвтор: Из...Мрежата 

на горе