(БЕЗ) НАМЕСА

Зад атентата срещу Дугина стоят украинските спецслужби
но под британски надзор

Зад атентата срещу Дугина стоят украинските спецслужби
Aвтор:  Боян Чуков

25 Август 2022

Зад атентата срещу Даря Дугина вероятно стоят украинските спецслужби, но под британски надзор.

Такава теза лансира анализаторът Боян Чуков в интервю за в. "Марица".

"За мен е малко вероятно, че руската, напълно непозната до този момент Национална републиканска армия, е извършител на това престъпление. Професионалната интуиция ми подсказва, че въпросната организация се използва само като „фалшив флаг“", казва Чуков. И дава пример, че отговорност за редица атентати в Европа веднага е поемала "Ислямска държава", но по-късно се е оказвало, че са замесени други сили.

"В Русия преобладават мнения, че извършителите на терористичния акт са украинските специални служби, но курирани от британските служби. Руснаците не считат, че ЦРУ е силно замесено в този случай", смята Боян Чуков.

Анализаторът обяснява защо философът Александър Дугин и неговата дъщеря Даря са опасни за Запада. 

"Даша не бе просто сянка на своя родител, а един от интелектуалните лидери на руските младежи. Признат експерт международник, владеещ перфектно английски и френски, Даря бе връзка между европейската съпротива срещу глобалистите и Русия.

Тя послужи за посредник между Льо Пен и Меланшон във Франция. Дружеше с италианските и германските евроскептици, поддържаше връзка с турски евразийци като Догу Перинчек", казва Чуков в интервюто.

"Ролята и значението на Дугин в руската политика и неговото влияние върху Владимир Путин е преувеличено. Повечето от коментиращите не го познават, не са прочели нищо от него, а ползват предимно коментари от западни медии. Последните са прекарани през оптиката на евроатлантическата когнитивна (познавателна) матрица и е пределно ясно, че ще са насочени срещу Дугин и Путин. Защо? Дугин е руски патриот. Вярващ православен старообрядец. Антилиберал. Ултраконсерватор, който постоянно говори за Примордиалната традиция (предшестваща всички местни традиции), термин, въведен от френския философ Рене Генон. Дугин е антиатлантист. Имперец. Антиглобалист. Привърженик е на концепцията „Руски свят“ и защитава многополярния свят. Дугин е философ, социолог и геополитик. Основоположник на постсъветската геополитика. Съизмерим по значение с британския геополитик Халфорд Джон Макиндер. Лидер е на евразийското движение. Перфектен оратор и определено много талантлив човек. Радетел за сближаване между Русия и Турция като евразийски държави", продължава той. И дава пример, че почти едновременно на Запад излизат поредица от книги срещу Дугин. Че той е наричан „автор на инициативата на Путин да превземе Крим“, „най-опасният човек в света“, „ултрадесен идеолог“, „фашист“.

Либералите в руското правителство са по-голяма заплаха за Путин от Навални, подчертава Боян Чуков. И пояснява, че много от указите на Путин се пренебрегват от либералната руска бюрокрация.

"В началото на 2022 г. президентът се разпореди да бъдат дадени по 5000 рубли на пенсионерите. Мина повече от половин година, но няма никакъв резултат. Тези дни ЦБ на Русия закупи за 2 милиарда долара американски ценни книжа. А уж Русия воюва със САЩ!", казва още Боян Чуков.

Според него от два месеца няма значително движение по фронтовете в Донбас и Запорожка област. "Някои твърдят, че Украйна и Русия са се изтощили тотално и приличат на грохнали боксьори. Това е постановка на антируските пропагандатори, които не познават ситуацията", казва Боян Чуков.

И посочва:
"Русия участва в бойните сражения на украинска територия с 15% от потенциала на своята армия и от 2 до 4 пъти по-малко военни на фронтовете в Донбас и Запорожието. За Кремъл събитията в Украйна са само увертюра към генералното сражение между САЩ плюс НАТО и РФ.
Не виждам Путин да изпуска юздите в Русия, въпреки че на много от неговите противници им се иска да е така. Търси се дестабилизация на обстановката в страната и отслабване на властта на Путин, неговото сваляне от власт. Руснаците имат вътрешнополитически проблеми, и то немалко."

Тема Русия

Aвтор: Боян Чуков

на горе