(БЕЗ) НАМЕСА

Капитулация на САЩ след 5 часа не ядрени хиперзвукови удари по 10 000 обекти
Академия на Военно-Въздушните Сили на Русия /ВИДЕО/

Капитулация на САЩ след 5 часа не ядрени хиперзвукови удари по 10 000 обекти
Снимка: Rulexip, CC BY-SA 3.0 Wikimedia Commons
17 Май 2023

Достатъчен е даже един доста ограничен по мащаб ИЗПРЕВАРВАЩ хиперзвуков удар по цели на НАТО. Той не може да бъде нито предвиден, нито отразен, затова подобен удар гарантирано дезорганизира цялата му военна инфраструктура.

В изложената тук научна разработка е планирано извършване на бързи (в течение на няколко часа, не повече) и масирани хиперзвукови удари с обикновени неядрени оръжия на стратегическа дълбочина 4-5 хиляди километра от своите граници. 

Що се отнася до единичните ВИП цели, може да се гарантира, че единичните ВИП цели ще бъдат унищожени в рамките на един час навсякъде на планетата.

До това няма да се стигне според неофициалният говорител на Путин - Евгений Фьодоров. Той казва, че не трябва да се бие по майката на руските градове Киев, а да се насочат ракетите към САЩ, което обаче не се позволява от проамериканската власт в Москва. Чак след като видим чистки, може да очакваме поставяне в ракетите полетни задания към центровете за приемане на решения. Това ще бъде достатъчно, без да се налага реално бомбардиране на САЩ, за да се изтеглят от Източна Европа до границите от 1997 г., каквото изискване има в предложените 2 месеца преди СВО на 17.12.2021:

„Договор между Руската Федерация и Съединените Американски Щати за гаранции по безопасността“

„Споразумение за мерките за сигурност на Руската федерация и държавите-членки на Организацията на Северноатлантическия договор“

Неофициалният говорител на Путин - Евгений Фьодоров казва, че не трябва да се бие по майката на руските градове Киев, а да се насочат ракетите към САЩ, което обаче не се позволява от проамериканската власт в Москва. Чак след като видим чистки, може да очакваме поставяне в ракетите полетни задания към центровете за приемане на решения. Това ще бъде достатъчно, без да се налага реално бомбардиране на САЩ, за да се изтеглят от Източна Европа до границите от 1997 г., каквото изискване има в предложените 2 месеца преди СВО на 17.12.2021:

„Договор между Руската Федерация и Съединените Американски Щати за гаранции по безопасността“ и

„Споразумение за мерките за сигурност на Руската федерация и държавите-членки на Организацията на Северноатлантическия договор“

Текстът по-долу е от 8 минутно видео с български субтитри, онагледяващо научна публикация във военно-научното списание "Въздушно-космически сили. Теория и практика", издавано от Академията на военновъздушните сили на Русия, относно капитулация на САЩ след 5 часови хиперзвукови удари без ядрено оръжие.

Ето го видеото:

Светът е в изумление. Европа е в шок. САЩ са в дълбока... сами разбирате... замисленост. В Русия се появи второ поколение хиперзвуково оръжие.

Междувременно американският президент Джоузеф Байдън не се уморява да повтаря: Америка е начело на света, който, разбира се, жадува за нейното мъдро лидерство и ще го приеме с ентусиазъм, падайки в обятията на Вашингтон. Не, даже не падайки - може би по-точно казано да рухне в краката му.

Още Февруари 2021 година Су-57, изтребител от пето поколение, започна изпитания на хиперзвукови ракети отново поколение. 2023 година вече са на въоръжение. Тази нова ракета с въздушно базиране и поточен въздушно-реактивен двигател, наречена "Гремлин", в съчетание с военноморската "Циркон", представлява второто поколение руски хиперзвукови ракети, встъпващи в строя през последните 7-10 години, след вече известните "Искандер" и "Кинжал". В същото време американците, въпреки радостните изявления и рекламната шумотевица в пресата, едва ли ще успеят да пуснат първото поколение по-рано от след десет години, при това, ако имат голям късмет...

Източник от МО съобщи на информационната агенция "Новости" за крилатия руски "Гремлин": "Ракетата обезпечава маневрен полет с хиперзвукова скорост в течение на продължителен период от време и е предназначена за поразяване на такива приоритетни цели като обекти за противовъздушна и противоракетна отбрана на противника, радарни станции, пускови установки на вражески крилати и балистични ракети..."

Експертите отбелязват, че за разлика от ракетите от първото хиперзвуково поколение - като тежката и голяма "Кинжал" - новата "Гремлин" ще бъде достатъчно компактна, за да може Су-57 да носи няколко такива ракети във вътрешно-фюзелажните си оръжейни отделения, не демаскирайки стелт-самолета с окачени оръжия на външните възли.

Капитулация на САЩ след 5 часа не ядрени хиперзвукови удари по 10 000 обекти - Академия на Военно-Въздушните Сили на Русия

Освен от най-новия ни изтребител, "Гремлин" може да бъде носен и от повечето въздушни платформи от предишното поколение, като самолетите Су-30СМ, Су-34 и Су-35С, да не говорим и за тежките изтребители-прехващачи МиГ-31БМ и бомбардировачите с голям обсег на действие Ту-22М3М.

Фактически руските военновъздушни сили ще бъдат първите в света, които ще получат компактно и масово хиперзвуково супероръжие. Нито една система за противовъздушна отбрана не може да отрази удар на "Гремлин", който може да поразява цели на разстояние над 1500 км, летейки със скорост над 6 маха (т.е. 2 км в секунда).

Не напразно Путин в беседа с ръководителите на руските медии каза: "Помните ли как в сферата на военното строителство те първо ни се хилеха.Помните ли, когато разказвах за новите съвременни видове оръжия, които се поставят на бойно дежурство в руските въоръжени сили - отначало те започнаха да се смеят, че това е глупост, фалшификат, измислица.

Сега смехът се смени в съвсем друго настроение. Сега утвърждават, че за да водят с нас по-нататъшни преговори за сдържане гонката във въоръжаването, е нужно задължително да се включат в преговорите тези наши нови образци тактически и стратегически хиперзвукови оръжия...".

За да разберем значението на руския хиперзвуков пробив, е достатъчно да кажем, че неговото наличие позволява на Русия да възпира всяка агресия дори

без използването на ядрени оръжия и с неизмеримо по-малки загуби от тези на противника.

Неотдавна медийна буря предизвика публикацията (страници 29 до 36 в списанието) в малко известното на широката публика руско военно-научно списание "Въздушно-космически сили. Теория и практика", издавано от Академията на военновъздушните сили.

Заглавието на статията е доста сложно: "Обосновка за бойно използване на авиацията за срив на интегриран масиран въздушен удар в многосферна операция на противника".

Капитулация на САЩ след 5 часа не ядрени хиперзвукови удари по 10 000 обекти - Академия на Военно-Въздушните Сили на Русия

Но смисълът на статията, въпреки сложното заглавие, е прост. За да се осуети мащабен стратегически удар по територията на Русия, на нас при наличие на хиперзвукови авиационни комплекси ни е

достатъчен даже един доста ограничен по мащаб ИЗПРЕВАРВАЩ хиперзвуков удар по цели на НАТО.

Той не може да бъде нито предвиден, нито отразен, затова подобен удар

гарантирано дезорганизира цялата му военна инфраструктура

и го лишава от възможността да атакува.

"Воювай не с численост, а с умение", - това говореше още Суворов.

Капитулация на САЩ след 5 часа не ядрени хиперзвукови удари по 10 000 обекти - Академия на Военно-Въздушните Сили на Русия

Победа с ИЗПРЕВАРВАЩ удар и малка кръв – така може да се сформулира новото направление в руското военно изкуство, което с появата на линия хиперзвукови комплекси в сухопътните войски, флота и авиацията получи мощен тласък за творческо преосмисляне на цяла серия най-важни оперативни концепции и стратегии на съвременната въоръжена борба.

През последните две-три години тези концепции, свързани с появата на хиперзвука, доста подробно се обсъждаха в нашите специализирани военни списания, например в научно-теоретичния сборник на Министерството на отбраната "Военна Мисъл" или "Бюлетина на Академията на Военните Науки".

Тяхното кратко заключение е следното: новото поколение руски ракетни оръжия, в съчетание със средствата за въздушно и космическо разузнаване и целеуказване, ще даде на Русия възможността да планира и извършва

бързи (в течение на няколко часа, не повече) и масирани хиперзвукови удари с обикновени неядрени оръжия на стратегическа дълбочина 4-5 хиляди километра от своите граници.

Що се отнася до единичните ВИП цели,

може да се гарантира, че единичните ВИП цели ще бъдат унищожени в рамките на един час навсякъде на планетата.

Капитулация на САЩ след 5 часа не ядрени хиперзвукови удари по 10 000 обекти - Академия на Военно-Въздушните Сили на Русия

Освен това трябва да добавим, че врагът практически ще бъде лишен от възможността за ефективни контрамерки, тъй като нито съвременната, нито усъвършенстваната противовъздушна и противоракетна отбрана няма да може да прихване и свали първия ешелон на нашите атакуващи хиперзвукови ракети, чиито цели ще бъдат най-важните военно-стратегически и военно-политически центрове, командни пунктове и ключови обекти от вражеската инфраструктура.

Експертите смятат, че хиперзвуковите удари ще бъдат съпроводени от така наречената "многосферна операция", провеждана едновременно на сушата и в морето, в атмосферата, в космоса и в киберпространството. В хода на такава операция усъвършенстваните ракетни системи земя-въздух, като С-500 Прометей, ще атакуват орбитално съзвездие от вражески космически кораби, докато силите за информационни операции ще започнат да унищожават вражеските ресурси в киберпространството.

Хиперзвуковите оръжия обаче имат специална роля в т.нар. Интегриран Масиран Въздушен Удар (ИМВУ). Факт е, че в хода на една стратегическа операция - например на европейския театър на военните действия - ще трябва да неутрализираме огромен брой цели във военната, промишлената, финансовата и политическата инфраструктура на страните от НАТО.

Това са стотици хиляди обекти, на всеки от които, разбира се, не можем заделим по ракета.

Но изчисленията показват, че сред огромния брой от тези цели е възможно да се отделят ключови 5-10%, чието едновременно поразяване ще дезорганизира критично останалата част от инфраструктурата. Т.е.

на първоначално поражение през първите няколко часа подлежат само 10 000 обекта, а не 100 000.

На свой ред, за да се гарантира, че ще бъдат поразени в рамките на, да речем, 4-5 часа тези 10 000 критични цели, е нужно

в началния етап на операцията практически мигновено, буквално за няколко минути, с един съкрушителен удар да се унищожат 1000 системни опорни възли.

Това ще даде възможност да се спечели време, онези няколко скъпоценни часа, през които на втория етап чрез по-евтини и масови средства за унищожение да бъде възможно да се унищожат ключовите 5-10% от вражеската инфраструктура.

Е, след това, когато вражеската противовъздушна и противоракетна отбрана са унищожени, контролът и комуникациите са прекъснати, а политическите и военните лидери са убити или деморализирани, може вече спокойно, без да се бърза, с помощта на пилотираната авиация в небето и мащабно настъпление на земята да се зачисти всичко останало.

Това е основният смисъл на бързия хиперзвуков удар. Получава се нещо като военностратегическа матрьошка:

  • Гарантираното поразяване на 1000 главни цели с първия ешелон хиперзвукови ракети в течение на 10-20 минути дава възможност на
  • Втория ешелон средства за поражение вече в течение на 4-5 часа да унищожи на порядък повече - до 10 000 ключови обекта от вражеската инфраструктура.
  • А след това останалото може да се добие без да се бърза - с чувство, с внимание, с организация.

Такива са възможностите на руския военен хиперзвук.

Мы русские, с нами Бог. Господи, благослови!

Капитулация на САЩ след 5 часа не ядрени хиперзвукови удари по 10 000 обекти - Академия на Военно-Въздушните Сили на Русия

Тема Русия

Aвтор: Из...Мрежата 

на горе