(БЕЗ) НАМЕСА

Западната реакция за убийството на Даря Дугина е неадекватна

Западната реакция за убийството на Даря Дугина е неадекватна
Aвтор:  проф. Дарина Григорова

25 Август 2022

"Западната реакция за убийството на Дугина е неадекватна". Това заяви в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" проф. Дарина Григорова, преподавател по Руска история в Софийския университет:

"Реакцията в Русия е разбираемо много емоционална и донякъде сплотява за пореден път руското общество. На мен ми се струва, че по-интересно е не да гадаем какъв ще бъде ритъмът на специалната военна операция, а защо все пак целта беше Даря Дугина, а не нейният баща, защото се оказа, че е трябвало да има визуален контакт с жертвата, за да се включи това взривно устройство, тоест убиецът или убийцата е знаела, че в колата е само Даря Дугина, а баща й го няма.

Официално се прокрадна тезата, че все пак мишената е била Даря Платонова. Много е обичала Платон и затова е избрала този псевдоним. Има сериозни основания да се смята, че именно Даря е била целта, защото тя има качествата на потенциален политически войн, тъй като за разлика от баща си, който е хипер еклектичен идеолог, донякъде философ, повече идеолог, който говори на птичи език, уникален човек е, но трудно може да бъде разбран или прочетен от широка аудитория, при Дария философските познания се съчетаваха с езиков усет и възможността да синтезира най-главното и да го подкрепя с факти от съвременната наша история и политика. Тя имаше и усет към важни детайли".

Цялото интервю на Петър Волгин с проф. Дарина Григоровас можете да чуете тук.


Източник: БНР

на горе